Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (762)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jestli něco dělá tenhle seriál výjimečný, tak jsou to hry. Ty jsou vizuálně, hudebním doprovodem, choreografií i napětím naprosto - já vím, je blbý to slovo vzhledem k obsahu použít - fascinující. Za tím se ale bohužel schovává plytký příběh, který je v porovnání s tím, co Korejci dokážou vymyslet, podprůměrný. Rozuzlení bohužel dopadlo přesně tak, jak mě napadlo (četla jsem podobnou knihu). Šok mě na konci taky nečekal, protože jsem postavu odhalila už v první polovině (těch náznaků je tam až moc), a když promluvila anglicky osoba pod maskou, okamžitě jsem věděla, kdo se pod ní skrývá. Ale cameo pěkný, a ne jedno. Mám pocit, že by si divák zasloužil větší objasnění. Bohužel se obávám, že ho tvůrci budou teprve vymýšlet a představí nám ho v další sérii, nad jejíž kvalitou mám trošku pochybnosti. Takže jo, myslím si, že další korejskou vlnu měl spustit jiný seriál. Ale na druhou stranu chápu, že korejskou filmografií nepolíbený divák si to mohl užít zase úplně jinak. A ty hry jsou fakt hodně, hodně dobrý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hráč, který odmítne hrát, bude vyřazen." Já jsem poměrně hravej týpek, protože kdo si hraje nezlobí, ale Oliheň není úplně pro mě. Já totiž nikomu nic nedlužím, po obří kouli plný bankovek netoužím a vlastním ještě zbytky nějakýho charakteru, takže bych byl jen potrava pro nějakýho zmrda, kterejma se to v seriálu jenom hemží. Necejtil jsem se tam zkrátka dobře a ve finále jsem ani neměl žádnýho favorita, kterýmu bych přál vyřazení víc, než tomu druhýmu. Mně se totiž líbily jen hry a hráč 067. No jo, vždycky jsem měl slabost pro divný holky. Ono se teda hrálo opravdu hodně a byla to solidní řezničina, ale vsichni ti V.I.P. mě nebavili, převlíkacímu detektivovi jsem nevěřil a matematicky mi to taky úplně nesedělo. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Toľko nehororových filmov či seriálov zaradených do onoho žánru neprávom a “Oliheň” mimo svojho rangu. Táto hra naplnila takmer všetky moje očakávania o ktorých som doposiaľ počul. Okrem absurdity hier sa dostane aj na otázku ľudskej morálky, ktorá je ako inak, pokrivená. Divák má možnosť sledovať osudy niekoľkých postáv, ku ktorým si môže vybudovať sympatie či antipatie, pričom toto všetko je krásne zaobalené do síce nie úplne najoriginálnejšej story, no zato forma jej prezentácie je viac než vydarenou záležitosťou. Od záveru som očakával trošku niečo iné, no stále sa jedna o silný nadpriemer. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] HRA NA OLIHEŇ, coby jeden z dalších netflix počinů! Aby bylo jasno, tak nemám ve zvyku psát komentáře k seriálům. Poslední dobou hodnotím na CSFD jednotlivé epizody, to jo, ale celkově mi přijde divné popsat vždy celý seriál. Co se týče tohoto korejského počinu, tak mě strašně mrzí, že se nevydařily poslední 2 epizody. Prvních 7 z 9 bylo téměř dokonalých (na 4* u mě). Osmá za 2* a devátá, finální jen 1*. Nebudu se vyjadřovat k těm posledním, nevydařeným, abych tu nespoileroval …. Nápad je tu solidní, i když to může námětem dost připomenout variaci na jiné filmové díla (jak už tu někteří připomínají) jako je třeba Hunger Games, Saw nebo Kostka a podobné. Přesto to má svůj styl, je to napínavé, řádně krvavé a dost mi tu pasovaly i postavy. Takže, doufám, že ne každý bude mít můj názor a nechuť k horšímu finále v tomto seriálu a patřičně si to užije. Víc k tomu neřeknu. Jsem rád, za těch prvních 7 dílů, zbytek je holt sranec a řádné posrání k celku :/ … ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dal by se z toho sestříhat funkční sociálně kritický film se spoustou antihrdinů a špetkou brutálního násilí. Takto je to rozvleklé, do předposledního dílu místy celkem zábavné slepení žánrů, z nichž žádný nakonec není plnohodnotně zastoupen. Již předposlední díl dá tušit, že tvůrci naskočili na nyní populární vlnu pseudopřekvapivých zvratů, nic proti překvapení, ale musí dávat smysl. Jak Bílý kůň, tak následně hlavní organizátor her ho jaksi nedávali. Hlavní myšlenka celého seriálu je nepochybně zajímavá, ale dala se sdělit nejlépe tak za polovinu času. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (88)

  • Tři základní pravidla pro zaměstnance her jsou následující: 1. Mimo ubikaci vždy nosit masku, 2. Bez dovolení si nepovídat, 3. Bez dovolení neopouštět ubikaci. (SONY_)
  • Když se při hře na skleněném mostě Frontman (Tom Choi) dívá do monitoru na osobní záznam hráče, v záznamu je chybně uvedené datum ve tvaru 1897.03 ~ 2020.04, tedy březen 1897 až duben 2020. Jako sklář však zřejmě začal pracovat v roce 1987 a skončil v roce 2020, což je více než 30 let na pozici skláře, jak sám v seriálu přibližně uvádí. (Muffino)
  • Režisér Dong-hyeok Hwang dlouho nemohl nalézt vhodnou herečku pro roli Sae-byeok. Až do chvíle, kdy mu přišla nahrávka od Jung Ho-Yeon, která pracovala jako modelka v New Yorku. Její obsazení označil za dar z nebes. (Azurovydrak)

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama