Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Já ani moc nevím, co k tomu napsat. 100x omletá záležitost, kdy životem zničenej týpek chlastá, protože strádá, pak se najednou naskytne příležitost objasnit starý životní rány. Tak se do toho pustí, nahání se tam po lese s nějakým padouchem, kterej po něm střílí šípy, pak se tam něco trochu otočí, aby to nebylo tak jednoznačný atd. No prostě tohle známe... N. Coster-Waldau je dobrej, role mu sedí, je to sympaťák, kterýmu fandíte, i když je ožralej, ale to je prostě málo. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kanaďané mají takovou zvláštní superschopnost točit pouze nevýrazné, okamžitě zapomenutelné filmy. Lesní hra na kočku a myš s citlivým rodinným příběhem na pozadí a touha po pomstě a spravedlnosti, která se vám pod kůži moc nedostane. Má to takové spíše únavné tempo, napětí nulové a překvapení na konci...meeh. Neurazí, nenadchne. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánrového zacílení určitě nadprůměr. Cením hlavně pečlivě rozeseté vztahy mezi aktéry, které jsou docela smysluplně zúročované a minimálně v jednom momentě ústí do příjemného scenáristického překvápka. Pro sychravé prostředí severských lesů mám slabost a Nikolaj je borec, který tyhle menší produkce v klidu přerůstá. Škoda, že se občas zapomínalo na kapku realismu, že šerifka zůstala navzdory potenciálu dost poddimenzovaná a že zásadní odhalení vraha přišlo jen čirou náhodou, akorát v potřebný čas. Na Silencing je toho hodně dobrého, ale jen při troše námahy to mohlo být ještě o chlup lepší. 70% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Má to perfektní náběh, naneštěstí ten kontrast mezi skvělými momenty a těmi nedotáhnutými, je strašně moc znát. Doufal jsem, že Silencing bude protkaný se zajetým klišé o tom, jak hlavní hrdina se postaví, se svými zkušenostmi, nějakýmu profíkovi. Bohužel, filmu chybí pořádnej tah na branku a skutečně zamrzí nevyužitý potenciál. Přišlo mi i, že celkové rozluzlení je takové laciné. K tomu je audiovizuál dost průměrný, místy až nepříjemně televizní a občasná drsnější akce, to sotva nakopne. Waldau hraje skvěle. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slibný cásting v podání sympatického Nikolaje Coster-Waldau a rozkošné šerifky Annabelle Wallis, kteří pátrají po sériovém vrahovi, avšak na vzájemný střet dojde jen 2x a dění okolo je velmi nezajímavé. Gore prakticky žádné, napětí už vůbec, tak nějak nevím, co mi ten film měl dát, krom fajn herců a slibného námětu mě nenaplnil téměř ničím. Tady jsem čekal větší zážitek. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 5/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • I po úplném odstranění hlasivek není člověk němý nebo neschopný mluvit. Ačkoli by nebyl schopen vokalizovat nebo vyslovovat zvuky, mohl by stále mluvit šeptem. (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu šerifka (Annabel Wallis) dostane telefonát z rádia. Když odpoví, mluví do špatné strany mikrofonu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama