Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

POMO 

všechny recenze uživatele

Robert Redford si na začiatku sadne do kanclu a spomínajúc na špiónske dobrodružstvá, ktoré zažil s parťákom Bradom Pittom, sa z neho do konca filmu nepohne. Špionážna flashbacková mozaika, ktorá si myslí, že k tomu, aby zaujala, si vystačí s inteligentne napísaným scenárom bez poriadnej dávky akcie a prepracovaných hlavných postáv. Omyl. Venovať toľko diváckej pozornosti 130-minútovému prekombinovanému scenáru, ktorý ma za to ničím veľkým neodmení... na to nehraju. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podivný, trochu odvážný pokus o jakési skládání zážitků, vzpomínek i obrázků pěkně za sebe tak, aby nakonec vypadl špionážní thriller. To přece nemůže vůbec fungovat. Roztahané záběry z nesmyslně co nejatraktivnějších prostředí (Vietnam, DDR, Bejrút), které mají dát dohromady film akční. Samotný scénář by sám o sobě nevystačil ani na polovinu tohoto filmu, emočně rádobyhluboké vycpávky pak film vyloženě kácí. Redford Pitta neskutečně zastiňuje, takže se tu o žádné generační symbióze mluvit nedá, ale co by nás na tom mělo udivovat? ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Mankote, táhne se to jak nudle z nosu, napínavé je to jako pondělní porada s managementem o dalším směřování firmy, a ty občasné flashbacky moc zajímavé a napínavé akce neposkytují - spíš to vypadá, že na co kluci sáhli, to zpackali. Nenašel jsem tam jedinou povedenou a pořádně dokončenou operaci. Navíc ve flashbacích vypadají oba špioni stejně staří jako v době hlavního vyprávění příběhu, i když by tam měl být rozdíl tak cirka 15 let. A ta neustálá snaha, aby oba vypadali podobně, měli stejnou barvu vlasů, oblečení... Akční kamera, ale jinak je to celé o ničem, pořád jsem čekal ještě nějaký twist na závěr, že to celé není jenom o záchraně mladého, blbého agenta z čínského vězení do důchodu odcházejícím agentem, v němž se najednou po letech probudilo svědomí - ale je. O to víc je to blbé, protože chybí větší prokreslenost postav, aby bylo jejich chování věrohodné, navíc je v tom tolik logických děr, že by to ani pejsek s kočičkou nezalátali. Fuj, to byl blbý film a zbytečně strávený čas u něj. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrné špionážní drama se skvělou dvojicí Pitt - Redford. Scénář sice není nijak zvlášť originální a přišlo mi že tak trochu vrcholil tím výbuchem. Sekvence z ústředí CIA (kde se celý film, kromě flashbacků odehrává), i ty z Bejrůtu (?) jsou vyrovnané a nestane se, že by vás jedny nudili a druhé jste se těšili. Tony Scott (který tak trochu stojí ve stínu svého bratra Ridleyho) je bezesporu skvělý režisér. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hehehe, producenti stavili na ženské obecenstvo a obsadili najväčších fešákov minulej a súčasnej generácie. No dobre, teda, budiš . . . okrem toho celkom napínavý a prepracovaný špiónsky mainstream, ktorý sa dá stráviť a rozhodne sa dá pozerať (a keď už nejakú riadnu komerčnú akčnú zábavu - tak jedine t. scotta, ten to fakt vie) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Část filmu se měla natáčet v Izraeli, ale kvůli válečnému konfliktu v roce 2000, se přesunulo natáčení do Maroka. (don corleone)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama