Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 2 (2024) (série)


Rhaenyra krutá (S02E02)

(epizoda)
  • USA Rhaenyra the Cruel

Obsahy(1)

Otto plánuje poštvat veřejnosti proti Rhaenyře, která zpochybňuje Daemonovu loajalitu. (Max)

Recenze (26)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-Mladí jsou jako pávi - samý křik a samé peří.- Dost mi to připomíná zejména knižní Hostinu pro vrány, kdy intriky jsou na prvním místě. Ale to já mám rád. Na druhou stranu stále asi platí ponaučení z prvních řad GOT, kdy byly seriálu vytýkány přílišná brutalita a kontroverzní sexuální scény, úplnou nahotu nevyjímaje. Na jedné straně papír samozřejmě snese více než obraz, na druhé to dodávalo seriálu patřičné grády. OK, takže gore ne, umírněná nahota ano, budiž. Co mi nejvíce vadí, když jde o fantasy, je absence magie. Alespoň že draci pořád mají své místo, byť se třeba jen mihnou. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé, co jsem docenil Otta Hightowera, kterého bravurně ztvárňuje Rhys Ifans. Vždycky jsem ho nemusel, ale konečně se projevil jako správný pobočník krále. Epizoda jako taková je skvělá a ohromuje mě, jak se dokážu hned na sekundu ponořit do Západozemí a užívat si každou sekundu tohohle seriálu. Jo a konverzace mezi Daemonem a Rhaenyrou je fantastická, jak po herecké stránce, tak po detaily. Jeden uživatel to zde vypíchnul a také jsem si toho všimnul. Tvůrci odvádějí špičkovou práci. :-) ()

Arkanoid

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obozretní sa vyvarovali unáhlených ťahov, temperamentní ale nie. Z hlavných postáv som nefandil nikomu, dej sa hýbal malými, tichými intrigánskymi krôčikmi dopredu, neponúkol ale veľké scény. Zapadnutie vozu s mŕtvolou dediča v jame ale potešilo čiernohumorné chúťky. Otto Hightower dával výborné rady, nikto ho ale nepočúval. Bez akcie dej skôr nudil. Postavy obyčajných ľudí pomaly už vytvárajú dav a nakoniec sa v nich bude dať stratiť. Aemondove sexuálne preferencie sú pre mňa tiež nadbytočnou scénou, ale sú v duchu seriálu, ak tu má niekto sex, prirodzené a orientované viac ku normálu to skôr nebude. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju to, ani mi do teď nedocházelo, jak moc mi Západozemí se všemi těmi proradnými postavami chybělo. Klaďasů tu moc nenajdeme, ale o to větší nářez to je a ještě bude. Tahle epka definitivně patří Ottu Hightowerovi, který se poprvé opravdu řádně projevil jako ten správný pobočník krále. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kralovsky "spin" s vrazdou neviniatka mi silne pripomina, to, co sa po atentate deje u nas na Slovensku. Kazdopadne vyborny politicky tah Otta a sposob ako "vyhrat" prosty lud. Nadherne priestory na Dragonstone, paradna kamera, a stavnata hadka s Daemonom, ci rozhovor Rhaenyry s jeho milenkou. Otto dostal, po com tuzil, az mi ho bolo pred spratkom luto. :) "I've sinned." "I do not wish to hear of IT." Cole je ..otravny. 85% Dynamickejsi a atmosferickejsi diel. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po konci minulého dílu muselo přít peklo, které je okamžitě rozpoutáno v Králově Přístavišti. Zase se podařilo navodit atmosféru totálního zoufalství a strachu, první minuty byly zvládnuty velice dobře. Aegon se nám začíná vybarvovat a byla otázka času, než Ottovi vezme funkci Pobočníka krále. Hned se celý příběh zase osvěžil a posunul dál, závěr na Dračím kameni mohl opět srovnat skóre, ale pro dobro všech to tentokrát nenastalo. Bylo to ale opět napínavé. ()

husak_k 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínají se objevovat problémy. Už v první sérii naznačilo scénáristickou slabinu hloupé vlétnutí draka na korunovaci. Teď se rozhodli tvůrci úplně změnit ikonickou scénu Krev a Sýr (k horšímu) a místo toho, aby z ní vytlačili co nejvíce emocí z postav zelených, udělali ji celou o Rhaenyře. U zelených pouze donekonečna souloží Alicent s Colem, protože scénáristy asi nenapadlo dát jim a většině dalších postav kromě Rhaenyry nějaké emoce. No, snad kvalita nebude klesat i dál. ()

