Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (500)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Za mňa kvalitatívne podobne ako prvý diel. Opäť, akcia je vymazlená, dobre sa na ňu pozerá a od začiatku cítiť nástup testosterónu v krvi. Opäť samozrejme hapruje logika, väzni v Gruzínsku napadnú Hemswortha so zbraňou, pričom ani nevedia, o koho ide a predsa k dosiahnutiu cieľa je dôležitá ostraha a domáca polícia. Kvôli trom ľuďom v base a ich oslobodeniu musia umrieť desiatky či skôr stovky nevinných (a jasné že aj vinných) obetí a i keď mohlo ísť o super tému, tak nielen postavy, ale ani tvorcov to nezaujíma, hlavne, že je to celé od začiatku do konca ultracool. Ale dosť bolo kritiky, Extraction 2 je presne taký film, aký ho tvorcovia aj fanúšikovia priamočiarej akcie chceli mať a pokiaľ nie ste alergickí na "rodiny" v akčňákoch, resp. ste nevideli už dlhšie F&F, tak vám ani boj za jej (ich) udržanie nebude obzvlášť liezť na nervy. 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Až v závěrečných titulcích jsem četl, že "based on the graphic novel", tedy že natočeno podle comicsu soudím, což tedy mnohé vysvětluje, protože demence scénáře dosahuje místy závratných výšin. K tomu Hemsworthova postava překonává svou nezničitelností snad i postavy Stevena Seagala, a stejně jako minule jsem opět příliš nepochopil obsazení perské křehotinky a krasotinky slečny Farahání coby elitní vojandy, pro tuhle roli je typově naprosto mimo. I ta porce patosu a melodramatických kydů prorostlá celým dějem byla na můj vkus zbytečně velká. Ale musím uznat, že po akční stránce se jedná o špici žánru, takováhle jízda se jen tak nevidí. Vrcholem je myslím hromadná rubačka v gruzínském lapáku, s navazující scénou z nákladního vlaku. Vypněte mozek a bavte se. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

V jednu krátkou chvíli průstřel ruky, šroubovák zapíchlej v boku, sem tam nějaká střepina pod kůži či bodnutí nožem, mnohočetné pády z libovolných výšek, fatality těžkým úderem přes ruce a nohy ….. a stejně stačí se jen tak na pohodu oklepat a jde se dál. A já vůl dodneška myslel, že lidské tělo se skládá z kostí, masa a tkání, aspoň tak jsme se to v biologii učili. Zjevně omyl. To i ten Rambo svýho času trpěl a foukal si rány, dneska je to jiný, dneska mají gerojové adamantiové kosti jako Wolverine. A to jsem si říkal, že zastavování kulek kouskem saka jako ve Wickovi už nic netrumfne, ale teď tu je fakt vážná konkurence :o) Tak fajn. Ale jinak vůbec nic proti Hemsworthovi, je to charismatickej chlápek a v tom, co dělá, se vysloveně našel, přeju mu to. Jenom ty dnešní akční kousky už holt nejsou pro mě. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale v akčních scénách to bylo až moc akční a uškodila tomu snaha točit všechno „na jeden záběr“ (z toho taky vyplývá jedna bolístka, a sice že všichni po sobě střílí jako zděšení, ale málokdy se vlastně trefí). A když konečně akce přestala, nebylo se na co dívat. Vlastně mě vůbec nezajímal osud nebohé rodiny, která musí utéct před uzurpátorským otcem. Kdyby zůstalo jen u prvního dílu, tak bych vrněl blahem, protože Extraction mě opravdu potěšilo. To bychom ale nesměli žít v době, kdy každý aspoň trochu úspěšný film musí zákonitě dostat pokračování a nejlíp dalších 5 spin-offů. Takhle je v konečném důsledku jedno, co se děje na plátně (pardon, na televizní obrazovce), protože víme, že hlavní hrdina přežije, protože už je v plánu další pokračování. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Blbý film, proklatě obyčejný, ale s výtečnou akcí. Jaká jednička, taková dvojka. Pro diváka dobrá zpráva. Může mu být zároveň šumák, že už si nepamatuje z prvního dílu, proč se ústřední bijec nyní zotavuje v dubajské nemocnici. Důležitá je pracovní nabídka, kterou dostane: zachránit rodinku ze spárů sadistického tatíka, který zároveň vede gruzínskou mafii. Takže je tu znovu hodně střílení, kopání, bušení i dušení. Dá se říct, že to není jednotvárné, tvůrci přicházejí s několika solidními nápady a osvěžujícími prvky. Za kameru se znovu posadil choreograf akčních scén většiny velkých marvelovek Sam Hargrave. Nemá to výpravu násobně dražších kousků, ale akce mu jde parádně. Navíc Australan Chris Hemsworth zůstává urputným gladiátorem se zlomenou duší, série úderů nebo nějaká ta kulka v těle ho nezastaví a sype to dál a dál. Intenzivně, výživně, surově. Navíc je patrné, že mnohé na place odedřel sám. Pokud to divákovi stačí, spokojené budou všechny strany. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Časť väzenskej scény bola natočená na rovnakom mieste, kde sa natáčala úvodná sekvencia Mission Impossible 4 (2011), kde Ethan Hunt (Tom Cruise) vošiel, aby vytiahol Yuriho z väzenia. (Arsenal83)
  • Jedny z posledních dotáček probíhaly 24. března 2022 u obce Výsluní na Chomutovsku. Štáb měl povolení uzavírat celou silnici v krátkých intervalech pouze pro tento den a projíždějící vozidla se tak nevědomky stala součástí záběrů. (UncleMorty)
  • Štáb si prenajal najvyššie poschodie veže Tech-Gate kvôli maskám a SFX makeupu. (nessbeal)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama