Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (722)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sam Hargrave napriek tomu, že točil svoj prvý film, natočil veľmi dravý a drsný akčný film, ktorý sa v akciách podobá kaskaderskym kúskom s Johna Wicka. A nie je to náhoda. Rovnako ako režiséri Wicka aj Hargrave bol najskôr kaskadér, choreograf, koordinátor akčných sekvencii a režisér pomocných štábov. A to všetko sa odzrkadľuje pekne vo filme, predovšetkým v akčných scnénach, ktoré vynikajúceho Johna Wicka miestami aj tromfnú (výborná automobilová naháňačka a dlhá akcia s brilantnou kamerou na jeden záber). Príbeh je fajn, taká klasika o záchrane, akcie ako som hovoril sú perfektné aj efektné, no Wick ma navrch v hlavnej postave. Hemsworth je fajn, nepriateľov si tu krája jedna radosť a hraje to presvedčivo, akurát ta charizma mu trošku chýba oproti Reevsovi a tak mi nebolo ani trošku ľúto ako skonči hlavná postava. V Avengers to ťahajú všetci ako tím, no tu je vidno a aj cítiť, že po hereckej stránke nemá na to byť ďalší Wick alebo Rambo. Keď už spomínam Avengers, tak na scenári a produkcii sa podieľalo bratské duo posledných dvoch Avengers filmov, na ktorých sa podieľal mimo Hemswortha aj Hargrave ako režisér druhého štábu. Každopádne určite spokojnosť a v rámci žánru to najlepšie od Johna Wicka: Parabellum. 80% - 4* ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Psychoanalytický rozbor snov pokladá zbraň za symbol mužského pohlavného údu a strieľanie za striekanie. Z tohto pohľadu ide o ejakulačné porno gigantických rozmerov. Nezachráni to ani čiernovláska s prenosným raketometom. Hlúpy scenár korunuje morálne poučenie: život syna mafiánskeho bossa stojí za likvidáciu ozbrojených síl štátu Bangladéš. Hviezdičku za exotické lokácie a náhľady do úzkych uličiek a príbytkov pulzujúcej ázijskej metropoly. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to dobre, akcia je výživná a Hemsworthovi to nekompromisné lámanie o hlavu nižších Cig... pardon, obyvateľov Bangladéša, veríte. Vlastne uveríte aj tomu, že jeho hrdina by napr. takého Johna Wicka naporcioval a naklepal na šnicle asi za 5 sekúnd. Problém je v tom, že famózna akčná scéna, ktorá trvá asi štvrť hodiny, je natočená akože na jeden záber a umrie počas nej asi 100 ľudí (všetci veľmi, veľmi brutálne) je v prvej polovici filmu a potom už sa jej nič ani zďaleka nevyrovná a film postupne vyšumí do stratena. Nezaujímavé postavy, slabý hlavný zloduch... keby toto bolo lepšie scenáristicky ošetrené, mohli sme tu mať žánrovú pecku. Takto je to iba obstojná jednohubka. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Homotór, který si nehereckou mimickou polohu plazícího se zraněného vojáka zase vyložil jako „tvař se jako při honění“, se vydal extrahovat hnusného malého cigoše. Přitom úplně sám kompletně vyhladil celou bangladéšskou armádu, a kdyby mu to řádění nezatrhli, počítám, že by následující týden v pohodě obsadil i Laos a Barmu. Samozřejmě si našel uprostřed toho anihilačního chaosu i čas na půl hoďky se zastavit, za zvuků molového piána si zaplakat nad rodinnými hovnotami a prkenně uvědoměle zapokyvovat hlavou nad sadou existenciálních cigánských mouder, jako například „V řece se, more, neutopiš, když ten čornuty kanalovy poklop hned pustiš!“. A je z toho moc hezky natočený, za vlasy přitažený, přiblblý, nenápaditý a megavážně se beroucí kýčovitý patetický pičoid pro funoušky Assvenžrů a třináctky s rychlými prsty, který nezachránila ani kulantní akce, ani ta perská kočička s raketometem. Ale jako útok Netflusu na pandžábský debiltrh se to pravděpodobně ujme a ve dvojce už budou i nějaké ty harekrišna tanečky. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

V Bangladéši toho času probíhá masivní výběrové řízení na pár set pracovních míst v bezpečnostních sborech, protože jeden klokan provedl personální obměnu. K tomu fešná perská kočka s velkou bambitkou. Režijně mi to připomínalo střílečku na PC jen s tím rozdilem, že hlavní hrdina mě vůbec, ale vůbec neposlouchal. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Saju (Randeep Hooda) používá samopal s integrovaným tlumičem Heckler & Koch MP5SD a pistoli Heckler & Koch HK45. Nik Khan (Golshifteh Farahani) má útočnou pušku FN SCAR-H vybavenou puškohledem Trijicon VCOG 1-6X a dvojnožkou Harris. (J.F.B.)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno