Reklama

Reklama

Kdybys jen tušil

  • USA The Half of It
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělá jedničkářka Ellie pomáhá sympatickému sportovci Paulovi sbalit dívku jeho snů. Všechno se ale zkomplikuje, když se do ní Ellie zamiluje taky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Docela nevšední psychologické drama z řad mladšího hereckého obsazení. Konečně se Netflix vydal trošku odvážnější cestou jak scénářem, tak stylem výpravy. Film mě příjemně překvapil relativní vztahovou i vírovou všestranností (čekal jsem osvětu LGBT) a také hereckými výkony. Celkem dobře se zde daří přenést perspektivu středoškolského života a člověka, který se snaží porozumět nejen svému okolí ale hlavně sám sobě. Každopádně po delším přemýšlení mě nic úplně konkrétního neláká to vyzdvihnout mezi vyšší nadprůměr. Ale je dost možné, že časem ještě změním názor. ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu více pohodovější pojetí. Ale i tak jde o solidní žánrovku, která plyne přirozeně a velmi dobře pracuje s romantickou linkou a charaktery. Velké plus, že LGBT prvek je zde spíše v pozadí a neslouží jako hlavní bod snímku. Film se i dobře vyhýbá otřepaným klišé. Jen tomu zkrátka chybí trochu větší švih a intenzivnější zakončení. 6/10 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická teenagerská romantika pojatá v indie štýle. Takže sa tu nedočkáme bláznivých vtipov. Tempo je pomalé, dej sa odohráva na zapadákove a postavy sa neobliekajú jak z katalógu. Čakal som, že to pôjde viac do hĺbky u postáv, ale hlavná hrdinka je dosť uzavretá a celý čas má prakticky jeden výraz. Našťastie herečka je sympatická. Podobne sú na tom aj zvyšné dve hlavné postavy, ktoré fungujú najmä vďaka ich predstaviteľom. Výsledkom je trochu netradičná romantika na jedno pozretie. P.S: Collin Chou tu hrá otca hlavnej hrdinky a nikoho nezmláti, hehe. Ale drží basu s ostatnými a veľa toho nenakecá. 5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je tam těch oduševnělých monologů možná až moc, ale postupně si to sedne a je to jinak napsané s takovou lehkostí a zároveň tak příjemně sebevědomou leč nenucenou odvahou, že divák všechny ty divoké pocity a propletené vztahy bere jako naprosto přirozené. Mile umírněný scénář, parádní casting, skvělý soundtrack, neokoukané prostředí a zvláštní, pro tento filmový žánr nezvykle ponurý kamerový filtr s utlumenými barvami, z toho dělají opravdu příjemné indiečko. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak může filmu vládnout nesmělá holčina bez charakteru a bez jakékoliv možnosti ji fandit, tak to fakt nevím. Ale zase je to upřímné, působí to hodně realisticky a navíc to má téma, které není úplně běžné. V zakřiknuté Americe by to asi plno lidí nerozdýchalo, ale na myšlenkářsky pokrokovou Evropu je to pohodová romantika s pár zajímavými nápady. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New York. Trvalo od 22. apríla 2019 do 31. mája 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama