Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (97)

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní, zase dost politikařením a přetvařováním nabitá epizoda. Noví herci odvádí skvělou práci, přičemž dominuje Ewan Mitchell (Aemond). Králův stav odpuzující a fakt sem nad ním zvládl uronit slzičku, když viděl svoji širokou rodinu v míru a pohromadě; za ztvárnění by Paddy jistě zasloužil nějaké ocenění, protože celou tuhle epizodu si kradl pro sebe. Hudba tradičně pompézní. No a konečně začíná dost patrná rivalita Daemon X Aemond, na jejichž společný osud mám hype od samého začátku🔥 ()

predators 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlas s Eleanor05...nuda, žádný posun v ději (kromě 6ti let, které jsme přeskočili) a potěší jen maska Viserise. Ale i to jeho umírání bylo k smrti dlouhé. Navíc je zarážející extrémně častá výměna herců a absence externích lokací. Dějová linka jednoho rodu není ničím zajímavá. Hodnocení opravdu nechápu. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomuhle říkám emotivní epizoda. Paddy Considine po tomhle musí dostat cenu Emmy, protože jeho výkon byl nadpozemský. A co víc, maskéři se pěkně předvedli. Nemám tomuto dílu co vytknout. Chci víc scén mezi mladými z kterých extrémně vyčnívá Aemond. Nejenom, že jsem měl slzy, ale při dvou momentech jsem se rozplakal. Safra.... no tohle jsem nečekal. Také je nutno zmínit, že tomu strašně napomáhá hudební podkres Djawadiho. Je to frajer. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temné a neutěšené ve strohých a dokonalých kulisách, co připomenou středověk s úžasnou gotikou. Nejsilnější scéna - cesta k železnému trůnu. A nejbáječnější? Daemonova rychlá práce. Úplně jsem cítil, že jestli se tohle nestane, dojde jen na další prázdné plky o zachování rodu... a tak... Dál nemá cenu se rozepisovat, anžto je lepší vše vidět. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časový skok, který jsem po objevení fotografií recastu očekával ze všech nejvíc. Aemond dostal ztvárnění, z něhož jde mráz po zádech a zároveň úšklebná radost v každičkém momentu, kdy se objeví a já to opět nevydržím do dalšího pondělí. Farewell poslednímu poctivému vládci na Železném trůně. Teď už to bude jen čistý boj. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)
  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)
  • Když je král Viserys (Paddy Considine) informován, že jeho nejmladší vnuk se také jmenuje Viserys, řekne: „Jméno vhodné pro krále.“ Jedná se o menší předzvěst, Rhaenyřin (Emma D'Arcy) syn Viserys se nakonec, o mnoho let později, stane králem. (mikki089)

Reklama

Reklama