Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Vítr si nechal tichej smích, barevní ptáci ve větvích, co to má společnýho s láskou…“ Kdo by si nevzpomněl na nádherný titulní song – Verunčinu píseň lásky – z kouzelné pohádky Jak si zasloužit princeznu, kterou natočil podle předlohy „Šternberk“ Boženy Němcové režisér J. Schmidt... Teď už si ale pojďme vyprávět o třech synech rybářových, zrozených z obřích vajec. Ten nejmladší, Miroslav (P. Řezníček), má i nejlaskavější a nejsoucitnější srdce. To on si vybere toho nejubožejšího koníčka, on zachrání život sokolu, rybě, a nakonec i samotnému králi (J. Dulava, kterého uvidíme ve filmu v dvojroli také jako černokněžníka). A je to právě Miroslav, kdo má přivést králi ztracenou nevěstu – princeznu Verunku (L. Jelínková). Bude ale potřebovat mnoho sil a hodně lásky, než si své štěstí zaslouží… (Česká televize)

(více)

Recenze (142)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka (kde se vždy popasu očima na uhrančivém Karlu Dobrém), s fajn hudbou (čučela jsem, že je to práce Ivana Hlase). Miroslav je... takovej ňouma no. Ale Verunka si ho naštěstí dokáže zpacfikovat ;) a navést ho na správnou cestu ke svojí záchraně :D. Moc mi nejde do hlavy ta dvojrole Jaromíra Dulavy... a pak ještě pár dějových věcí, ale popravdě - vždycky se na to ráda podívám a nijak u toho netrpím ;) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Titulní písnička je nádherná, ale jinak tahle pohádka zanechá asi ve většině lidí rozpačité dojmy. Velkým zklamáním je výkon Jaromíra Dulavy, jenž předvádí doslova zoufalý výkon, oproštěný od jakýchkoliv emocí. Ostatní herci sice nehrají bůhvíjak skvěle, ale vedle něj vypadají jako plejáda oscarových umělců. ()

Reklama

Vilg 

všechny recenze uživatele

Pohádka, ve které nikdo nehraje. Nejpříšernější ze všech těch ksichtů je text vykastrovaně recitující Dulava, jehož dvojroli čaroděje zachraňuje jenom to, že ho mluví Jiří Štepnička. Bratři jak se patří jsou k nevydržení všichni, nejvíc ovšem pořvávající Langmajer - ale ruku na srdce, v opravdu dobré roli jsem ho asi neviděl nikdy. A k tomu hlavní hrdina s hárem a chlupatou hrudí Sagvana Tofiho, ovšem už ne s jeho charismatem. Nedávám odpad jenom proto, že se tvůrci alespoň neuchýlili k sebeparodii a vypatlanosti současné pohádkové produkce a základní schéma je, ačkoliv ho zpracování rozstřílelo, ještě stravitelné. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Bratři jsou vysoce nesympatičtí, ale na to, že se vylíhli koňovi z obřího vejce, vypadají ještě pěkně. Pohádku mám celkem rád, proto jsem se podivil zdejšímu hodnocení. Možná jsem ovlivněn tím, že jsem dnes viděl několik pohádek mnohem horších. Děj se sice vyvíjí trochu křečovitě, zvraty jsou podivuhodné, ale pěkná písnička na konci kyselejší dojem trochu osladí. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Pohádka nám hezky demonstruje, jak dopadne mladý (no, už moc ne) muž, který příliš dlouho poslouchá maminku, případně chůvu. Ušlechtilá princezna dokladuje věrnou a obětavou lásku, zatímco její milý se hned při nejbližší příležitosti nechá obluzovat krejčovskými dcerkami. Eštěže bílý kůň zasáhl a černý pes to neviděl, pak by se ten prkenný pán v černém nemusel své vyvolené vzdávat tak snadno. Těžko přetěžko také vybírat, kdo zde hrál hůř, i když Dulava má díky dvojroli jistý náskok. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Pavel Řezníček se v úvodu pohádky představí jako Jaroslav. Během filmu se ovšem jméno jeho postavy změní na Miroslav. (Nine)
  • Tvůrci pohádku natáčeli v nádherných exteriérech v Ploskovicích, u Koněprus, na Křivoklátě a také ve Francii, poblíž kláštera Mont Saint Michel. Dále se filmovalo i u Lysé nad Labem na rybníku Řehačka. (milaneg)
  • Při scéně, kdy ukazují pevnost, kde je princezna držena černokněžníkem, si lze v rohu všimnout, že před pevností vlají vlajky, konkrétně řecká a švýcarská. (korinek)

Reklama

Reklama