Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Botič 

všechny recenze uživatele

Příjemný důkaz toho, že Joel Schumacher dokáže natočit atmosférický thriller s hláškující Susan Sarandon a Tommy Lee Jonesem, kdy divák visí na každé jejich vzájemné interakci a nikde neruší zbytečná záře neonů ani latexových bradavek (tohohle Batmano-Robinovského Damoklova meče se už milý Joel asi nikdy nezbaví). Ale stejně největším překvapením zůstává Mary-Louise Parker - jak se z takové ošklivky mohla vyklubat taková kočka? :). ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dnes sem si oživil tenhle filmek. Přesně prototyp filmu z konce století. Herecky našlapaný, ovšem dějové takový nemastný. Líbilo se mě to ještě méně, než v době premiéry. Viděno v kině, což byl takovej ten průměrnej zážitek, kterej by byl skousnutelnější doma na dvd. Dnes tomu jednu vlasatici uberu, protože nijak zábavný to není. 40%. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Prostá myšlienka : Dvaja bratia si krátia voľné chvíle fajčením cigariet - potajomky ( v lese ), ktoré ukradli mamke predtým, ako išla do roboty, keď starší učí mladšieho fajčiť, v tom ich vyruší prichádzajúce auto... Bratia sa prikradnú k autu, čo sa deje, kto to sem prišiel, a čo sa chystá urobiť... Ten človek je zúfalý, chystá sa otráviť plynom vo svojom aute, mladý Mark, je aktuálne pri tom, keď sa snaží dobrovoľne odísť z tohto, vskutku prehnitého sveta. Zabráni mu v tom... Opäť to skúša. No ako sa hovorí : Do tých čias sa chodí s krčahom po vodu, kým sa nerozbije... V spätnom zrkadle si všimne, že mu Mark, odpája hadičku z výfuku, tak po ňom zvrieskne, zoberie ho do auta, kde sa mu vyhráža smrťou ! Markovi sa podarí zistiť, čo sa deje, dostáva to z neho všetko von, týmto ľuďom je to prakticky už jedno, nechce si tajomstvo zobrať so sebou do hrobu, tak sa rozrozpráva. Mark utečie zázračným spôsobom z auta, spolu s bratom utekajú, čo im nohy stačia. Človek sa za nimi rozbehne, ako splašené kura, aby mali krásny výhľad, ako si vystrelí zbraňou do ústočiek... Jednoducho - krása. Mark sa dozvedel - základné INFO, kvôli ktorému mu pôjde o život. Tento „sympatický pánko” , je advokát, volá sa Romey, obhajuje mafiána, ktorý zabil senátora, ten ukryl mŕtvolu, pričom Romey o tom všetkom vie. Nebaví ho už žiť, REZIGNUJE a siahne si na život. Tým pádom - policajti prichytia Marka, ako sleduje miesto činu, a odvtedy je v centre diania, zaujíma sa o neho - samotná mafia, ktorej sa to týka, média, ktoré bažia po novom sólokaprovi, či F.B.I. - chce vypáčiť, čo Mark všetko vie... Mark všetkých IGNORUJE, namiesto toho si nájde - schopnú advokátku, ktorá bude chrániť svojho KLIENTA, taktiež si bude musieť nájsť k nemu dôveru, lebo Mark je vystrašený, bojí sa o život i o svojich blízkych, postupne sa prejaví dôvera - OBOJSTRANNE, a tak práve títo dvaja vyriešia celú záhadu, pričom usilujú o PROGRAM O OCHRANE SVEDKOV. Zaujímavý film so Susan Sarandon, vynikajúcim Bradom Renfrom, ktorý už nie je medzi nami, či Tommy Lee - Jonesom, ktorý hrá večne druhé husle, v hitchcocovskom - napínavom štýle, pod taktovkou, obyčajného rutinéra, ktorý sa ničím nelíši - od svojich lepších kolegov, skrátka - J. Schumacher - nie je moja šálka kávy, ale nejako to pretrpím... REGGIE LOVE - je právnička s atypickým menom, o to viac za ňu - hovoria skutky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět všeznámý, ale v tomto případě přeci jen jiný. Jedenáctiletý kluk se stane svědkem vraždy a tak se stává korunním svědkem, který na úkor tohoto faktu pozná co je nátlak policejních vyšetřovatelů a výhružky mafie. Ani jeho právnička a vlastně i opatrovatelka to vzhledem k těmto důsledkům nebude mít jednoduché. Příběh je plně rozvinutý a dějově dává prostor všem stranám. A tak se tímto divák plně dokáže vcítit do chlapcovi situace a poznat tak jeho nelehké konání a rozhodování o sobě samém. Velice povedený snímek poukazující všechny aspekty kolem svědectví nezletilým svědkem závažného zločinu. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Možná to není nejlepší Grishamova kniha, přesto stále kvalitní. Filmová verze mě mile překvapila, velmi dobře se drží knižní předlohy, a i když něco bylo obměněno, to hlavní zůstalo zachováno, a to mě potěšilo. Navíc se zde setkala výborná herecká sestava v čele se S. Sarandon a T. L. Jonesem (jeho postava byla daleko lepší než v knize). Viděno krátce po dočtení knihy a spokojenost. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)

Reklama

Reklama