Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (145)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prolog k Tanci draků není sice dokonalý, ale připomíná GoT v těch lepších letech. Až na někdy podivné panoramatické krajinky to vypadá skvěle i je to příjemně zrežírované. Opět je tu snaha o nečernobílý svět, ale jelikož to máme jen dvě strany, tak jedna poměrně jednoduše vyznívá jako ta dobrá a druhá jako ta špatná. Jen pár postav bylo vyobrazeno během seriálu pouze jedním hercem/ečkou, a tak se k nikomu nevytvoří úplně vztah, spíš jen lehké sympatie. Je to jen úvod a ten málokdy strhne, ale pokud tvůrci dostanou ještě větší rozpočet do budoucna, tak nás bezpochyby čekají úžasné věci. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kiež by som mohol napísať, že to bolo tak dobré, ako "Game of Thrones", no stále je to v rámci intrigovej "zábavy" dostatočne dobrý námet, ktorý bude fanúšikov tejto seriálovej fantasy delikatesy baviť. Keď sa ďalšími sériami dostane na pútavejšie postavy, ktoré budú charizmou výraznejšie, je veľký predpoklad, že "nástupca" v podobe "House of the Dragon" bude viac ako solídnym pokračovaním "Game of Thrones". ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Westeros is back. Condal se Sapochnikem vzali podle všech indicií náročnou předlohu, kterou proměnili v shakespearovské drama o dvou rodinách, třech hradech a sedmi dracích, přičemž nejsilnější scénou bylo asi dvouminutové belhání krále trůnním sálem k židli. Pomalé, ale zatraceně výživné! O to víc mě tak mírně zklamalo finále, které je (možná nevyhnutelně, ale stejně) jen dalším setupem bez žádného payoffu. Ne tak špatný, jako finále druhého Hobita, ale rozhodně horší než všechny poslední díly Hry o trůny. Mohlo to být bezchybný, takhle si holt počkáme na druhou sérii, no. 9/10 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HOUSE OF THE DRAGON. Season 1. Asi som jedna z mála, no keďže som GoT NIKDY (zatiaľ) nevidela a to ani jednu epizódu, nevnímam House of the Dragon ako prequel a nemám tiež s čím porovnávať, keďže ani knihu som nečítala. Toľko na úvod. Season 1 mám zatiaľ nerozhodne medzi 3 a 4*. Niektoré epizódy sa mi fakt páčili, no niektoré až tak veľmi nie. Myslím si, že s výmenou castingu, mám predovšetkým na mysli mladšiu a staršiu verziu princeznej a kráľovnej, mohli počkať do Season 2 (tak ako to napr. urobili v The Crown - nemenili hercov uprostred série!) a celú S01 si ponechať Milly a Emily. A keď už to museli urobiť, mali náležite upraviť masky aj ostatným hercom, veď predsa starneme všetci, však Daemon či Ser Criston?! King Viserys: If the world of men is to survive, a Targaryen must be seated on the Iron Throne. A king or queen strong enough to unite the realm against the cold and the dark. Aegon called his dream the Song of Ice and Fire. This secret, it's been passed from king to heir since Aegon's time. Now you must promise to carry it and protect it. Promise me this, Rhaenyra. Promise me. Princess Rhaenyra: Everyone says Targaryens are closer to gods than to men but they say that because of our dragons. Without them, we're just like everyone else. King Viserys: I am sorry, Rhaenyra. I have wasted the years since you were born wanting for a son. You are the very best of your mother, and I now believe, as I know she did, that you could be a great ruling Queen. Perfektné kostýmy, kamera, hudba a herecké výkony. [3,5*] ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

velmi malo deja na 10 epizod. slabynezaujimavy herci, a ich postavy. jedinu fajn mladu herecku vymenili po 5 castiach. nezmyselne obsadenie.. mama mladsia jak deti a podobne.. velkolepy boj ani jeden, cgi draci dost slaby... dufam, ze druha seria bude mat vacsi rozpocet a dockame sa lepsich trikov a bojov.. je to skor taka historicka telenovela,.. 65% ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)
  • Milly Alcock (Rhaenyra Targaryen) řekla New York Post, že při natáčení scén v nevěstinci se režisérka Clare Kilner ujistila, že Milly a Matt Smith (Daemon Targaryen) neviděli žádné komparzisty, dokud nenatáčeli. Řekla, že to bylo šokující a „divné a hloupé“, když se prodírali nahými těly. (mikki089)
  • Lyman Beesbury (Bill Paterson) říká: „Je mi šest a sedmdesát let“. To z něj dělá vzácný příklad postavy, která je v seriálu mladší, než ve zdrojovém materiálu. V knihách Beesburymu bylo 80 let, když zemřel. (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama