Reklama

Reklama

Willyho kouzelný svět

  • Česko Lunapark hrůzy (více)
Trailer 2

Bezejmenný tulák přijme pozici uklízeče v uzavřeném zábavním parku. Všední práce se ale brzy změní v boj o holý život, když místní mechaničtí roboti ožijí a začnou lačnit po krvi. Přežít může jen jedna strana... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (221)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oho! Tož jestli je N. Cage v některých filmech divný, tak zde v tomto dosáhl vrcholu. Mlčící, zasmušilý a nekompromisní. Když přejede zastavovací pás a nemá na opravu auta hotové peníze, vezme úklid ve Willově kouzelném světě na jednu noc. Jenže s příchodem tmy zde ožívají robotické loutky, které mají díky rituálu duši - duši vrahů a zvrhlíků. Tak kdopak si vzpomněl na Chuckyho? A pak je tu skupina teenagerů odsouzená k likvidaci, což je fajn. A tak když Cage postupně masakruje loutky, stříká jen černý olej, ale když se loutky pustí do omladiny, jej, rudé fontány stříkají vesele ke stropu. A lítají i hlavy, dokonce dojde i na střeva ven. A všechno to má takový pěkný osmdesátkový look plný barev doplněný kolovrátkovou muzikou. Otázkou je, kdo je Cage? Divák si může hádat, což je fajn. Byl sem vyslán? Není to nějaký federální agent? A že by to byl rovnou Ďábel a přišel si pro to, co mu patří? Tahle nejednoznačnost se mi líbí. Za mne spokojenost, byť chápu, že film osloví menšinové publikum. Ale což, každý film nemusí být nutně pro každého, že? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to, že Nicolasovi to je už úplne u prdele. Je mu úplne jedno, kde sa zhovadí, ale neverím, že za takéto braky môže brať veľké honoráre, veď celé jeho herectvo viac menej stálo na mlátení gumenej či plyšovej príšery a po celý čas mlčí. Je smutné, keď oscarový herec rezignuje na vlastnú dôstojnosť. Amaterizmus filmu zvýrazňuje aj fakt, že tam nejaký pár nehercov v rámci pauzy pri boji o holý život začne šukať, ale že takmer v komplet oblečení, dobre že na sebe nemali fusaky. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nicolasa často vídam v hororoch, ale len niektoré stali za povšimnutie. Toto sa niekomu môže páčiť, ale väčšinou asi nie i keď ide rozhodne o zaujímavý počin. Hlavne fanatici do bláznovstiev, by nemali tento film obísť. Chválim, že Nicolas je ako drsný Harry. Len bez slov, tentokrát si celkom vystačí len s mimikou tvare. Pristane mu to, ako i teenagerom čí hračkám životnej veľkosti. Lenže čakal som splatter, ktorý neprišiel. Čakal som i viac akcie. Nebavilo ma sa stále pozerať na Nicka, ktorý alebo upratuje alebo trhá hlavy hráčkam, ktoré toho veľa neukázali. Zato môže chabý scenár, ktorý je celý zostavený z klišé a fádnosti. Škoda, že to nezobral do ruky schopnejší režisér, mohlo to dopadnúť oveľa lepšie. Takto len silné 3*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádným zarytým fandou Nicolase Cage ani jsem nikdy nehrál videohru Five Nights at Freddy's – kterou se tvůrci nechali inspirovat k natočení tohoto filmu. I tak mě ale samotný námět docela zaujal a tak jsem se rozhodl sáhnout po tomto kousku. Nepříliš velké hodnocení napříč internetem mi však bylo varováním, aby má očekávání nebyla zbytečně velká a tak se i stalo. Má to pár světlých okamžiků, ale jako celek mě to nějak závratně neokouzlilo. Tahle akční hororová komedie nám totiž nabídne především celou řadu nelogických kiksů, chabé dialogy a jen minimum opravdu zajímavých hororových scén.    Na druhou stranu je potřeba ocenit to, že Cage tu za celou dobu téměř vůbec nepromluví (pokud tedy nebudu počítat jedno „fuck“), což dělalo jeho postavu o to zajímavější, že se o ní vlastně vůbec nic nedozvíme – pořád jen pije energetické nápoje, pípají mu hodinky, hraje pinball, drhne místnost po místnosti a pak si vždycky odskočí, aby postupně eliminoval animatronické postavičky. O těch se toho dozvíme o něco více, nakoukneme do historie tohoto místa, mrkneme na pár mordů předchozích „uklízečů“ a tady zas dávám palec nahoru.   Jednotlivé postavičky mají zvrácený smysl pro humor, nejdou pro sprosté slovo daleko – jen jsem moc nepochopil, proč na něj útočily postupně, když mohly provést hromadný útok jako v závěru. Prvky černého humoru jsou k vidění i během soubojů a úmrtí vedlejších postav či robotických maskotů. Cage používá k eliminaci rozmanité pomůcky či „zbraně“, dojde i k několika povedeným kuriózním mordům, trhání robo-páteří, čelistí a především masakru teenagerů, kteří tu byli jen jaksi do počtu a splnění kvót.  40% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hlavní postava tohoto snímku i sám Nicolas Cage vypadá, že se k tomuto projektu nachomýtl tak nějak omylem, ale když už byl u toho, držel hubu a odvedl profi výkon, aby pak mohl s čistým svědomím celou záležitost hodit za hlavu. Tahle paralela je pro mě asi nejzábavnějším aspektem tohohle laciného braku. Režijně, scenáristicky a hlavně střihově tragické, ale díky Nickovi se na to aspoň dá dívat. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Livina věta: „He's not trapped in there with them. They're trapped in here with him,“ je odkazem na postavu Rorschacha v limitované komiksové sérii / grafickém románu „Watchmen“, který byl adaptován i ve filmu Strážci - Watchmen (2009). (LUKICKK)
  • Vzhled krokodýlí animatroniky byl inspirován sovětským animovaným filmem Krokodil Gena (od r. 1969). (LUKICKK)
  • Nůž, kterým chce Liv (Emily Tosta) zaútočit na jednoho z robotů a který jí vzápětí vytrhne z ruk postava Nicolase Cage, je bezpochyby od americké značky Microtech typ Ultratech. Jedná se o tzv. OTF vystřelovací nůž. (Untentrauer)

Reklama

Reklama