Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (405)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

K Zemi míří kometa a Gerard Butler musí zachránit svou rodinu. Ne svět nebo civilizaci, jen rodinu. Greenland je na první pohled úplně obyčejný katastrofický film, který se ale oproti ostatním liší v tom, že se točí kolem obyčejných hrdinů, kteří se pokoušejí přežít. Nic víc. Solidní herci, hodně svižné tempo a dobře budované napětí. Nic moc nového, ale řemeslně nadprůměrná zábava. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na naši planetu dopadají úlomky komety a jedna rodinka dostane exkluzivní vstup do jednoho z úkrytů. Proč zrovna ona, to netušíme, proč ostatní ne, také netušíme, asi by bylo málo stavbařů. Ale světě div se, ačkoliv je rodinka považována za exkluzivní, nikdo z těch, kteří tuto rodinku v seznamech takto vedou, netuší, že synek bere léky na cukrovku či co, a takoví se do úkrytů neberou, ne ne ne. A tak se nejdřív hledají, pak se najdou a hledají nový úkryt, nu a hádejte, jak to dopadne? Trikových efektů je na konci asi půl minuta plus během děje jednou dopadají kusy komety na silnici (aby pak celou dobu už žádné kusy komety na silnici nedopadaly a hrdinná rodinka mohla dosáhnout cíle - dokonce nepadají, ani když letí vrtulníkem). Happy konec je pak povýšen na druhou všemi těmi hlášeními radiostanic a ptáčky létajícími svobodně ve vzduchu. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

A přece to jde! Greenland je minimálně o dvě třídy výše, než jeho katastrofičtí sourozenci jako např. 2012 už jen díky mnohem racionálnějšímu a decentnějšímu pohledu na apokalypsu. Ač postrádá vtip a charisma postav Armageddonu, přesto jde ruku v ruce v realistickém hávu jak ve scénách o informování kometě mířící k Zemi či úniku do bezpečí. Několik momentů zamrazí a tempo nepolevuje. V rámci tématu nikterak neurážející a ucházející zábava. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po delší době dražší a větší film, který v aktuální krizi potěší a taky fakt, že katastrofických filmů je jako šafránu. Greenland má solidní vizuál, slušné tempo, Gerard Butler hraje svůj herecký standard a napětím se zde nešetří. Film je teda především road movie o záchraně rodiny, těch samotných trikových atrakcí je zde trošku míň, ale když na ně dojde, tak rozhodně stojí za to. 2 hodiny utekly jako voda a když člověk nad tím moc nepřemýšlí, tak se dá výborně zabavit. Příběh***, Akce****, Humor**, Násilí**, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nebudem veľmi kritický, pretože nie je k čomu. Niektorí užívatelia hodnotia priemerne len preto, že je tu málo trikov. No ja som si naopak práve preto film užil. Komornosť filmu sedí, vzťahy medzi postavami sú kvalitne rozobrané, možno by som pridal pár scén s dedom (už postarší ale stále dobrý Scott Glenn), ale inak spokojnosť. Trikov bolo pomenej, ale nechýbali mi, snáď len tá 300 metrov vysoká tsunami, tú by som rád videl. Butler sa krotil, poznáme ho o dosť akčnejšieho, ale je dosť dobrý herec, aby ustál aj tieto polohy. Celé sa mi to zdalo pomerne dosť realisticky podané, čo je pri podobných filmoch skôr vzácnosť. Celý film je podaný ako road movie, stále sa musíme niekam dostať, ide o čas, ktorého nemajú postavy mnoho. Už je to nejaký čas, čo som videl dobrý katastrofický film. Greenland ním je. 80%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie začalo 1. mája 2019 a trvalo celkovo 2 mesiace. (MikaelSVK)
  • Okrem viacerých miest v USA pracovali filmári aj na Islande (zábery Grónska sú v skutočnosti Island). (MikaelSVK)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama