Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

Vironey 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně: počínaje tou opičí tlamičkou v hlavní roli, přes divně přehrávajícího krále, černochy vypraný v Perwollu, podivně rozplizlé tempo, až po nudnou zápletku, která už ani nevím, o čem byla (asi trouchnivím, viděno teprve předevčírem). Nuda, brak a hnůj s lehkým líznutím levičáckého lejna. Divná pachuť, na další díly kašlu, asi si raději pustím pravou Hru o trůny od znova. Ušmudlané 2- ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak 172 let před “blížící se zimou”… celkem solidní volnost nad Trůny zaručena. Epizoda jako taková se hodně snaží jak nastínit situaci (hodně se mluví), tak nenudit (turnaj, čistka Zlatých plášťů). Dál se (překvapivě) hodně snaží držet laťku i zvolenou hladinou přístupnosti. Za sebe nesu zle smrt královny. V Trying je skvělá a byla jediná solidní volba castingu :(. ()

Reklama

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Na úvod chci zmínit, že jsem si předešlí hlavní seriál Hra o Trůny neskutečně v hloubi srdce zamiloval. Naprosto miluji tu výpravu, rozsáhlí fantasy svět, propracovaný příběh, ale především hlavně postavy. Ve směs všechny postavy byli napsány skvěle, miluji je a Jon a Tyrion mi v srdci zůstanou navždy. Upřímně se přiznám. že jsem na Rod Draka neměl obrovský hype a vrhnul jsem se na něj až po 3 vydaných epizodách. Udělal jsem chybu? Drží se prequel stejné kvality jako předešlí seriál? Naplnil první díl veškerá má očekávání? ANO. První část se zatím drží ve duchu první série originálu a nic víc jsem nepotřeboval. Máme tu fungující vládu Targaryenu, skvěle napsané postavy, překrásný svět, který už dost dobře známe a slušné vypravování děje. Rhaenyra pro mě zatím vede jako TOP postava a naprosto žeru její charakter a baví mě její příběh. Ze začátku seriálu jsem dost příjemně překvapen. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadšení nesdílím. Výprava ok, však ukecané, divně obsazené, porodnictví je řezničina, dívat se na to ještě večer v telce s tím, že to bylo pro efekt prokládano jinak solidním soubojem,( podezírám tvůrce, zda se u této sekvence vzájemně neukájeli), mi vhod nepřišlo. Draků málo, keců mnoho, zlo muselo být zatlačeno na pilu až to uši rvalo, nebývale ošklivá následkyně, ani jedna z postav nezaujala, krev a kozy- HBO klasika, dva mikrospánky během projekce, tož uvidíme. Rozumím tomu, že se všichni těšíme, že jsme si Trůny odžili nad knihami i seriály, ovšem, že by mě tohle strhlo způsobem, jako první části GoT, tak to ne. Já měla pocit, že koukám na strnulé, oplácané elfy v nekvalitních parukách, kteří nezaujatě odhrkávají text a jinak se nedělo nic. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako by ani nebyla žádná pauza, natož jiný seriál. Jednička House of the Dragon pokračuje suverénně ve šlépějích GoT. Velkolepý úvod, silná režie, vycizelovaný vizuál, se kterým si tvůrci hrají podobně, jako v posledních sériích slavnějšího předchůdce a i postavy jsou dobře definované a zapamatovatelné. První díl je bezpochyby vtahující a nabízející paletu silných a mnohdy typicky kontroverzních scén. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)
  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)
  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)

Reklama

Reklama