Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (97)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Agitační thriller o únosech dětí a jejich prodeji do sexuálního otroctví se bere natolik vážně, až místy vyznívá nezáměrně směšně a shazuje tak důležitost celého tématu. Díky zkazkám provázejícím dílo i osoby na něj napojené se jedná o podivný projekt, který je mnohem zajímavější jako popkulturní fenomén nežli skutečný film. Více zde. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Okrem Barbenheimeru bol akýmsi "eventom" v kinách i Sound of Freedom. Podľa konšpirátorskej scény ten pravý film čo by mali dávať v kinách miesto morálne zkazenej Barbie a ktorý vo väčšine sveta v kinách nikto nevidel, lebo zlí megalomani nechcú aby ste ho videli a bla, bla, bla, klasické bludy. Okolnosti toho prečo sa z filmu stal taký nečakaný hit a čo všetko v USA spôsobil sú však vcelku zaujímavé a odporúčam každému koho to zaujíma, nech si o tom prečíta na internete viac. Ale k filmu. Sound of Freedom je triler o tématike obchodu s deťmi. Téma je nepríjemná, film sa berie smrteľne vážne a ponúkne v pár scénach a hlavne v dokumentárnych štatistikách pár smutných informácií a momentov. Caviezel hrá rolu utrápeného policajta dobre, skutočný príbeh o ktorom film hovorí je hrdinský a zaujímavý. Aj napriek tomuto všetkému je však film prekvapivo vlažný, málo nepríjemný, ponurý, zapamätateľný a tvorcom sa depku z toho ako je svet v prdeli nepodarilo na mňa preniesť. Film totiž nič šokujúceho neukazuje, informácie ktoré prináša som cca tušil a vedel a dlhé zábery na plačúce deti za zvukov ponurej hudby sa často opakujú a postupom času strácajú efekt. Nehovoriac o tom, že remeselne je film čistý priemer. Na podobnú tému odporúčam poľský Small World, ktorý je v zobrazovaní danej témy explicitnejší, ale zážitkovo (a aj filmársky) o triedu lepší/nepríjemnejší... 55-60% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že James Caviezel ještě hereckou flintu do žita nehodil, protože jeho nesmírné nadání by mu mohl leckdo z branže závidět. Sound of Freedom se zabývá težkým tématem, o kterém se ve společnosti nemluví, a to o únosech a prodeji dětí. Opravdu vám během sledování nebude příjemně, místy z toho jde vysloveně až mráz po zádech. Ale jaké film nabídne kvality sám o sobě? Je na první dobrou zřejmé, že se nejedná o úplnou nízkorozpočtovou podívanou. Peníze na finálním výsledku vidíte, to bezesporu. Herecky též extratřída, kromě Caviezela (který místy hraje o život...neskutečný výkon) musím ocenit i výkony hlavních dvou unesených děcek. Neměli to vůbec jednoduché, přecejen se jedná o těžkou roli, ale zvádli to na jedničku. Při závěrečném útěku z kolumbijské džungle jsem ani nedýchal. Jo, reálný agent Ballard je hrdina. Jinak to říct nejde....Doporučuji vidět všem. Tohle je totiž něco, o čem by se ve společenských kuloárech mělo nahlas mluvit. Za mě dávám 7,5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Balíček nějaké drogy prodají jen jednou. Ale dítě můžou prodávat i třeba pětkrát denně. Klidně po dobu deseti let. Den co den. Obchodování s dětmi je brutální byznys. Obecně je v otroctví v současnosti uvězněno víc lidí než kdykoliv v minulosti, dokonce i v éře, kdy bylo otroctví legální. Zhruba takové je sdělení filmu, o kterém se hodně psalo (provázanost s jistým kontroverzním hnutím či konspiračními teoriemi) a který si nevídaně vedl v amerických kinech. Přitom byl absolutně nechtěný – vznikl už v roce 2018, ale dočkal se dlouhých odkladů. Každopádně je to důležitý film, ale docela jalově uchopený. A vlastně celou problematiku poměrně zjednodušuje, respektive příliš věrohodně nepůsobí kupříkladu to, když James Caviezel prakticky hned natrefí na hlavní naháněčku dětiček z Hondurasu a dalších středoamerických končin, ona i její pohůnci mu obratem uvěří, a když to s malou Rocíou přesto nevyjde, nakráčí do divočiny mezi ozbrojené magory a se svým „úlovkem“ hrdě odkráčí zpět do civilizace. A to nechám stranou vynaložení obrovských finančních i lidských prostředků... Film je přitom inspirovaný skutečným příběhem Tima Ballarda a jeho organizace, která se zabývá osvobozováním dětí z otroctví. Všechna čest. Nicméně tohle místy povrchní uchopení udusává i jinak vcelku povedenou filmařinu. Hodně zkratkovité, plné kostelních zpěvů, zdlouhavých scén i slz stékajících po tvářích. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno úplně nechápu kontroverze okolo tohohle filmu, ale pravda je, že retardi ať už z jedný nebo z druhý strany mu dělají větší reklamu než jakou by si zasloužil. Nehodlám řešit Caviezela a jeho osobu je fakt, že už od doby kdy hrál Krista se umí tvářit jako boží umučení a to se do týhle role hodí, ale tím výčet plusů končí. Jinak je to dost nudná a povrchní záležitost neříkající nic co by jsme už nevěděli. Za to silný téma bych možná dal i třetí hvězdu, ale například takový Polský Small World si s tím vytírá řiť na plný čáře. Možná to přehání s explotací, ale aspoň vyvolá emoce. To tady bohužel neplatí ani náhodou.45% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • James Caviezel (Tim) uvedl, že když mu Eduardo Verastegui ukázal poprvé scénář, hned mu zároveň oznámil, že nikdo, komu roli nabídl, předtím nechtěl být s timto filmem nikterak spojovaný. James si tímto možným otřesem kariéry prošel už při účasti na kontroverzním projektu Umučení Krista (2004) s Melem Gibsonem, kde se na filmu podilel dle svých slov pro Boha, ve kterého sám hluboce věří, a proto pro něj není těžké vyslyšet žádné jeho volání. (Cooller)
  • Mel Gibson natočil osobní vzkaz svým fanouškům a všem lidem, kde vyzývá k ukončení obchodu s dětmi a prosí všechny, aby se na film šli podívat, jelikož první krok k tomu problém vyřešit je o něm mít povědomí. (Cooller)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo predovšetkým v Kolumbii a USA. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama