Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (620)

tron 

všechny recenze uživatele

"Máte niečo, čo chcú oni." Vynikajúca hi-tech akčná hračička skúseného Tonyho Scotta! Skvelé herecké obsadenie hlavných (Will Smith potvrdil, že jeho filmy zarábajú veľké peniaze aj bez pomoci mimozemšťanov a veterán Hackman ako ex-agent s ním vytvoril zručnú buddy dvojicu) i podporných úloh (taxikár Byrne, milenka Bonetová, zvrátený mafián Sizemore), drsná finálna prestrelka a vôbec, riadne ostré tempo - hoci miestami príliš hlučné a narýchlo zostrihané . TRI DNI KONDORA pre 21. storočie. Kino Považan 1999 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit že to má výtečnej rozjezd, Will Smith sem tam prohodí fajn hlášku a celý ten film je ve stylu Fugitive atd.. první půlka opravdu napínavá a akční, jenže pak už (jak jsem se bál) to mělo pár slabých natažených míst a to už jsem se stíhal i docela nudit.. konec to ale zachránil naštestí. Kdyby se to zkrátilo o tak cca půl hodiny bylo by to mnohem lepší, nemám takovýhle natahovaný filmy moc v oblibě.. to není nic pro mě. Začátek soldní, hereckej ansábl parádní, hudba trochu nevýrazná, ale jinak dost libovoučkej film o naháněčkách. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Typická Scottovka. Rychlej střih, filtry, všechno letí kupředu, člověk si ani nestačí pořádně uvědomit o co komu jde a hopla, je tu finále. Nepodezírám Tonyho Scotta z nějakého poselství, jak by se z námětu možná mohlo zdát, protože všechno to sledování, všudypřítomné kamery, čidla, odposlechy apod. jen rozšiřují filter rate za vteřinu. S lepším scénářem a jiným režisérským přístupem by se mi to asi líbilo víc. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nepřítel státu si bere to nejlepší z atmosféry akčních filmů raných 90. let (Smrtonosná -doplňte-, Uprchlík) a dodává k ní hi tech elementy v podobě všudypřítomných, sledovacích/sledujících kamer a satelitů. Film perfektně startuje z chytlavého a "klidnějšího" úvodu až po akční film pohybu, kdy postavy doslova utíkají před očima velkého vládního bratra s nemožností se pořádně vydýchat. Gradace je výborná, film je perfektně napínavý a zábavný po celých 130 minut, hlavním postavám nechybí charisma a závěr je také překvapivě promyšlený, nebo chcete-li cool... Nejlepší Tony Scott. 9/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuto snímku od Tonyho Scotta vyhýbal. Je to opravdu super špionážní film. Will Smith se k všemu nachomýtne jako slepý k houslím a pak do jde ráz na ráz. Jako právník se dostane do složité situace a pověsí se na něj vládní agentura. Pak už jen zbytek filmu utíká, aby zachránil sebe, svou rodinu a dostal pravdu na povrch. Závěrečný zvrat se mi dost líbil a byl celkem chytrý. Obsazení je taky skvělé. Na tu dobu měli fakt skvělé technologie. Will si občas zavtipkuje. "Rád nosím dámské spodní prádlo." :D ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Brill (Gene Hackman) ve filmu používá zbraně Colt M1911 ráže .45 ACP a Remington 870 ráže 12 gauge. (dc125)
  • Film hned několikrát odkazuje na snímek Rozhovor (1974), ve kterém si Gene Hackman (Brill) zahrál velice podobnou roli – některé zdroje dokonce označují Nepřítele státu za nepřímé pokračování. (Sony1994)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama