Reklama

Reklama

Ripley

(seriál)
  • USA Ripley
Trailer 1
USA, 2024, 7 h 30 min (Minutáž: 45–76 min)

Tvůrci:

Steven Zaillian

Režie:

Steven Zaillian

Předloha:

Patricia Highsmith (kniha)

Scénář:

Steven Zaillian

Kamera:

Robert Elswit

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Andrew Scott, Dakota Fanning, Johnny Flynn, Pasquale Esposito, Eliot Sumner, Vittorio Viviani, Bokeem Woodbine, Kenneth Lonergan, Bruno Crucitti (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý podvodník vyrazí do Itálie splnit zvláštní úkol a nahlédne přitom do světa mocných a bohatých. Život, o kterém snil, tak má na dosah. Stačí se k němu jenom prolhat. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

Botič 

všechny recenze uživatele

Nepříjemná podívaná, v dobrém slova smyslu. Pryč jsou sluncem zalité italské reálie, černobílý artsy přístup tomu dodává úplně jinou hloubku. Příběhově je Ripley poskládaný podobně jako Netflixovské You, jen si Steven Zaillian občas dává hodně na čas. Sommerso a V Lucio epizody, které si zaslouží snad všechny televizní ceny. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Netflix nám tu opět naděluje ve velkém a tady jsem teda mile překvapen. Černobílá bomba s nádechem italských měst a originální zápletkou o padouchovi Ripleyem, jehož herec Andrew Scott ho zahrál s velkým přehledem. Prvních pár dílů mi trvalo než jsem se dostal do děje, ale postupem času to začalo nabírat obrátek a v průběhu už mě nezajímalo nic jiného než jak to dopadne. Z tvůrčího hlediska bych se nebál označit tohle dílo jako masterpiece. /85%/ ()

Reklama

gumolit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patricia Highsmith napísala 5 románov o Tom Ripley. Dá sa povedať inteligentnému zlodejovi, podvodníkovi a  vrahovi , ktorý musel zabíjať len z nutnosti a nie veľmi rád. Priznám sa čítal som prvé tri diely a čo si spomínam boli presne také temné, pomalé a veľmi ťažko sa mi dostávali do hlavy no zostali tam. Filmové spracovania boli zatiaľ 4 (najlepší podľa mňa bol ten prvý s Alain Delonom aj keď záver samotná spisovateľka odsúdila). Momentálne vyšiel seríál z ktorého mám dobrý pocit už len preto že presne preniesol atmosféru kníh a Andrew Scott ako Tom Ripley je zo všetkých jeho stvárnení zatiaľ najlepší. Artové chladné spracovanie seriálu a k tomu hnusný, chladný Andrew. Nevadilo mi že niektoré mužské postavy hrali ženy , to už je u Netflixu asi normálna vec.  Čiernobiely obraz tomu dodáva šmrnc a kamera pribúda na bodoch. Nie je to seriál pre každého to ani omylom , pre filmových fajnšmekrov jednoznačne áno. ()

HydraCZ 

všechny recenze uživatele

Andrew Scott je naprostý šílenec! Občas nemusí polovinu dílu ani nic říct, a i tak dokáže skvěle uhranout svým herectvím a bez jakéhokoliv komentáře rozumíte, co se mu asi honí hlavou. Skvěle si v roli Toma Ripleyho osvojuje osobnost a chování obětí ve svůj prospěch a důkladně promýšlí všechny malé detaily svého plánu, ovšem ne vždy mu to jde tak hladce. Pro mě jako někoho, kdo nezná knihu nebo film, bylo sledování příběhu, který je ze začátku trochu neurčitý, naprosto napínavé a vzrušující. Zároveň je tady jedno z nejlepších opodstatnění černobílého filtru - prosluněná Itálie by jinak svými barvami narušovala tuto mysteriózní až noirovou krimi zápletku. Polovinu celýho zážitku pro mě tvořila právě i ta italská letní atmosféra, kterou jsem naposledy chytal třeba u Call Me By Your Name nebo u Luca. Nemluvě ani o té kameře, snad nejlépe natočený seriál za poslední dobu. Co záběr, to obraz. Poslední díl a závěr samotný mě sice tolik neuhranul, čekal jsem ještě nějaký větší zvrat, ale to nemění nic na tom, že jde o jeden z nejvydařenějších projektů Netflixu. Grazie signore Zaillian. 🤌 9/10 ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobílé provedení (a pomalu co záběr, to wallpaper na pc), spousta italštiny, napětí a bravurní Andy Skot. Krasojízda, která bohužel kvůli prvním dvoum jmenovaným fíčurám nemá šanci oslovit širší publikum, což je rozhodně veeeeeeeeeeeeeelkááááááááááááááá škoda. Jedna z nejlepších minisérií, které můžeme na obrazovkách vidět. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (3)

  • John Malkovich si zde zahrál malou roli padělatele dokladů Reevese Minota. Jedná se o odkaz na film Ripleyho hra (2002), kde Malkovich ztvárnil právě Toma Ripleyho. (Kubeska)

Reklama

Reklama