Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (490)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání, i když stále pohodová sedmička, v jeden moment mi to připadalo až moc roztahané a vlastně jsem moc nechtěl pokračovat. Zkušený kaskadér Sam Hargrave akci pochopitelně umí, ale celkem mi vadila kamera, která sice krouží kolem v jedné neskutečně dlouhé scéně, ovšem i vlivem horších triků je až příliš neposedná a jednotlivé fighty jsem si nezvládl dostatečně užít. John Wick tohle měl letos zmáknuté o dost víc. Chris Hemsworth je však stále tahák, který se tu díky bohu nepitvoří jako v posledních dvou Thorech a jeho muskulatura stále budí respekt, tak trošku jsem doufal ve větší kontaktní akci a ne zbytečně sledovat ošklivě vypadající scény se sestřelenými vrtulníky. Slabší než jednička, možná i kvůli méně zajímavému prostředí (Austrálii nakonec vystřídala Čr :D) a tentokrát jsem váhal mezi 3-4*, leč stále se jedná o jeden z nejlepších filmů Netflixu a kéž by většina z nich byla alespoň takhle dobrá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Blbý film, proklatě obyčejný, ale s výtečnou akcí. Jaká jednička, taková dvojka. Pro diváka dobrá zpráva. Může mu být zároveň šumák, že už si nepamatuje z prvního dílu, proč se ústřední bijec nyní zotavuje v dubajské nemocnici. Důležitá je pracovní nabídka, kterou dostane: zachránit rodinku ze spárů sadistického tatíka, který zároveň vede gruzínskou mafii. Takže je tu znovu hodně střílení, kopání, bušení i dušení. Dá se říct, že to není jednotvárné, tvůrci přicházejí s několika solidními nápady a osvěžujícími prvky. Za kameru se znovu posadil choreograf akčních scén většiny velkých marvelovek Sam Hargrave. Nemá to výpravu násobně dražších kousků, ale akce mu jde parádně. Navíc Australan Chris Hemsworth zůstává urputným gladiátorem se zlomenou duší, série úderů nebo nějaká ta kulka v těle ho nezastaví a sype to dál a dál. Intenzivně, výživně, surově. Navíc je patrné, že mnohé na place odedřel sám. Pokud to divákovi stačí, spokojené budou všechny strany. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Netflixácká nálož akce, kde oceníte pár viditelně českých lokací. Jinak je to vlastně jen další céčková blbina, jakých Steven Seagal, Jean-Claude van Damme a Dolph Lundgren natočili v minulých dekádách v Maďarsku, Rumunsku a dalších východních turistických destinacích tuny. ALE s mnohem vyšším rozpočtem a daleko schopnějším tvůrčím týmem. Takže scénář prakticky neexistuje, ale sakra dobře to vypadá a po prvních "seznamovacích" minutàch se děj téměř nezastaví. V dnešní době (kdy je zejména u vysokorozpočtových filmů scénář skoro vždycky jenom výplň) je to vlastně dost příjemné překvapení. Ale ten malej zmetek je nejzbytečnější a nejde*ilnější druh postavy, jakou filmový svět zná. Sice se tvůrci jakž takž snaží mu dát nějaké důvody k jeho jednání, ale jelikož hned na začátku vidíme, že má daleko silnější vztah s mámou, tak z toho stejně vychází jako idiot. ()

choze 

všechny recenze uživatele

O level lepší než jednička, která mě moc nenadchla, zatímco tohle už jsem slupnul s chutí. Je to akčnější (opět nechybí akce v dlouhém, nepřerušovaném záběru) a i ta dějová výplň mezi tím je o něco zajímavější (klučina chycený mezi svým otcem-gangsterem a matkou). Sice to pro našince nemá tak exotické kulisy jako jednička, ale zas ho může hřát, že podruhé se částečně točilo u nás. Z Vyproštění se tak stává zemitější konkurence Johna Wicka, která se nesnaží o wickovské budování komplexního fikčního světa nebo o stylový vizuál, ale soustředí se na srovnatelně propracovanou, intenzivní a videoherně pojatou akci. Na první akční scénu si sice dvacet minut počkáme, ale ta pak sympaticky neví, kdy skončit, a ta co přijde po ní taky ne. Trikově to sice není žádná sláva, ale člověk to díky kvalitní choreografické a kaskadérské práci a brutalitě odpustí. Kéž by se streamy daly cestou produkce takovýchto akčňáků namísto sterilních a ultraklišoidních špionských blbin a la Red Notice, Gray Man, Citadel, Ghosted, Fubar nebo nadcházející Heart of Stone. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jak říkala Škopková, asi jsou nějaký erekce na Slunci, protože ani ze čtvrtého Wicka a ani z druhého Rakea nijak odvařený nejsem. Anebo stárnu. Ta nesmrtelnost, stamina, timing hlavních hrdinů je prostě už moc. Natočeno je to supr, scéna na jakožejedenzáběr pecka, ale je to celkově téměř prázdný, vlastně nehodnotný. Siláctví a neutuchající výdrž postav působí zkrátka absurdně. Potěšil Bernardt a Saginashvili, byť jsem doufal v lepší konfrontaci hlavně u prvního zmíněného. Pořád lepší Vyproštění než od Jirky Babicy, ale chce to víc uvěřitelnosti. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Kvôli natáčaniu museli zatvoriť škôlku a rodičia dostali ako náhradu škody 100 eur denne za každé dieťa. (nessbeal)
  • Golshifteh Farahani, ktorá stvárnila postavu Niki, v rozhovore povedala, že film využil len málo špeciálnych efektov a takmer všetky scény robili bez kaskadérov. Aj pristátie helikoptéry na vlaku bolo skutočné. (Arsenal83)
  • Meno postavy Idrisa Elbu nepadne po celý film a úspešne sa tomu vyhýba, pričom sa zdá, že ide o vopred neohlásené cameo. V záverečných titulkoch mu ale je prisúdené meno Alcott. (Arsenal83)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

včera

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama