Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (496)

gogo76 

všechny recenze uživatele

S prvým dielom som bol spokojný, aj keď som nikdy nebol a asi ani nebudem fanda Chrisa Hemswortha. Dostaneme požehnanú dávku akcie po ktorej je ten dlhý úvod tak trochu na smiech. Myslím, všetku tú snahu ukázať nám Chrisa ako človeka, ktorý sa musí liečiť, rehabilitovať, odpočívať... No o pár minút si nechá ruky drviť oceľovou tyčou, hneď na to zmasakruje asi 30 ruských agresívnych väzňov, prežije niekoľko tesných výbuchov, nespočetné množstvo osobných súbojov a ..., popri tomto sú aj Arnoldove a Stalloneho staršie akčňáky reálnejšie filmy. Technická úroveň filmu je výborná, súboje majú šťavu, ale menej je niekedy viac. Najväčší problém však vidím v tom ako z divákov robia tupé ovce...Po zuby ozbrojený vrtuľník priletí z Gruzínska do Rakúska? ,len tak? Cez krajiny NATO? Rakúska polizai v úlohe štatistov, nevedia strieľať, nekomunikujú, nedokážu uzavrieť mesto? Gruzínci si v pohode autom opustia Viedeň, kurva kde sú na cestách hliadky?? Myslím, že stačilo málo, aby ten film bol ako tak uveriteľný, len to niekto musí chcieť. Keď vypnete mozog, film si užijete. 60%. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

První Vyproštění je pořád povedená akční jednohubka, Sam Hargrave se ovšem u druhého filmu s Tylerem Rakem nebojí posouvat nejen své hranice a netěží jen z faktu, že je Hemsworth překvapivě herecky nosnější, než kdejaká akční hvězda. Už jen 21-minutová sekvence by stačila k dlouhým chvalozpěvům, Hargrave přitom všem potěší i faktem, že se nebojí maximálně využívat možnosti, schopně pracovat s hlavním záporákem a ukázat, že Netflix by pro jednou mohl mít funkční franšízu. Vyproštění 3 by jistě slušel větší rozpočet, Tyler Rake si definitivní přesun do první ligy rozhodně zaslouží.... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička byla zjevení, od kterého jsem nic nečekal a dostal jsem absolutní akční námrd s charismatickým hlavním hrdinou, béčkovým ale slušným příběhem, úžasným tempem i atmosférou a dokonalou akcí. Na dvojku sem se těšil a o to větší je zklamání. Akce je sice opět slušná, hlavně ve vlaku, sestřelený vrtulníky, scéna v tělocvičně atd. jenže příběh (jestli se to vůbec dá tak nazvat) je naprosto sterilní vybrakovaný céčko, který připomíná druhý Taken. I když rozpočet byl, díky prostředí a záporákům to vypadá celý lacině, ne z finanční stránky ale prostě je to mnoho béčkovější než první díl. Ve scénáři samozřejmě nesmí chybět otravný puberťák který neví jestli chce nebo nechce pomstít tatínka, dočkáme se tupých předvídatelných scén (když se objevila v tom kostele už sem se pleskal do čela) a laciný a béčkový dojem totálně potvrdí konec s Elbou. Udělejte zakázku a dostanu vás z vězení....gratuluji, tímto se druhý díl stává dokonalým DVD béčkem jak z roku 2005. Jednička měla primitivní děj, ale celé si to udrželo punc áčkového akčního filmu. Dokonce to tomu Chrisovi v osobních soubojích tolik nevěříte, jelikož má tak o 10kg svalové hmoty méně a působí mnohem víc unaveně. Nejvtipnější je, že jednička má menší hodnocení a přitom je o parník úplně někde jinde. Pustím si ji klidně kdykoliv znovu, zatímco tenhle mix Přepadení 2 a Die Hard už vidět znovu nepotřebuju a nepomůže tomu ani těch pár záběrů z český kotliny a sem tam opravdu šťavnatá akční scéna prostě dneska už nestačí. O proti prvnímu dílu sešup jako prase. Zklamaní.60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Mě nic nezastaví!- Racionální divák se musí připravit na hodně fantastickou podívanou, anebo se radši na tohle nedívat. Zraněný Rake se dává do kopy poté, co téměř zemřel. A rekonvalescence je hodně přitažená za vlasy, ale když uvážíme, že Rake je převlečený Thor, pak není problém... No a ta Vídeň! Celou dobu jsem přemýšlel, jak se komando teroristů i s vrtulníkem dostalo z Gruzie do Rakouska, leč nepřišel jsem na to. Nakonec jsem nad vším mávnul rukou, páč akce je na prvním místě a kvůli ničemu jinému jsem se nedíval. Závěr na kapesníky a Hemsworth by i nadále měl zůstat u akčního žánru, jelikož emoce mu nejdou, nejdou, nejdou...a ten kamennej ksicht už mu asi zůstane napořád. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rok 2023 bude úspěšný na velká a povedená pokračování. Po Johnu Wickovi a před novým M:I a druhou Dunou, přichází pokračování jednoho z nejlepších filmů od Netflixu. Sam Hargrave je sakra šikovný a Hemsworth snaživý a jedoucí naplno, takovým způsobem, že mu odpustíte i posledního Thora. Druhé Vyproštění, mění lokaci, více se zaměřuje na postavy a přináší výrazně rozmáchlejší akci, kde se nebojí simulovat 20 minutovou jednozáběrovku, která mění prostředí i typ akce. Je to cool, je to propracovaný ale vyjma slabších triků je právě tahle hra s dlouhými záběry, to co filmu mírně láme vaz, protože omezení jsou velká a scéna po chvilce vypadá, jen jako dobře připravená show než plnohodnotná akční scéna s napětím. Ale je to maličkost a druhé Vyproštění je vynikající akčňák, který byl dělaný lidmi, kteří mají svou práci rádi a rozhodně by si zasloužil místo i na velkém plátně, protože i přes nižší rozpočet dokáže minimálně poslednímu Johnu Wickovi, směle konkurovat. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Na viedenskej Donauplatte, architektonicky modernej oblasti rakúskeho hlavného mesta, sa natáčalo dva týždne. Kvôli akčným sekvenciám museli zavrieť na túto dobu niekoľko podnikov, ale aj detské jasle a škôlky z toho dôvodu, aby deti nevystrašili. Bola to najväčšia uzávera v rámci Viedne kvôli filmovej produkcii od natáčania filmu Mission Impossible 5 (2015). (Arsenal83)
  • Jedny z posledních dotáček probíhaly 24. března 2022 u obce Výsluní na Chomutovsku. Štáb měl povolení uzavírat celou silnici v krátkých intervalech pouze pro tento den a projíždějící vozidla se tak nevědomky stala součástí záběrů. (UncleMorty)
  • Pro natáčení moderní nemocnice v Dubaji posloužila administrativní budova Nile House v pražském Karlíně. Její vnitroblok, ze kterého hlavního hrdinu odvážejí od recepce na vozíku, je volně přístupný veřejnosti. (Muffino)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama