Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 1
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Další chuligánská, nekompromisní, brutální podívaná z Polska. Hodně to připomíná filmy od Patryka Vegy.  Namakaní frajeři, drogy, krvavý fighty, nechybí i povedená Gore scéna - useknutí ruky, emoce zafungovaly - zabití bráchy, pěkný holky a příběh, který sice není originální, ale prostě poláci tohle točit umí a i přes dvouhodinovou délku, jsem se ani vteřinu nenudil. Drsný film. Nic pro malé chlapečky ! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Furioza je typickým zástupcem polského filmového žánru, který se vyznačuje tím, že když se naučíte slovo kurva, máte pocit, že už umíte polsky. Dalšími konstantami jsou: borci ostří jako břitva a imrvere nahý holky. Obojí bez výjimky. A komplet všichni na fetu a na nervy. Svět, jak ho naštěstí neznám. Do prdele s tím, kurwa. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Patryk Vega mě svou tvorbou nijak výrazně neoslovil, a tak šlo víceméně celé Polsko mimo mě, ale po zhlédnutí Furiozy musím asi svůj postoj silně přehodnotit. Je až s podivem, že poláci jsou naši sousedé, ale jejich filmová tvorba je diametrálně odlišná. Zatímco „my“ děláme stereotypní, nudné, cringe, trapné a „přicmrndlé“ filmy s otřesnými hereckými výkony i filmovou kvalitou, Polsko si jede svoje a jejich díla jsou neuvěřitelně syrové, autentické, drsné a herci působí až neskutečně přirozeně. A teď si dejme dokupy Polsko, hooligans, policii, krev, brutalitu a 140 minut stopáže a máme tady koktejl radosti i bolesti zároveň, protože takhle intenzivní filmový zážitek jsem nedostal ani nepamatuju. Při sledování jsem měl pocit, jako bych byl mezi hlavními postavami a od prvních minut jsem všechno prožíval na 100 % s nimi, atmosféra je neskutečná a místy jsem chtěl až řvát radostí. Navzdory tomu, že je film čistá gangsterka/hooligans movie, tak zde kromě hutné dávky násilí dostaneme i kvalitní příběh, v druhé půlce emoční ránu, ze které se divák bude vzpamatovávat několik minut, a ke konci dojde i na šokující zvrat a extrémní zakončení. Překvapivě funguje i humor („Co jste dělal včera v noci v čase vraždy?  Vyřezával jsem si sošky a počítal integrály. A máte nějaké svědky? Bůh mi je svědkem…:D), herci jsou pro film jako dělaní a hudební pozadí dělá taky svoje. Z Furiozy mi stojí chlupy doteď a pořádně jsem se u filmu zapotil - za mě je to jednoduše definice kvalitní práce. Cz dabing na netflixu potěší, ale pro pravou atmosféru je dabing v polštině takřka povinnost – pak ale taky počítejte s tím, že po skončení vám do slovníku přibude slovo „kurwa“ a že vám bude asi ještě dlouho v hlavě rezonovat. Ostatně jako samotný film. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

.....bol som zvedavý -tu samá chvála na film - má 74 percent....toto tu je v popise filmu: "Vyrastali spolu na jednom sídlisku. Boli priateľmi na život a na smrť, avšak osud ich priviedol na rázcestie a teraz, po rokoch, budú stáť jeden proti druhému"......tak som bol zvedavý a...vidím jedincov s prvou signálnou sústavou ,ktorých baví otlkať si svoje sprosté gebule....dej -prostredie-výkony herci-záver- slabota....trvá to vyše dvoch hodín a .....nič len sprosté otĺkanie sprostých hláv.... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jo, Polsko tyhle špinavý příběhy umí, ale tady trošku vidím problém ve scénáři. Příliš hlavních postav, několil linií, které by mohli být zajímavější než vlastně klasická gansterská drogovka. Mě by se asi nejvíc líbila ta policajtka ve vztahu k její minulosti a integritě mezi poldy, no nic s tím neudělám. Bavilo mě to, ale znám teda drsnější a především scénaristicky lepší polský filmy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama