Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Typický neduh sequelitidy, přičemž jednička pro mě byla příjemným překvapením, ale dvojka už mě moc nebavila a způsob jakým vrátila staré postavy do hry mi přišel vyloženě hloupý. Sony by se mělo vzpamatovat a točit v první řadě výborné filmy, které se posléze můžou stát klasikami. Pak i začnou chodit lidi. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotná myšlenka Únikových her (těch reálných) se mi líbí, no pocity z prvního dílu jsem měl hodně smíšené. Nešlo o špatnou podívanou, ale nějak zvlášť uchvácen jsem tedy nebyl. V konečném zhodnocení jsem to viděl na průměrnou záležitost a za tím si stojím i s odstupem času, kdy jsem jedničku viděl znovu, abych se navnadil na toto pokračování. Pokračování, které má dokonce dvě verze (obě jsem viděl) se zcela odlišnými začátky i konci. A musím uznat, že delší 96 minutová verze se mi líbí víc.   Především pak to, že se děj točí okolo rodiny samotného tvůrce místností a pastí. Nebylo od věci se podívat trochu blíže na zoubek těm, kteří všechno vymýšlejí. A ani se nedivím, že tohle všechno dokázal vytvořit naprosto chorý mozek. Isabelle Fuhrman podala velmi slušný výkon a zdatně sekundovala dvojici hlavních hrdinů. Některé pasti zde byly mnohem brutálnější a drsnější než v prvním díle, bohužel i tady jsem postrádal větší porci napětí a zajímavé charakteristiky samotných hráčů. (Snad jen transgender herec/herečka Indya Moore překvapil/la svým výkonem). Navíc si nešlo nevšimnout, že některá vodítka nedávala moc velký smysl a šlo spíše o náhodu…Scény s pohyblivým pískem byly až trapné.   To kratší verze nám nabídne světe div se návrat jedné z postav z prvního dílu, která to taky přežila. Její přítomnost a samotné vysvětlení toho co se stalo a proč – bylo poněkud trapnějšího rázu. Navíc tu byla zcela do počtu jen kvůli jedné scéně a samotný závěr v letadle měl nabídnout návnadu na třetí díl (podobně jako tomu bylo u jedničky…). Jinak prostředek filmu je naprosto stejný, jen se tentokrát obejdeme bez rodinky stvořitele a vyslechneme si jen tlachání u psycholožky.   Turnaj šampiónů tak rozhodně ničím neoslnil, ale svému předchůdci určitě neudělal ani ostudu.50% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se ve dvojce přitvrdí, jinak to u mě nemá šanci. (19.04.2019). Tak ani ve druhém díle, jsem se nedočkal Gore, ale tak nějak jsem se s tím smířil -> u jedničky zmizel žánr Horor (IMDb) a tohle pokračování, je taky spíše jen Akční/Dobrodružný/Thriller, který si klidně můžete pustit s celou rodinkou. Fajn místnosti, odsejpá to, vyloženě jsem se nenudil, ale za pár týdnu, si už na to nevzpomenu a až vyjde třetí díl, tak už nebudu ani vědět, jak dvojka skončila. (Top scéna - metro) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

I přesto, že byl Escape Room (2019) jen x tou variací na Cube (1997) tak měl měl kupodivu celkem svižný tempo a šlo o celkem slušnou (průměrnou) podívanou, která ale rozhodně nenudila. O tomhle (pro mě) zbytečným pokračování to říct nemůžu. Tohle už prostě bylo ždímání suchýho hadru. Navíc konec naznačil, že by měla přijít trojka ve které to roztočí sirotek Isabelle Fuhrman. No potěš koště. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je skoro stejně výživný jako první, ale obávám se, že se tato franšíza brzo stane novou obětí pro vydělávaní prachů a dopadne to podobně jako se sérií Saw. Těžko hledám nějaké rozdíly mezi jedničkou a dvojkou, bavilo mě to téměř identicky a většinu si dokonce i stále pamatuju. Ač scénář pomalu, ale jistě dostává viditelné přitažení za vlasy, je to taková nenáročná guilty pleasure popcornovka pro masy, která asi bude lidi pořád lákat do kin. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)

Reklama

Reklama