Reklama

Reklama

Kurýr: Zásilka smrti

  • Velká Británie The Courier (více)
Trailer 1

Obávaný obchodník se zbraněmi Ezekiel Mannings (Gary Oldman) byl po letech destrukční činnosti v podsvětí konečně chycen. Je umístěn do domácího vězení v New Yorku, ale i tak pokračuje v podnikání. Ezekielův bývalý zaměstnanec Nick Murch (Amit Shah) byl vzat pod vládní ochranu jako korunní svědek soudního řízení proti Manningsovi. Ten ale udělá všechno, aby proces zmařil. Najme si zvláštního kurýra (Olga Kurylenko), nepřekonatelnou jezdkyni na motocyklu a nejlepší ve své profesi. Ta má nevědomky doručit zásilku smrtícího plynu na utajenou adresu, kde chrání Nicka. Kurýrka zachrání jeho i sebe před jistou smrtí. Aby Nick mohl splnit to, k čemu se zavázal, kurýrka ho musí ochránit a čelit armádě bezohledných najatých vrahů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Povolání kurýra v rámci akčního filmu je zřejmě stále v kurzu a tak tu máme další takový snímek, v současné genderové době nepřekvapujíc, přinášející ženskou akční hrdinku. Ukrajinka Olga Kurylenko, mající v akčním žánru již nemalé zkušenosti, si střihla hlavní roli a jak se ukazuje, se svými mužskými protějšky se v ničem nezadá. Jako kurýrka doručí balík, aniž by věděla, že v ní je bomba. Ta má zabít důležitého svědka v soudním procesu a protože, jak se později dozvíme, má kurýrka vojenské zkušenosti, následující události vezmou za své. Akční jízda bez bázně a hany, u které si akční fanoušek jistojistě přijde na své. Jen vlivem již nesčíslněkrát provařené dějové šablony už bude daleko dopředu vědět, co a kdy se bude dít. Každopádně má tímto Frank Martin s tváří Jasona Stathama velice silnou konkurenci. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Pamatuju časy, kdy byl kurýr nabušenej Jason s nadupaným autem, měl svoje zásady a styl. No jenže doba se změnila a kurýrkou je hubená Olga jezdící na motorce (jasně, protože tak se dobře převáží zásilky všeho druhu, že!?). A tahle Olga vydrží víc než vycvičenej MMA bojovník a má takovou sílu, že se ubrání hned několika velkým kolohnátům. Ti ale mají IQ vypnuté žehličky, takže si neumí s ničím poradit, a u toho jejich "velitel" celou dobu furt jenom vyvaluje oči u monitorů. G. Oldman už si pár padouchů zahrál, s tím on nemá problém, ale nechápu, proč do tohoto šel. No a pan svědek je tak otravnej, že ho měli zastřelit hned v první scéně! Achjo, to je zase výplod teda. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Doručovatelka ožehavých zásilek je po jednom zpackaném kšeftu nucena ochránit korunního svědka před zkorumpovanými agenty a najatými žoldáky. A protože je shodou okolností bývalou členkou ukrajinských speciálních jednotek, je svým protivníkům rovnocennou soupeřkou. Děj patří k těm nejjednodušším a nejpřímočařejším, což je ale u podobných béček plus, protože tady člověk čeká především nabušenou akci. A v tom je trochu problém. Netvrdím, že se tu pár solidních sekvencí nenašlo, ale celkově to spíš byla houpačka. V jednu chvíli má člověk oči navrch hlavy, v té druhé má pocit, že se nic neděje a to i přesto, že se film snaží využít každou vteřinu. Navíc Adler si občas snaží vypomoct humorem, což mu vůbec nejde. Na průměr to tahají tři gore mňamky a je škoda, že jich nebylo víc a také Olga, která akční hrdinku zvládla solidně. Oldman je sice fajn, ale jeho part by odehrála i krejčovská panna. Dalo se z toho vytřískat mnohem víc. 50% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Akčná prestrelka, ktorá sa odohráva v podzemnej garáži. Príbeh ako tak klasický – zlikvidovanie svedka, aby nemohol svedčiť – s nemalo dávkou korumpovaných ľudí. Olga Kurylenko v pohode, škoda že z minulosti „Kuriérky“ sa nedozvieme viac. „Svedok“ Amit Shah podáva celkom solídny výkon. Podľa výsledku je možné povedať, že voľba Garyho Oldmana na rolu bezcitného záporáka nebol jackpot. Jednoducho z jeho hry a z jeho charakteru teraz necítim to, čo by som mal cítiť (napr. oveľa väčší strach). Celý akčný film má krehkú konštrukciu, ktoré napokon zruinuje (a tým ho dostane na kolená) záver (fakt nikoho nič lepšieho a kreatívnejšieho nenapadlo?). Ten záver v danej forme je trochu výsmechom smerom divákovi, ktorý čakal zmysluplnejšie a korektnejšie ukončenie. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neskutečná energie nastřádaná v subtilním tělíčku hlavní aktérky. Olča Kurvylenko nemá zjevně chuť čekat, až ji osloví áčkové produkce, chce si k Vánocům pořídit šlapací autíčko, tudíž naprosto s vehemencí kývá na produkce pracující s áčkovými prostředky, které si kupříkladu mohou dovolit oskarové laureáty, jakým je Gary Oldman, technické zázemí má patřičnou kvalitu a na režijní sesli pobývá persona, co na 90 minut umí dynamicky a akčně rozpohybovat obrázky. Režírující Zackary Adler sepsal scénář, ve kterém z útlé ženy dělá bijce UFC, načež ji i proti podobné a po zuby ozbrojené partě vazounů staví v prostorách londýnských podzemních garáží, kde je nutno ochránit důležitého svědka, co patrně vzešel z indické "výrobny", který má v neméně důležitém soudním procesu svědčit proti vrcholnému jednookému padouchovi, jemuž tvář propůjčil Gary Oldman. Ten do akce není vyslán, je pod policejním dohledem ve svém luxusním bytě, kde mu společnost dělá jeho krásná a oddaná dcera Calli Taylor. Olču má za úkol zlikvidovat psychopatický William Moseley a jeho tým cvičených zabijáků. Odborníci samozřejmě okamžitě namítnou, že film je až po okraj napakován klišé a pozbývá i originalitu. Přesně tak. A Zackary Adler si předsevzal, že z toho neohroženě vybředne, nebude to řešit a od začátku až do konce zahraje na solidní akční notu s krvavější partiturou. Zabijáci po kontaktu s taktéž vycvičenou a tajnými operacemi protřelou kurýrní kočičkou s vytasenými drápky hynou na různé a ne moc korektní způsoby. Má to spád, švih, kvalitní nasnímání a drží si to nepolevující tempo. Takže Olgo, doufám, že tě v akci nevidím naposled. 10/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Motocykly na natáčení poskytla německá značka BMW. (Rominator)
  • Ezekiel Mannings (Gary Oldman) v domácím vězení (16. minuta filmu) poslouchá árii „Il dolce suono“, která je také součástí koncertního vystoupení ve filmu Pátý element (1997), kde Gary Oldman rovněž ztvárnil hlavní zápornou postavu. (Ceberus)

Reklama

Reklama