Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 2 (2024) (série)


Hořící mlýn (S02E03)

(epizoda)
  • USA The Burning Mill

Obsahy(1)

Dávná zášť se znovu vynoří a Rhaenys nabádá ke zdrženlivosti, zatímco Daemon přijíždí do Harrenhalu, aby shromáždil armádu. (Max)

Recenze (26)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základem Písně ledu a ohně, a mám na mysli literární předlohu, jsou dialogy a intriky. Boj o trůn není jen to, že se někde střetnou armády a zmasakrují se, protože to je vyvrcholení. Pokud má dotyčný vyhrát a zmocnit se trůnu, pak si musí pečlivě připravit půdu a zvážit všechny možnosti i okolnosti. Divák, co si myslí, že se celou sérii budou všichni jen mydlit, bude logicky zklamán a já tleskám tvůrcům, že se k tomu nesnížili. Tentokrát jsem navíc ve výhodě, páč předlohu pro tuhle sérii neznám, tudíž nemusím srovnávat. Nikdy nelze natočit knihu, jak je napsána, přesto má člověk často pocit zklamání, anžto většina adaptací zkrátka selhává. Dík za draka i bordel, konečně připomenutí raných časů GOT. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál zbytočne naťahuje dejové línie, ktoré môžu byť kratšie a efektívnejšie. Opäť niekoľko dobrých scén zachraňuje pomerne nevýraznú časť. Spomedzi prvých troch ide pritom o zatiaľ určite najslabšiu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V predlohe, ktorá je kronikou, nepôsobili tie nepozorované preniknutia na územie nepriateľa tak nepatrične. Je to tretí raz za tri epizódy, tak strhnem hviezdu. Inak sa mi to páčilo viac, než E02. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda má poměrně dlouhou stopáž, což je asi zbytečné, nicméně tady to nevadilo. A děj tu byl dobrý, vidíme spoustu politiky, která docela dává smysl a uvidíme, co z ní vzejde. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda má několik našlapaných scén na které se nehrabe ani předchůdce (začátek, Daemon), slintal jsem u toho totálně. Posledních cca 15 minut je ale oproti knihám totálně vycucáno z prdele, už mě to vytáčí jak se třetí díl chodí kolem horké kaše. Vztah mezi těmito dvěma postavama mě SERE. Ať s tím jdou do prdele, po finále první sérky a roku a půl čekání jsem si byl stopro jistý že hned v první nebo druhé epizodě dojde na první legendární střet (nespoileruju, jsem debil ale ne kokot). Jestli ve čtvrtém díle Rhaenyra bude 20 minut kecat z bílým červem, Alicent z Konskou hnátou tak už to ten seriál může rovnou zabalit, jelikož tuhle vatu jsem chtěl od poslední série GoT, tady už má dojít na nože. Rhaenyru a Alicent obě nakopat do prdele po tomhle díle. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvělém úvodu slabší epizoda, ale i přesto se zde děj posunul hezky kupředu. A tohle bych rád zdůraznil. Pro některé diváky je to nuda, pro mě je to super promyšlená podívaná. Jsou zde nakousnutý zajímavé náznaky do budoucna. Daemeonova pasáž velmi dobrá (cameo jedné herečky mega potěšilo). Poslední scéna super jen si myslím, že se z toho dalo vytěžit víc. P.S. Ty sexuální scény tady nabraly v jeden moment víc na obrátkách než v celém GOT. To mi přišlo už moc. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Návrat ke kořenům, tedy penisům a tradici plnočelné nahoty, která byla jednou z hodnot charakterizujících svět GoT :)) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ešte nudnejšie, ako naposledy. Jediné scény, ktoré trochu pripomínali napätie, boli Cole a družina vs. drak a vysmiatie Aemonda. Obe strany chcú niekam ťahať s armádou, no stále sme nevideli vojenskú akciu. Lordi za stolom Rhaenyry sú medzi sebou veľmi ľahko zameniteľní, Corlys so ženou sa ako vždy chystajú k nejakým dôležitým rozhodnutiam, no sú na obrazovke tak 2 minúty, takže je jasné, že veľmi dôležité tie rozhodnutia nebudú. Angažovanie obyčajných ľudí teraz nemá vôbec zmysel a na tých predošlých sa nenadviazalo. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scéna příletu na Harrenhall je naprosto luxusní... Zbytek epizody, až na konečný "dámský kulatý hořící stůl" je spíš předzvěst a trošku přešlapování na místě - chápu, že je třeba děj roztahat, ale má to HOTD zapotřebí..? ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Začína sa mi naozaj páčiť, ako sa príbeh vyvíja. Nepotrebuje ani toľko šokujúcich scén, ktorými bol GoT preplnený, o to väčší má ťah. Prvú sériu som sledovala s rozpakmi, ale druhá je zatiaľ príjemným prekvapením. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco se minulé díly plně soustředily na rod Targeryanů a Hightowerů, tak teď se na scéně objevuje celá řada jiných postav, jenž dostane prostor v dalších dílech. Jen je malinko škoda, že seriál nebudoval i ostatní rody již od začátku seriálu, takhle je to jednak těžší pro orientaci a člověk se nezbaví pocitu, že ty postavy se tam objevily mávnutím kouzelného proutku. ()

mvukotic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mne nevadí, že sa hlavne kecá, veď o tom často boli aj GoT. Ale tam kecali dobre napísané a obľúbené postavy zaujímavo a o niečom! Tu kecajú zameniteľní nímandi v zameniteľných interiéroch o hovne. Bohužiaľ odchodom Viserysa a Otta ostávajú už iba Rheanyra a občas Daemon, ktorí dokážu zaujať a potom záplava no-one figúrok do počtu. A ešte Aemondovo péro, teda...ehm...oko, ale to je šialene málo. Nikto ma nepresvedčí, že HoTD vyzeralo dobre na papieri ale ta realizácia je ledva priemerná. Sériu dopozerám len z donuténia a lásky k predlohe. ()

Lina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rod Draka doplňuje a rozvíjí poměrně suchou knižní kostru. To je dobře, jenže jinde už si jde svojí vlastní cestou a jestli to tak půjde dál, bude mít co dělat, aby se na ní udržel. Kvůli snaze ukázat Rhaenyru v co nejlepším světle ji scénáristé nechali neuvěřitelně riskovat. Přitom se nikdo nemůže, jako u posledních dílů GOT, schovávat za to, že jim autor neřekl, co a jak.  Děj se tentokrát až na pár scén zas vleče a pokud jde o spoilery, v téhle epizodě byl vlastně jeden dost velký. ()

Petak3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příšernej díl, nudnej a o ničem. Fakt mě nezajímá negr Velaryon nebo nějaká random no-name špína co zachránila Emmu na konci minulého dílu. Spousta nudnýho kecání. Bez Rhyse(Otta) je to fakt ubohý. Jedinej klad asi křivák Larys. Ještě ušla bratrská scéna v bordelu. Tento díl by se vešel do 15-20 minut a bylo by to lepší a záživnější. ()

Reklama

Reklama