Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sloužit navěky je těžší, než se zdá. Tajná skupina záhadných vojáků, kteří nikdy neumírají, chrání pod vedením bojovnice Andy (Charlize Theron) smrtelný svět už stovky let. Jednotka dostane zakázku na záchrannou misi, při které dojde k odhalení jejich nadpřirozených sil. Andy spolu s nejnovější členkou týmu Nile (Kiki Layne) musí jednotce pomoct s likvidací těch, kdo se za každou cenu snaží replikovat a prodávat jejich superschopnosti. (Netflix)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (369)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Old Guard" nakoniec celkom funguje. Nemôžem povedať, že by film nemal určité problémy, no ako ľahký oddychový akčný film mi to v pohode stačí. Charlize Theron je posledné roky skutočne šikovná a ukazuje svoje herecké talenty. A v tomto filme to platí takisto. Ona ako hlavná hrdinka Andy je vynikajúca. Mladá KiKi Layne je celkom okey, hoci jej prínos do filmu je trošku klišé. Túto postavu viac menej poznáme už z iných filmov. Je tu v podstate len v role nováčika. Ale snaží sa z toho dostať čo najviac sa dá. Potom je tu Harry Melling, ktorý dokopy ako zloduch nie je veľmi zaujímavý. Jeho postava ma nebrala, jeho akcie neboli zaujímavé a niektorí ľudia okolo neho sú často zaujímavejší než on sám. Neviem. Nejakým spôsobom na mňa nezapôsobil. Ostatné postavy sú celkom okey. A sem-tam do toho dajú nejakú vtipnú hlášku typu: "That was faster than the elevator." Akcia je okey. Určite som videl už aj lepšiu akciu, no nie je to spracované v štýle Oliviera Megatona. Takže výsledne okey. Myslím si, že keby sme nemali vo filme Charlize Theron, tak by to asi nebolo tak veľmi zaujímavé, ale je tu. A dáva tomu celkom dosť. Bohužiaľ však scenár ju nemôže posunúť nejako výrazne ďaleko. Je ťažké si budovať vzťah k postavám, ktoré sú nesmrteľné. Najmä keď vieme, že zo situácii skoro určite vyviaznú. A hovorím skoro, lebo postupne sa ukáže, že môže prísť moment, kedy už nesmrteľní nebudú. Ale nakoľko je to film, vieme asi odhadnúť ako to dopadne. Nemáme tu veľa prekvapení, nemáme tu veľa zaujímavejších momentov a celkovo je to skôr oddychový akčný film. Ale stačí. Hodnotenie: B- ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Když jsou kina zavřená, alespoň si nás hýčká Netflix dražšími filmy, byť to není velká pecka v aktuálním suchu je to minimálně fajn zábava. Charlize Theron vede skupinu nesmrtelných vojáků, kteří žijí už po staletí, ale nyní jim hrozí odhalení a musí udělat vše proto, aby si uchránili identitu. Film má celkem slušnou akci ( na Extraction ani 6 Underground sice nedosahuje), ale je to celkem krvavé a pár záběrů stojí za to. Dojde i na nějaký twist a herci se snaží. Někomu by mohlo vadit, že je film hodně genderově korektní a né příliš chytrý a to mi až tak nevadí, jediné co mne zamrzelo, že flashbacky nedostaly víc prostoru, jelikož kdyby se film odehrával během křížových výprav či z dob čarodějnictví, tak by hodnocení vypadalo úplně jinak. Dvojky bych se nebránil. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 6/10. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Když si vezmu všechny nedávné NEmarvelaDC filmy, zbyde celkem dost a s přehledem říkám, že toto patří k tomu lepšímu. Je to lepší než Bloodshot, Polar, Atomic Blondie, i když ta byla taky dobrá, heh, paradoxně opět s Theronkou, ale zpět k Old Guard. Předlohu od mistra pera Grega Rucky moc dobře znám a jestli mu něco jde, tak komiksy s ženskou hrdinkou v hlavní roli. Za mě sympatické postavy, především Matthias Schoenaerts má charisma na rozdávání, Theronka výborná, je krásná pořád, skvěle se na ní kouká. Ostatní postavy jsou taky dobré i když ten hobití věděcký padouch s armádou za zády pobavil asi nejvíce. Film má pro mě i emoce, co bych ještě vypíchnul, tak flashbacky do dávné minulosti, které ještě více rozšířili pozadí hlavních postav. Uvidíme, co přinese pokračování, já jsem spokojen, není to žádná pecka, ale rozhodně ani průser jako mnoho jiných komiksovek. Akce byla taky fajn, ale nečekejte Extraction nebo jinou akční pecku od Netflixu. Příjemné akční nadprůměrné béčko. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Gregu Ruckovi jsou tyhle příběhy od ruky. Stará garda má velmi dobrý námět. Nápad má potenciál, ale to zpracování pokulhává. Akce je celkem solidní, ale videoklipový vizuál nenadchne a R&B soundtrack zabíjí každou druhou scénu. Charlize to se sekerou sluší a s větším soustředěním na minulost to mohlo dopadnout nad očekávání. Takhle jde jen o slušný televizní film slibující zajímavější dvojku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Byla doba, kdy se na "velké" netflixovské filmy divák opravdu těšil, ale jak šlo nadšení nahoru v poslední dobou jde strmě dolů a právě filmy jako Old Guard jsou toho příčinou. Nemastný, neslaný, nudný a pitomý akčňák, který místo toho aby si uvědomil svou stupiditu a diváka bavil akčními atrakcemi, neustále se snaží, smrtelně vážně filozofovat nad tím, jak je těžké být nesmrtelný a jako bonus otevírá buď náznaky, nebo čisté homosexuální vztahy hrdinů. Tohle ale nikdo vidět nechce a chce se bavit a užívat si akci. Zde jsou bohužel všehovšudy 2 akční scény a ani jedna není nijak zajímavá. Již několikrát jsem psal, že ženy režisérky do světa akčních filmů nepatří a stojím si za tím, protože do nich cpou nesmysly, které nikoho nezajímají a ještě se u toho tváří důležitě jak hovno. Obrovsky promarněný potenciál. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii a Maroku a trvalo od mája do augusta 2019. (MikaelSVK)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Pokračování filmu Old Guard má scénář

Pokračování filmu Old Guard má scénář

05.07.2021

Přestože divácká odezva nebyla nijak oslnivá, Netflix byl se svojí adaptací komiksu Old Guard: Nesmrtelní poměrně spokojený. Natolik spokojený, že mu rychle odklepnul pokračování a dotlačí jej před… (více)

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

15.07.2020

Režisérka Gina Prince-Bythewood si čerstvě udělala v Hollywoodu jméno akčním snímkem Old Guard: Nesmrtelní s Charlize Theron v hlavní roli. Ten už má na Netflixu prakticky jisté pokračování, ke… (více)

Reklama

Reklama