Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (456)

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I've always wanted to do that." Pro mě naprostá špica mezi filmy ze studentského prostředí (nebo si zrovna nemůžu vzpomenout na další můj oblíbený). Názorně satiricky zobrazené typy učitelů i studentů, krásná ukázka snobského vrstvení a skupinkování a zčernokomedizovaná paralela k tak proklatě snadnému vymývání mozků masové skupiny. Já to vždycky říkala, že americký fotbal je zločin. Mým vzorem a idolem je samozřejmě outsiderka Stokely a potom prostě kouzlená slečna Burková (mimochodem asi nejlepší role Famke Janssen). ♥ A jaké z filmu plyne poučení? Vždycky s sebou noste diuretické drogy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Another Brick In The Wall (Part 2) - Class of 99/Layne Staley [4:18] ,2. The Kids Aren't Alright - The Offspring [2:59] ,3. I'm Eighteen - Creed [3:11] ,4. Helpless - D Generation [3:34] ,5. School's Out - Soul Asylum [3:25] ,6. Medication - Garbage [4:08] ,7. Haunting Me - Stabbing Westward [3:38] ,8. Maybe Someday - Flick [3:47] ,9. Resuscitation - Sheryl Crow [3:59] ,10. It's Over Now - Neve [4:01] ,11. Changes - Shawn Mullins [3:32] ,12. Stay Young - Oasis [5:08] ,13. Another Brick In The Wall (Part 1) - Class of 99 [5:19], ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Robert natočil sračky typu Spy Kids, ale taky kultovní kousky jako Desperado a Od soumraku do úsvitu. Fakultu bych zařadil někde mezi. Není to žádná super podívaná, ale určitě zase nějak neurazí. Skoro by se dal tento film označit za jeho nejvíce originální. Ve většině jiných se totiž hlavně vykrádá. Velké plus pro film je určitě slušná herecká sestava, jednoznačné mínus naopak vidím v dnes již hodně špatných tricích. 60% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Rodriguez, díky kterýmu jsem jako prcek začal sjíždět Offspring a kdykoliv slyšim The Kids Aren´t Alright, vybaví se mi tenhle film. Potěší inspirace Věcí (zápletka) a Snídaňovým klubem (postavy - rebel, geek, fotbalista, pošahanec a kráska). Úmyslně úsměvný scifi horůrek, který můžu kdykoliv. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Možná, že mě ukamenujete, ale ze dvou nejznámějších filmů scénáristy Kevina Williamsona - Vřískotu a Fakulty - bych jako lepší vybral právě Fakultu. Navíc bych řekl, že Robert Rodriguez je mnohonásobně lepší režisér než Wes Craven (Smrtící přítelkyně, Upír v Brooklynu a jiné hlouposti) - prostě si vás podmaní obrazovou stránkou filmu. A tohle sice není jeho nejlepší film, ale mám ho rád. Navíc je zajímavé vidět Joshe Hartnetta v tak netradiční roli. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Clea DuVall opísala film: "Je to viac ako triler než horor, keďže to nie je o krvi a vnútornostiach. Myslím si, že celkovo je inteligentnejší ako štandardné horory, aspoň tie s nízkymi rozpočtami." (Arsenal83)
  • Keď sú Casey (Elijah Wood) a Delilah (Jordana Brewster) ukrytí v riaditeľni a sledujú učiteľku Olsonovú (Piper Laurie), ako si obleje tvár vodou z pohára, pričom je jasne a zreteľne vidieť, že si tým namočila tvár aj ofinu. V nasledujúcom zábere má však tvár aj vlasy pekné a suché. (tXtX)

Reklama

Reklama