Lina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavně konverzační díl, kdy se tempo trochu zpomalilo. Pořád se pokračuje s určitými odchylkami od originálu (Criston Cole), ve své verzi ale aspoň dávají větší smysl než úpravy v první sérii. Na konci dokonce souboj v Dračím kameni. ()

DanlinDan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl je naprosto úžasný..už od samotného začátku druhé série, mi spadl kámen ze srdce. Dějem nikam nespěchají a místo toho budují tu mrazivou a intenzivní atmosféru. Přidávají další a další rány svým nepřátelům. Tak intenzivní díl, plných emocí, skvělých hereckých výkonů, skvělých barev. Nezapomínají ani na scény s vedlejšími postavami, které budují pro budoucnost. Tenhle díl byl pro mě na úrovni peaku Hry o trůny. Pár nedostatků tam je, ale ty napočítám na prstech jedné ruky a nejsou nijak důležité pro to, aby tenhle díl, byl pro mě skvostem. ()

Petak3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, asi lepší než 1. díl, ale brutálně slabší než nejlepší díly 1. série. Slabé 4*. Olivia a Rhys opět excelují, ikdyž tady si Rhys krade díl hlavně pro sebe, začíná bavit i Tom Glynn, blbeček jeden :D Scénka o propuštění Otta zatím naprostej vrchol 2.série. Finální duel naprosto předvídatelnej a o ničem, s nulovým dopadem na děj a hlavní postavy, ale pořád lepší než předchozí díl.. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.díl. Egon trpí pro ztrátu svého následníka trůnu, tedy syna, avšak kvůli své mladické nerozvážnosti plánuje krvavou pomstu namísto zdrženlivosti. Ať se jeho pobočník Otto snaží, jak může, nedokáže šílenému králi pořádně vysvětlit, jak se situace má. Ačkoliv Egon kývne na průvod za zesnulého následovníka, jehož se účastní Alicent a Helena, (té je přikládána stále větší důležitost) čímž si nakloní lid a Rhaenyru zostudí, neovládne se, a pověsí všechny krysaře. Jen z rozmaru, jelikož chycený, a již jeho rukou zavražděný pomocník s krysami měl komplice se stejnou prací. Jen nevěděl, jakého. Tím Otta, svého pobočníka, jenž sloužil i jeho otci Viserysovi, velice rozezlí. Vzhledem k jeho postavení však učiní celkem pádné, avšak nerozumné rozhodnutí - propustí ho. Tím přitíží i Alicent, své matce, jež se ho též pokouší rozumně usměrnit. Roli svého nejbližšího rádce svěří veliteli královské gardy, Bílých Plášťů. Ten už delší domu udržuje vztah právě s Alicent, a jeho nové postavení na tom vzhledem k vášni, jež mezi nimi přetrvává, nic nezmění (...). Mezitím Rhaenyra obviní Daemona z vraždy Helenina syna, na níž neměl podíl. Zklamaný strýc odjíždí pryč, za svými záležitostmi. Velitel stráží, jenž pověřil jejím zabitím jednoho ze svých mužů, dvojčete Rhaenyřiného ochránce, si za tento čin vyslouží právě onu pozici. Nic netušící Rhaenyra tedy musí čelit nejen orožení vlastního života, ale i smrti obou bratrů (...). 90 procent. Zdlouhavější, ale o to více poutavější. ()

Reklama

Reklama