Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrálie Bloody Hell
Trailer 1

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Taká Bčková super zábavka. Taký Fínsky Hostel. Film sa istého momentu zmení na niečo úplne iné než čím bol na začiatku. Táto snímka nie je dokonalá, ale má všetko, čo od toho očakávate - akciu, humor, dobré herecké výkony, slušivú hudbu počas akčných scén, streľbu ...no asi len romantika chýba. To najlepšie čaká uprostred filmu, kedy sa hlavný hrdina dostane do domu šialenej rodiny. Človek si nemôže byť istý ako to celé skončí, pretože toto nie je hollywoodsky film, ktorý musí mať šťastný koniec. Krv strieka všade možne a ja dávam plný počet. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pecka z Australie s Exploitation rysy! Letošní rok zatím začíná skvěle. Tady jsem hodně spokojený a Bloody Hell bych zařadil za sympatické guilty pleasure. Po dlouhé době vidím v hororu fakt pořádného Bad Ass hrdinu a když říkám bad ass, tak je to pro mne novodobý Ash z Evil Dead! Příběh začíná bankovním přepadením, kde hlavní hrdina vezme zákon do svých rukou a všechny zloděje tam hravě zlikviduje, avšak vykoná tam nemilosrdný akt násilí místo sebeobrany a jde si odsedět 6 let. Po výstupu z vězení je pro lidi celebrita a národní hrdina doslova jej lidi nazývají Johnem Wickem či Kapitánem Amerikou !! 😃 Avšak sláva není nic pro něj a rozhodne se odcestovat do Finska, kde jej nikdo nezná, ale tam spadne do špatných rukou a objeví se v daleko horší situaci- svázaný ve sklepě s uřízlou nohou v moci bláznivé rodiny. Hlavní hrdina má ve filmu své Alter Ego, které neustále hláškuje, film má několik zajímavých překvapení, které v průběhu filmu dávkuje a to jedno je velmi nečekané! a dokonce došlo i na trochu gore ( Nůž zapíchlý v uchu, hřebíky v noze či kost od nohy zapíchlá v držce se jen tak nevidí). Velmi zábavné, hláškující s odkazy na starší filmy ( Misery!!), napínavé, vizuálně slušné, dostatek nápadů i násilí a hlavní hrdina to je člověk, kterého chci vidět znova a nejlíp i s motorovkou! Velmi zábavná jízda! Příběh***, Akce***, Humor****, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

S o čo väčšou nechuťou som si k Bloody Hell sadal, s o to väčším nadšením som to dopozeral a štvrtá hviezda tomu unikla len o nohu. Pasáže z banky sú síce od istého bodu skvelé, ale zároveň je ich predsa len veľa; toto mal byť v prvom rade príbeh o Američanovi medzi fínskymi kanibalmi a namiesto toho to občas pripomína skôr Spojenca s Denzelom Washingtonom (OK, preháňam, ale...). A keď sa práve dej neodohráva v banke, ale v spoločnosti fínskych kanibalov, tak to paradoxne vlastne ani vtedy o fínskych kanibaloch stále príliš nie je, je to skôr o chlapovi v suteréne. Rozhodne ma ale bavil sympatický ústredný hrdina, nápad s jeho oživeným vnútorným Ja bol geniálny a finálna satisfakcia v kuchyni je natočená patrične drsne, aj keď vzhľadom na to, čo si prežil, mohla byť ešte drastickejšia. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek zabrání loupeži v bance a skoro všechny tam vystřílí akorát nezvládne koncovku a zastřelí omylem i jednu civilistku za což je odsouzen k 8 letům vězení. Po vypršení trestu se z něj stane celebrita a on neunese slávu tak jde na dovolenou do Finska kde ho unese rodina jako potravu pro jejich kanibalského syna. Námět je dobrý zpracování nic moc a závěrečná katarze je slabá gore to ačkoliv název může napovídat nemá taky skoro žádné režisér se zmohl jen na jednu uřezanou nohu nic více. 60 procent P.s. nevím kdo to překládal , ale on se jí ptal jestli mluví anglicky a přeloženo to je jako jestli mluví španělsky docela úlet. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Takřka hororová satira. Vzdor názvu se jedná o poměrně krotký film. Padlý hrdina s rozdvojenou osobností, co nestál o slávu a pozornost médií za svůj delikt při záchraně rukojmí v přepadené bance, kterého skvěle ztvárnil relativně málo známý Ben O'Toole, se po odpykání osmiletého trestu "osudově" ocitá ve finském sklepě místní rozvětvené pošahané rodinky, co loví své oběti pro hladovějícího člena rodinného klanu, kde spoutaný a s odříznutou nohou čeká na svoji spásu. Ta se skutečně objeví v podobě blond krasavice, se kterou se spřátelí. Režisér Alister Grierson dal o sobě zase jednou vědět a zvolil žánrový mix, který roubuje na ústřední hororovou linii. Působí to svěže, ačkoliv hororové dění je mírně tlumeno. Odříznutá noha, respektive pahýl, je nadlouho tím nejdrsnějším z celého filmu. Dost často je znát tvůrčí nadhled, s jakým je to celé natočeno. Padají hlášky i narážky, až do finále, které už navrací naději pro natěšené příznivce hororů. Spanilou finskou krásku ztvárnila debutující a velmi sympatická Meg Fraser. A její konfrontace s hlavním hrdinou vnáší příjemné prvky napětí, očekávání i nejistoty, co z jejich "spolupráce" vzejde. Určitě se točilo s nízkým rozpočtem, ovšem i ryze "béčková" kategorie může technicky a vizuálně vypadat dobře a na úrovni. V rámci své kategorie se jedná o milé malé překvapení. 8/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • V čase 01:01:00, kdy Rex (Ben O'Toole) sejme brokovnicí v bance jednoho ze zlodějů „face-to-face“, tak kamera to zabírá v detailu – ze shora, hned nad hlavou zloděje. Je jasně vidět, že rána projde skrz naskr (ze zad letí krev). Když ale zloděj padá k zemi, ze předu má hrudník i oblečení nedotčené. (Haymar)
  • Scenárista Robert Benjamin uviedol, že s týmto nápadom pôvodne prišiel počas cestovania a keď si všimol rodinu cudzincov na letisku, ako na neho čudne hľadia a šepkajú si v ich rodnom jazyku. Prirodzene predpokladal, že ho plánujú uniesť a zjesť, a tak začal premýšľať o všetkom, čo by urobil, keby sa zobudil v temnom suteréne. Kým čakal na svoj let, napísal osnovu filmu. (Peter.N.5688)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno