Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (723)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hodně fajnové řemeslo s wow akční scénou uprostřed a spíše vlažným dojezdem, kde nejvíc zamrzí, že to chlapáctví, jaké by tam Hargrave chtěl mít, postrádá onu úspornou rafinovanost v profilaci charakterů, s níž uměl pracovat Tony Scott (dvakrát tolik na ploše dvou hodin). Ale jako výplň nudné soboty v době koronaviru naprosto ok záležitost. A uvědomil si, že Hemsworth dozrál do momentu, kdy bych mu s chutí svěřil Jacka Reachera. V podobné stylizaci je pro to skoro ideální. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na každým z těch mostů stojí momentálně zátaras z důvodu tvý velký popularity." Jsem velkým fandou akce neprůstřelnejch, nerozbitnejch a hláškujících borců. A přesně takovej Tyler není. On totiž nehláškuje, má charakter a od práce ho odvádí matný ponětí o rodinnejch hodnotách. Abych ho však jen nehaněl, tak úvodní skok do meditace na dně byl skvělej a ještě se mi líbil jednou a to při mlácení ... jak se dají genderově vyváženě nazvat malí cigoši? Nevím, takže to vynechám, abych nebyl za rasistu. Radši se přiznám, že kdyby se vystříhlo půl hodiny plkání, tak bych byl mnohem spokojenější. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Je to takové hodně hodně hodně hodně naivní. Struktura scénáře například skřípe jak bič a posouvání děje dostává pěkně na zadek zřejmým zaměřením jenom na akčnost (aha, režisér je kaskadér, tak to vše vysvětluje), ale i třeba to barevné tónování je velmi legrační, á la takové ty memy "Mexico in real life vs Mexico in Hollywood movies". Díky bohu je Randeep Hooda s dlouhými vlasy veliký fešák, tak to alespoň nebyla úplná ztráta času. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem viděl výtku, že je to "dragged down by its aimless violence", bylo mi hned jasný, že tohle bude moje káva. Je v tom Wick, Sicario, Triple 9 a něco z drsných krimi thrillerů D. Ayera, je to odsýpající, skvěle nasnímaná akční střílečka a pořádný promo na taktickou výstroj (+špíňácký rozvojový velkoměsta). Šup sem hezky víc popkornů pro dospělý. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když už to má tak jednoduchý scénář, ubral bych na stopáži nebo přitlačil na akci. Ta je sice snaživá (nejen bitka s kindergangem pobavila), ale nikoli infernální jako u vzpomínaného Raidu nebo Wicka. A k Wickovi bych to nepřirovnával, protože ten je stylově, filmařsky a načrtnutým fikčním světem na úplně jiném levelu. Spíš jsem si u toho vzpomněl na Muže v ohni, který je ale taky o dost lepší. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Film sa mimo iného natáčal v indickom meste Ahmedabad, kde dav ľudí úplne šalel, keď videl hlavného herca Chrisa Hemswortha. Niektorí z nich tam stáli aj 15 hodín, len aby sa na neho mohli pozerať. (Game90)
  • Podľa režiséra Sama Hargraveho komplikovali filmovanie obmedzenia zbrojenia platné v Indii, kde sa film natáčal. Tieto pravidlá boli natoľko prísne, že pri natáčaní sa museli používať falošné zbrane bez akýchkoľvek pohyblivých častí. Napríklad prvá akčná scéna vyslobodzovania bola natočená bez jediného výstrelu; všetko strieľanie bolo pridané v postprodukcii. (ČSFD)
  • Gaspar (David Harbour) zmíní lokalitu „Estancia los Chañares“. Toto místo opravdu existuje v Cordóbě v Argentině. (TaNya_)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama