Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Ve věcech vašeho bratra jsme něco našli. Jo a co? roztrhaný katalog kamionu. Skutečně, jak je to možné? Ne jen nekvalitně napsané dialogy, ale i celá zápletka je superblbá. Tohle je prostě slabý jak po 30. louhovanej čaj. Jak jsem Nelsona měl v podobných akčnácích většinou rád, tady je nejotravnější ze všech zúčastněných. Přitom námět docela fajn. Ač mě béčkový akčňáky nevadí, tohle mě opravdu ani trochu neoslovilo 45% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Úplně chápu, že je již mnoho lidí z typických neesonovek otrávených, ale mně konkrétně Mrazivá past dost sedla, ba dokonce i víc, než nedávná návštěva mexických hranic. Více bych to nehrotil, kdo někdy viděl nějakou neesonovku od 96ti hodin, přesně ví, co dostane a kdo ne, tak ten se pravděpodobně vyhne i tomuhle. Jen musím zdůraznit, že Laurence Fishburne je tu hrozně cool, ač ne tak dlouho a že Matta McCoye jsem naposled viděl snad v Policejní akademii. Kino na druhou stranu není nutné, ale uděláte radost distributorovi, na Netflix to jde pouze v USA. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

O kamiónoch v zamrznutom prostredí existuje niekoľko dokumentárnych seriálov. Je to geniálne prostredie a dych vyrážajúca téma. Laik neverí, že je čosi také možné. Ale je. Bohužiaľ, v Mrazivej pasci okolo neho vystavali natoľko štandardný, banálny a priemerný (miestami až podpriemerný) scenár, aký sa len dal. Čo je ozaj smutné. A je to škoda. Je to síce menší digibordel, než som čakal, ale miestami predsa len budete valiť oči nad (ne)úrovňou CGI, s ktorou Jonathan Hensleigh (inak prevažne scenárista: Jumanji, Smrtonosná pasca 3, Svätý, Armageddon) bol ochotný vyrukovať pred divákov v roku 2021 (možno by mu takáto "kvalita" prešla koncom 9O. rokov). Liam Neeson je tu síce taký drsný, že Holt McCallany oproti nemu pôsobí ako zakríknutý koloušek, Laurence Fishburne si to užíva a Amber Midthunder (Legion) je sympatická, ale neviem sa zbaviť dojmu, že najlepšou postavou bol Gurty. Pozitívne vnímam nečakaný bodycount (fakt som si myslel, že niektoré konkrétne postavy prežijú). Od cca polovice je to v podstate nonstop akčná scéna (prekladaná krátkymi oddychovými zastávkami, trochu ako štvrtý Mad Max, ale s jeho kvalitou nemá veľa spoločného), ale bohužiaľ akcia je rutinná, nezabiteľnosť záporáka (ktorého hrá tak nemastno-neslaný herec, až je neuveriteľné, že ho niekto bol ochotný obsadiť) je smiešna a nepomáha divný strih (pád auta takmer nevidíme, dlho som nevedel, či brat zostal sedieť alebo vypadol...). Vrcholom sú logické nezrovnalosti (niečo mi asi ušlo, ale fakt nechápem, prečo šli tri kamióny, keď zjavne stačil jeden) a množstvo za vlasy pritiahnutých momentov, ktoré sú proste sci-fi. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle není tak úplně klasická neesonovka. Jasně, Liam tu pár ran pěstí rozdá, ale primárně jde o souboj s časem, během něhož se potřeba dopravit obří vrták k zavaleným horníkům. V cestě stojí tající dálnice vedoucí skrz zamrzlá jezera a kdosi v pozadí. A mě to bavilo. V kostce to sice není nic objevného, ale netradiční jízda má něco do sebe a člověk si tak nějak i uvědomí, že jezdit kamionem není jen o točení volantu. Má to tempo i napětí, pohodové obsazení a tak trochu neohrabanou hru na city, která sem ale sedla jak pověstná p*del na hrnec. Nejspíš se k tomu nevrátím, ale stráveného času nelituji. 70% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dopadnul v hodnocení podobně jako film V oku tornáda. Taky ho točil rejža z konce minulýho století, taky má jiný představy o zábavě než většina v současnosti mladejch rádobyfandů filmu. Do filmu vrazil několik ve skutečnosti neproveditelnejch, ale právě proto tolik zábavnejch scén. Obsadil docela slušnou hereckou sqadru, a dvě hodiny diváka s nadhledem bavil napínavou jízdou po ledě. Navíc tam vrazil ještě thrillerovou zápletku. A já Heisnleighovi vrazim čtyři, protože mě potěšil. A stejně to bude u všech rejžů, který se obejdou ve svym filmu bez úlitby současnejm trendům, a budou točit podobně zábavný filmy bez...............80%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film je venovaný zosnulému scénografovi Arvovi Greywalovi, pre ktorého bol tento film posledným projektom. (koba)
  • Natáčení filmu probíhalo v kanadské provincii Manitoba. (SONY_)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout jiných typů kamionu Kenworth, a to například v cca 2/3 filmu, kdy kamiony vyjíždí ze zmrzlého jezera do kopců a jsou pronásledovány skůtry a SUV – zde to jsou starší typy. A naopak při jízdě po druhém zmrzlém jezeře jsou to již o generaci novější typy s výrazně jinými předními světly. (Pazdi)

Reklama

Reklama