Reklama

Reklama

VOD (1)

Alicent je znepokojena Aegonovou Malou radou a Rhaenyra dospěje k osudovému rozhodnutí. (Max)

Recenze (55)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler. Vstup do nové série byl lepší, než jsem čekala. Vražda dítěte vždy potěší. Je vidět, že ženský jsou zkrátka moc emoční a taktika k udržení moci je dost rozdílná od taktiky mužů. V seriálu ovšem chceme vidět krev, vraždy a nemilosrdnost. Takže jsem ráda, na rozdíl od Rhaenerys, že otěže občas převezme Daemon, Aegon a občas i hloupoučký Cole. Ten mimochodem tak zvláštně proplouvá celým seriálem. A je asi dobře, že jen proplouvá. Nezdá se mi, že mu byla do vínku naložena přílišná inteligence. Jsem ráda, že po 10 dílech jsem si začala na postavy trošku zvykat a už ve mně nejedna budí emoce. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po těch dvou letech se člověk musí chvíli zorientovat, než do toho vpadne, tudíž jsem pomalejší úvod uvítal. Přesto se tam toho hodně dělo, i když to tak na první pohled nevypadá. Závěrečná patnáctiminutovka s Daemonem a jeho rychlou akcí posunula děj znatelně dopředu a urychlila onu očekávanou válku. ()

Reklama

Petak3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“I’m afraid, not dragons. The rats.” S tím se dá souhlasit, lidské krysy mezi námi by měli videt na kůlech za střeva.  První série končila epicky, Rhaenyra přišla o jednoho otravného parchanta z incestu a to finále těžko něco překoná. Černí targaryeni vypadají pořád divně a směšně a rozhodně tam nepatří, ale taky to mohlo dopadnout mnohem hůř, viz třeba akolytka nebo prsteny moci. Olivia Cooke a Rhys Ifans táhnou celý díl, ostatně stejně jako celou první sérii. Jinak solidní úvod tohoto dílu na zdi, to bylo asi to nejlepší. Díl je na 4 hvězdy, ale kvůli mizernýmu a odfláklýmu finále(kings landing je temně nafiltrovaná blbost kde není nic pořádně vidět místo sluncem zalitého dubrovníku), kde na 4k samsung tv vidím kvůli všudy přítomný tmě úplný hovno celkovej dojem hodně kazí. Přirovnání  dešťum kastamenu, nebo k baleors je tady úplně mimo, tohle není díl, co by si člověk pustil znova, ale ani není vyloženě tupej jako asi 2-3 díly z 1. série. Jasně porovnávat to třeba proti akolytce, tak je to na plnej počet na padesátou, ale i tak se cítím nějak ošizen o finále tohoto dílu, škoda. ()

Lina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už v poslední epizodě první řady, kdy je válka na dosah, děj okamžitě nabírá obrátky a nuda mizí. Začátek druhé série se odehrává sice pořád ještě před bitvami, jenže boj už začal. Přípravy a různá jednání, dokonce mrknutí na Sever (aspoň ve zkrácené podobě). I tentokrát je potřeba šokovat diváka hned zkraje, takže místo drastického porodu dojde na brutální vraždu. V knize je, přiznám se ale, že to, jak proběhla mimo záběr, mi vůbec nevadilo. Stejně to bylo až dost. Jen si člověk říká, kam zmizely všechny stráže. Na dovysvětlení sice dojde v další epizodě, jenže s tak příznivými okolnostmi pro vrahy se předem počítat nedalo. Jak napsal Azrail, tohle se v předloze vyřešilo jinak. Tady se jeden z těch dvou chlubil, jak dobře zná všechny tajné tunely, přitom se oba většinou procházeli po chodbách. Ke králi se v původní verzi vůbec dostat nemohli, ten byl v přísně střežené části pevnosti. Proto vrazi zaútočili v Pobočníkově věži, pri večerní návštěvě u Alicent, a dokonce museli zabít i jednoho strážného. A protože Rhaenyra má být pravou královnou, nikdo jí nekazí image. Špinavou práci obstarává pořád jen Daemon, jenže asi i bez toho, že by svoji ženu zatěžoval podrobnostmi a hlavně s tím, že mělo jít o přímou pomstu, ne o syna za syna. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásna príroda, kamera snímajpca veľký priestor a dodávajúca postavám veľkoleposť, Aemond, čo sa má držať na uzde, Strong intrigujúci proti Hightowerovi, necharizmatický Stark,  Daemonov vražedný plán a dvojka zabijakov, čo koná na základe pocitov a nevšíma si svedka. Aegon bol najzábavnejší, no bol na scéne veľmi málo. Ako je možné spraviť prvú epizódu takto mdlú? Smútok mal byť len na postavách, chýbala väčšia akcia, nič nebolo dostatočne intenzívne. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama