Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 1
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Už nikdy nedovolím, aby mi někdo rozbil hubu.“ A skoro mu to vyšlo…Furioza. Banda magorů s vymlácenými mozky, která potřebuje adrenalin ve formě rozbití si tlam s jinou, podobně naladěnou skupinou složenou z „raketových inženýrů“. Původně téma filmu nabízelo příslib zajímavé kombinace akční kriminálky a prostředí fotbalových chuligánů. Jenže krimi linka s klasickým „drogy, peníze, vliv“ je poměrně nevzrušivá (nenadchne ani neurazí) a samotní chuligáni…o fotbal tu šlo snad jen omylem, a když člověk slyší velkohubé kecy o „cti“ a „zásadách“, chce se mu hlavně smát. Naivně působí i samotná „infiltrace“, kterou by odhalilo i nepříliš bystré dítě. Herečtí protagonisté mi přišli spíš nevýrazní než charismatičtí, a to s jedinou výjimkou, představitele magora Goldena, který mě upřímně bavil. Choreografie bitek byla nadprůměrná, ale zas nic, z čeho bych se posadil na zadek. Když to shrnu, převládá spíš nenaplněné očekávání a já dávám slabší průměr. „Jednou chuligán, navždy chuligán.“ - „Alespoň mají nějaký hodnoty.“ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Polský Majštryk pro drsné chlapáky! Za poslední dobu mám šťastný výběr, to je jedna pecka za druhou. Spolupráce Netflixu s Polskem dopadla opět dobře a neznámý režisér naservíroval teda pořádný kus vyzrálé filmařiny. Furioza je dost možná nejlepší film na téma football Hooligans, který je zároveň i drsnou gangsterkou, kriminálkou, policejním Thrillerem, bojovým akčňákem a dusným dramatem. Britští i Američtí hooligans působí vedle těch Polských vyloženě vtipně. Hlavní hrdina je bývalý hooligan, nynější doktor a jeho bývalá láska je aktuálně policistkou, která mu dá 2 možnosti- Buď se stane policejním informátorem a inflitruje se do kriminálního Gangu Furioza, kterému vévodí jeho bratr, anebo pošlou okamžitě jeho bratra na několik let za mříže. Film i přes 2 hodiny 20 rozhodně nenudí, diváka vtáhne do děje okamžitě, je to velmi dobře natočené, výborná hudba v pozadí ( potěší i Polský Hip Hop), najde se zde i pár slušných nečekaných zvratů, atmosféra je pořádně hutná ( v některých scénách je spocená prdel zaručená), všechny postavy hrají výborně ( policistka hodně bad ass ženský charakter), ale nejvíce mě nejspíš bavil Golden- slizký pokerovaný skin head, ze kterého šel mráz v zádech ( proměna herce v takovou fyzicky hutnou roli je neuvěřitelná), vizuálně- technicky je to na vysoké evropské úrovni ( Češi si o takové filmové kvalitě rozhodně můžou zdát), občas padne i slušná hláška ( Schováváš se jako Hemeroid v prdeli  ) a samozřejmě potěší i samotná akce, která je neuvěřitelně syrová, krvavá, brutální, nekompromisní a realistická. Hromadný duel v lesích v první třetině filmu byl neskutečný mazec, ale hodně se mi líbil i úvodní 3v3 bojový duel v Ringu, skvělé je i finále ( parádní pěstní fight), věřím, že spousta lidí z filmu dělá MMA a jiné bojové sporty. Takový drsný chlapský pořádný film, který má říz a koule si nechám líbit. Měkoty a knihomolové si můžou dát zpátečku a rozhodně to není film pro děcka. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 5/5. 8.5/10. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Olencki je sice trochu sofistikovanější než Vega, ale to neznamená, že by jeho hrdinové byli nejostřejšími tužkami v penálu. Asi nejvíc film připomíná první dva díly Rise Of The Footsoldier přičemž plusem je specifický polský rukopis i prostředí. Nicméně i tady je to chuligánských skupinách, jejichž někteří členové si vydělávají obchodem s drogami a neštítí se spojit s úhlavními nepřáteli. Do toho je zakomponovaný příběh odcizených bratrů a policistky pocházející ze stejného prostředí, což příběhu dodává na jisté osudovosti. Brutalitou se tu nešetří, ale nepůsobí to samoúčelně, protože násilí má svou nezastupitelnou roli. V mezích normy se člověk občas i zasměje a fajn to bylo i herecky, přičemž na vypatlané hroudy svalů mají Poláci snad monopol. Olenckiho budu sledovat. 90% ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Me to teda sedlo. Příjemné překvapení . Rekl bych takova polska Suburra. Dobra hudba, fajn kamera a skveli herci. Co za promenu predvedl Mateusz Damiecki v postave Goldena, prirovnal bych to skoro k Edwardu Nortonovi v Kultu Hakoveho krize. Pribeh fajn, prostředí ostré jako břitva. Stopaz 2:20 utekla jako voda. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Trochu gangsta, trochu zločinu, obrovský ponor do súbojov holými päsťami, sekanie mačetami, krv a násilie. Nie je to hlboká psychologická štúdia akéhokoľvek druhu, je to len výsledok veľmi dobrej práce. Dostal som viac, ako som očakával, a som si istý, že ak máte radi tento typ filmov, nebudete sklamaní. 7/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama