Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie Jeden gól vypráví skutečný příběh fotbalového týmu Americké Samoy, který v roce 2001 nechvalně proslul drsnou prohrou 31:0. S blížící se kvalifikací na mistrovství světa tým najme smolařského a svérázného trenéra Thomase Rongena (Michael Fassbender), který doufá, že z nejhoršího fotbalového týmu na světě udělá vítěze. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 7

Recenze (101)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Kokosy na snehu" s lobdou a partiou dementov, ktorí sa za ňou nezmyselne naháňajú, aby trafili priestor obdĺžnika. Ďaleko, ale že ďaleko, ďaleko viac stráviteľný pokus, ako bezdomovecké MS od Netflixu v podobe "Nádhernej hry", ktorá pôsobila viac umelo, ako cecky Zuzky Plačkovej. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmu, při kterém vám z obličeje nesleze přiblblý úsměv. Prostě a jednoduše absolutní pohoda plná sympatických herců sestavených do týmu, kterému zkrátka nejde nefandit. A i když to tady divák zrovna nečeká, Fassbender tu přidává kus dramatického herectví, které v jednom momentu dokáže vzít člověka silně za srdce. Jedinou Waititiho ambicí zřejmě bylo natočit pohodovou prosluněnou komedii a to se mu podle mě bezezbytku podařilo. 80% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatická feel-good Waititiho sportovní žánrovka se sympatickými postavami a dobře hrajícím Fassbendrem. Příběhově je to sice ohraný příběh, ale až tak to nevadí, jelikož příjemně pozitivní nálada se nese po celý film. Záchvaty smíchu sice nečekat, je to spíš úsměvné, ale drželo si to mou pozornost velmi dobře. Příjemná oddychovka. 70% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Taikův jemný, lidumilný novozélandský humor je mému srdci fakt blízký a ještě když se tu dá dívat na mnou milovaného Fassbendera, jsou to jenom plusové body. Není to kdovíjak divoký humor, ale není to taky ten americký na sílu tlačený debilní humor plný dvojsmyslů, ale humor dobrých srdcí v podání samojských lidských figurek, které to s vámi vždycky budou myslet dobře ve svém pozitivním přístupu k životu. Za mě by se měl Taika drže těchto svých malých, upřímných a silně oduševnělých komediálních předloh a ne se falešně chytat tzv. magnetů na peníze jako jsou blockbustery o trapných Marvel světech, které člověku nedají nic. Tohle je totiž čistokrevné duševní wellness. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Jeden gól je milou myšlenkově nenáročnou podívanou, ve které vás Taika Waititi seznámí s národním týmem fotbalových looserů z Americké Samoy. Snímek prací s outsidery dává vzpomenout na legendární jamajský bob Kokosů na sněhu, ale v porovnání s ním ke své škodě neservíruje divákovi žádné zapamatovatelné hlášky ani scény. Při srovnání s tématicky identicky zařaditelným Posledním zápasem Pepíka Hnátka a samotným seriálem z tohoto univerza, postrádá Jeden gól zábavnost a více narážek z fotbalového prostředí, které by diváka více vtáhly do děje. Hlavní poselství, abychom se nikdy v tom co děláme, a obzvláště ve sportu, nevzdávali, protože stát se může cokoli, se Taikovi předat nenásilnou formou daří. Snímek, který neurazí ani nenadchne. P.S. Neodcházejte před úplným koncem titulků, protože je pro vás připravena jedna bonusová scéna se samotným režisérem. Tři hvězdy. 🙂 (06.01.2024) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film mal premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte 10. septembra 2023. Obsadenie filmu sa však nezúčastnilo premiéry kvôli štrajku SAG-AFTRA v roku 2023. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od novembra 2019 do januára 2020 na Honolulu (Havaj, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

08.03.2023

Ačkoli mají nejnovější informace z prostředí společnosti Lucasfilm a světa Star Wars daleko k oficiálním oznámením, lze je v současnosti považovat za velice pravděpodobné. Server Variety totiž… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Reklama

Reklama