Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť len rozjazdová snáď. S veľkou dávkou nostalgie. A nepochopením, prečo do hlavne roly obsadili takú opachu. Ako na ostrovoch už nevedeli nič nájsť, tak pošli až do Austrálie, ale toto je fakt ako keby s klokanom zrazené. Mne dlhé konverzačky bez akcie nevadili ani predtým. Len problém je, že už prvá časť GoT priniesla veľký koniec. Tu to neprišlo. ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod tri mená, Considine, Smith, Alcock. Filmári od Amazonu by si mali ísť po školenie ako obsadzovať hlavné úlohy. Toto vyšlo na jednotku s hviezdičkou. Ja som s prvým dielom veľmi spokojný. Na rozdiel od Prsteňov, či chceme či nie, porovnávaniu sa nevyhneme, je zrejmé že tvorcovia tušia čo chcú ukázať ďalej. Ako úvod a rozbeh funguje prvý diel skvele. Od GOT sa hneď odlišuje seriál jemne, ale dôsledne, vážnejšou atmosférou v prvom rade a mne to sadlo. Uvidíme čo ďalej. (8/10) ()

Reklama

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle dobře jsem se u seriálu nebavil už pár let. Je to krvavý, krutý, bezohledný; stejně jako sám život. V malé radě všichni top, Rhaenyra a Dračí rytíř...co k nim dodat a nic nevyspolerovat? Jakožto člověk, co přečetl Oheň a krev dvakrát, ti můžu slíbit, že pokud se investuješ, budeš bohatě odměněn. Corlys Velaryon je možná černej (poserte se z toho všichni, fakt jak děcka), ale herec je super, nemám s ním problém. Jsem totálně nadržený na další díly. btw. král Viserys I. byl poslední frajer, který osedlal Baleriona Černého děsa. Byl už hodně přestárlý (myslím draka) a když umřel, Viserys už nikdy na žádného draka nevlezl. Škoda, že zase vidíme jenom jeho lebku. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Představa, že ovládáme draky je jen iluze." Tak po dlouhém odpočítávání nám konečně HBO vykoplo tu seriálovou senzaci roku. První díl hodnotím zatím jako průměr. Draků si moc neužijeme. Casting na obsazení mě osobně zatím moc nezaujal. Na nové tváře je asi potřeba si zvyknout. Největší jiskru mají Paddy Considine a Matt Smith. S Milly Alcock v roli princezny se zatím sžívám. Do očí bije Steve Toussaint s jeho blond kšticí.  Vizuál je moc pěkný a připomene staré GoT. Intriky zatím vlažné. Uvidíme, tak zatím 6/10 ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Na úvod chci zmínit, že jsem si předešlí hlavní seriál Hra o Trůny neskutečně v hloubi srdce zamiloval. Naprosto miluji tu výpravu, rozsáhlí fantasy svět, propracovaný příběh, ale především hlavně postavy. Ve směs všechny postavy byli napsány skvěle, miluji je a Jon a Tyrion mi v srdci zůstanou navždy. Upřímně se přiznám. že jsem na Rod Draka neměl obrovský hype a vrhnul jsem se na něj až po 3 vydaných epizodách. Udělal jsem chybu? Drží se prequel stejné kvality jako předešlí seriál? Naplnil první díl veškerá má očekávání? ANO. První část se zatím drží ve duchu první série originálu a nic víc jsem nepotřeboval. Máme tu fungující vládu Targaryenu, skvěle napsané postavy, překrásný svět, který už dost dobře známe a slušné vypravování děje. Rhaenyra pro mě zatím vede jako TOP postava a naprosto žeru její charakter a baví mě její příběh. Ze začátku seriálu jsem dost příjemně překvapen. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)
  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)
  • Na turnaji jsme mohli vidět tyto rody: Zlatý lev – rod Lannisterů, Černý jelen na žlutém poli – rod Baratheonů, Černé pelety na červeném pozadí – rod Coleů, Červený lukostřelec na zeleném pozadí – rod Tarlyů, Hořící věž domu – rod Hightowerů, Stříbrný mořský koník na mořské zelené – rod Velaryonů, Skákající pstruh nad vodou – pravděpodobně starý znak rodu Tullyů, Orel – rod Mallisterů, Žluté slunce a trojúhelníkový tvar na modrém pozadí – rod Leffordů, Tři havrani nesoucí srdce – rod Corbrayů, Obrácený muž stažený z kůže – rod Boltonů, Černý Zlovlk – rod Starků. (Veskoslav)

Reklama

Reklama