Reklama

Reklama

Ichi the Killer

  • Japonsko Koroshiya 1 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sakra...nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. Krví prosáklým příběhem japonského podsvětí nás provází bezohledný stroj na zabíjení Kakihara. Na cestě za svým osudem Ichim předkládá zívající blonďák Evropanům neortodoxní druhy násilí v duchu unikátní asijské cesty. Tento film opravdu není pro diváky se slabšími nervy nebo pro ty, kterým se z většího množství krve dělá nevolno. Režisér Miike své publikum rád šokuje - a ve svém oboru je mistr! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (273)

JFL 

všechny recenze uživatele

Takaši Miike je jednou z nejpozoruhodnějších osobností světového filmu. Navzdory žánrově i tematicky pestré filmografii ho mnoho lidí má za tvůrce divných, obscénních a stylově brutálních filmů a Ichi, jeden z jeho nejproslulejších titulů, to zdánlivě potvrzuje. Jenže na dílo brakového režiséra je film v postavách příliš propracovaný, v užití a stylizaci násilí příliš důmyslný a v závěru až příliš matoucí a zcizující. Miike totiž moc dobře ví, co dělá, a ze všeho nejradši manipuluje diváky. Ichi je jeho sonda do diváckého vnímání násilí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kakihara je hlavným zabijakom Anjova gangu v Shinjuku. Jedného dňa, spolu s peniazmi zmizne samotný hlavný boss, Anja. Takmer každý ho upodozrieva z úteku, len Kakihara sa domnieva, že bol unesený inou mafiou. Krutý, bezcitný vrah sa tak dáva na cestu objasnenia pravdy okolo šéfovho zmiznutia. No čo keď je únosca ešte väčším monštrom? Tak toto bola maximálna šialenosť. To sa ani nedá inak označiť. "Ichi The Killer" je jeden z najbizarnejších "splater" zážitkov s akým som sa stretol. Mučenie, gore, podivínsky poňatý príbeh podaný ešte zvláštnejším spôsobom ma nejeden krát prekvapil natoľko, že som s otvorenou hubou čumel nato, čo "šikmáči" dokážu natočiť, aby šokovali diváka. Presto všetko, nemôžem tvrdiť, že by ma nejak mimoriadne bavil, no zároveň, ani NEbavil. Nechápem, no ani sám pred sebou si to neviem vysvetliť. Nie to ešte užívateľovi ČSFD, ktorého hodnotenie pochopím, nech bude akékoľvek - 65%. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Dějově lehce zmatená exploze násilí. To samo o sobě je vskutku ďábelsky a detilně propracovné, na druhou stranu tempo je místama dost kolísavé, místama mně film uspával, místama jsem nestačil valit oči. Každopádně je nutno uznat, že ICHI je nadprůměrná záležitost, takových filmů se moc nevidí, režie je vynalézavá a atmosféra je super. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

No je to divné chvílemi zvrácené a směšné, dějově občas nepřehledné. Přesto, kdo má rád Miikeho "úchylnosti" přijde si na své. já už jsem od něj viděl lepší filmy. Škoda tak dlouhé minutáže, nebo spíše špatně seskladaného děje. Charaktery jsou zde vskutku unikát, jinde by jste je asi nenašli, Kakihara, Džidži, Karen, jde znich strach. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nic než série násilně pospojovaných výjevů ze soudku nesourodosti. Hudba + efekty dosti nepříjemné. Nepopsatelně se mi stýskalo po genialitě Ôdishonu, neboť zde se chvílemi vyskočilo z rytmu do "fakt demence s pěti hvězdičkama", jak by poznamenal Kakihara (a já, pokud bych chtěl být nemístně zlý). Avšak i Koroshiya 1 má koneckonců svoje nepopiratelné kouzlo a vnady. Za opratěmi se skví Takashi Miike se svou nenapodobitelnou invencí a režijní bravurou, která pokaždé zaručeně vytrhne z nastupující nudy. Byl bych idiot, kdybych (alespoň) jeho vizuální hrátky patřičně neocenil... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Střecha činžovního domu, na níž se odehraje závěrečný souboj Kakihary a Ichiho, je ta stejná střecha, na níž v Miikeho dalším filmu Dead or Alive: Hanzaisha vypráví policista o vraždách a o Yakuze. (Divočák)
  • Film vzniknul na motivy známé mangy Hideo Yamamota. (Divočák)
  • Ač je film gangsterka a pistole je tasená celkem často, padnou zde jen dva výstřely. (Saur.us)

Reklama

Reklama