Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neskutečná oldschool pecka. Krásně navozené prostředí přelomu 80-90s, fantastický Redford, pár scénáristických vychytávek a x famózních dialogových scén a situací. Je potřeba na filmu docenit to, na čem si tady dal Tony Scott nejvíce záležet. Je to skutečně "Game", nic víc, nic míň. Obrovsky zábavná a atraktivní. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Největším problémem filmu jsou retrospektivy brzdící hlavní dějovou línii. Jenže právě na retrospektivách je tento film založen. Kdyby nebylo zručného Tonyho Scotta (pro ty jeho tech-machrovinky mám slabost) a Brada Pitta ve Škodě 1000MB, tak to snad v půli vypnu. Oproti Jasonu Bourneovi nemá Spy Game šanci. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je tomu už dávno, kdy jsem Spy Game viděl poprvé. Bylo to v době, kdy jsem na Tonyho Scotta byl děsně zaujatej. Vadil mi ten způsob vyprávění jeho příběhů, kde když vynecháte vteřinu, okamžitě se v příběhu ztrácíte. Nebo alespoň já takovej pocit měl a mám. Stejně tak jsem se vlastně cítil i u Spy Game. U toho jsem se ale rozhodl investovat maximální úsilí a musím říct, že mě ve všech ohledech tenhle film udělal radost. Příběh je hodně věrnej, trošičku mi připomíná francouzské sedmdesátky. Robert Redford a Brad Pitt předvádí skvělé výkony a je radost na ně koukat. Myslím si, že nikdy nezapomenu na scénu v Berlíně, kde Redford Brada vycvičuje a pošle ho na absolutně neznámý balkón. Nádherná scéna a to přátelství…to je radost pozorovat. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak mě se tohle docela dost líbilo. Nesouhlasím s tvrzením, že je to úplná tuctovka, protože když to porovnám s mnohými dnešními akčními thrillery, tak má minimálně myšlenku a herce, kteří ve výsledku vypadají jako herci a ne nabušení a nepřemožitelní hrdninové. Musím samozřejmě vyzdvihnout kameru, která se mi moc líbila a samotný příběh. A stejně jako Tosimovi mi nevadilo, že je tam víc povídání než akce. U mě si snímek získal poctivé 4*. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofální film, kde tvůrci posrali, co se dalo. Nechápu, jak se zde někdo může ohánět inteligentním scénářem, když to byla naprosto předvídatelná fraška. Redforda i Pitta mám rád, ale bohužel byly obsazení do maximálně nezajímavých rolí. Snímek je neskutečně užvaněný, přitom se děj takřka nehne z místa. Absolutně mi neseděla forma retrospektivních vzpomínek. Druhou hodinu už jsem hleděl vyloženě jen do stropu. Obrovské zklamání. Tento film je velice špatný i na břídila Tony Scotta. Fuj! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Scény z Berlína se natáčely ve skutečnosti v Maďarsku. (don corleone)
  • V momentě, kdy Nathan Muir (Robert Redford) vchází do své kanceláře poté, co mu tři zaměstnanci CIA prohledávali pracovní složky, je možné spatřit na věšáku vedle dvěří červenou kšiltovku, která patří režisérovi filmu Tonymu Scottovi. (žvanimírek)
  • Část filmu se měla natáčet v Izraeli, ale kvůli válečnému konfliktu v roce 2000, se přesunulo natáčení do Maroka. (don corleone)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama