Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (562)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Reálně-socialistický teenagerovský disco muzikál. 1) Ve své době velmi úspěšný film, natočený úspěšným režisérem, s písničkami, které Michalu Davidovi vyprodávaly koncerty a staly se nezbytným atributem tehdejších diskoték. Jak dokazují početné kladné recenze, i dnes si film diváky najde._____ 2) Michal David ani žánr, jehož je představitelem, nemusí mít a nemá jenom příznivce. Přesto však si troufám tvrdit, že v rámci žánru a v rámci doby patří písničky použité ve filmu ke špičce. Je v nich radost a mají jiskru._____ 3) Totéž platí i o představiteli hlavní role. 17letý kluk jako cumel ve své snad životní roli (zatím jsem od něho neviděl lepší výkon) představuje bezstarostné (učňovské) adolescentní mládí. Bezbřehá stylizace a idealizace není na překážku - odpovídá žánru i zakázce._____ 4) Film se bezděčně stal velmi výstižnou ilustrací dobových kostýmů, manýrů i vkusu. Nemusíte se snažit vytvořit retro - toto jsou 80. léta (učňovské mládeže v Československu) v plné parádě._____ 5) Film jako takový hodnotím na dvě hvězdičky. Přidám jednu za nostalgické vzpomínky a další za nejmladšího Hrušínského, který se mi nikdy později už moc nelíbil...jenom tady. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA - "Ty jo, to byly časy, když jsme byli ještě mladí." :-) Já tohle rozhodně můžu a kašlu na to, že jsou na čsfd Soukupovy filmy hodnoceny proklatě nízko. Já viděl Discopříběh nespočetně-krát a pořád mě baví stejně. Skvělá hudba, pohodový vtip, příjemně to uteče, takže mě to pokaždé nabije pozitivem. Ano, herecké výkony nejsou nic extra, ale o tom to přece není. 75% // (26.11.2015) NOVA CINEMA (4:3) - Pocééém, to byly časy, když jsme byli mladí...:-) Film mě fakt baví a nenudí. Dokonce přidávám. 77% // (9.2.2020) - Sranda, s klukem jsme se u toho bavili. 80% (with J.) ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ani v době, kdy byl tento film novinka, se mi ani trochu nelíbil. Michala Davida jsem naposledy poslouchal v jeho úplných začátcích, ale když začal chrlit muziku stylem 2 hity měsíčně, pustil jsem ho k vodě. Rudolf Hrušínský nejml. tímhle filmem možná udělal rodině radost, že se potatil a podědil, ale mě moc nepotěšil, protože se mi zdá, že v něm z jeho dědy zbylo asi tak 1 % herce. Zbytek je jen šaškovství. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Teenagerský film z doby, kdy je u nás nikdo neuměl dělat, ale Soukupovi s písničkami Michala Davida se to povedlo. Přesně odchycený a odpozorovaný trend doby, žádná velká psychologie, pro dospívající film jako dělaný, a dodnes se u něho tehdejším -náctiletým dobře vzpomíná. Pro ty, jež éra Michala Davida minula, to ale musí být utrpení. ()

zdepapepa

všechny recenze uživatele

To se nedá hodnotit. Z mého pohledu (rok narození shodný s filmem) se na to dá dívat dvěma způsoby. Buď realisticky, kdy hudba je příšerná, výprava otravná a příběh celkově utahaný. Jasný odpad. Nebo se na to dá dívat s nadhledem. Tedy trochu příběhu by se dalo vidět i v dnešní době, kostýmy jsou typicky 80. léta, písničky, no, celý film je jedna velká reklama na Michala Davida. Tedy solidní tři hvězdy. Ale co vybrat? Ano, správně radši nic. :D ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Premiéry filmu sa nedožil Karel Vochoč (Jonák), ktorý nečakane podľahol infarktu. (Raccoon.city)
  • Když jde Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) po útěku poprvé tajně spát domů a zaspí, poté utíká před otcem. Ve výtahu zmáčkne tlačítko někde uprostřed, ale vyjede až na střechu domu. (Stupet)
  • Scéna, kdy hlavní hrdina v podání Rudolfa Hrušínského nejml. běží úplně nahý přes náměstí, se natáčela na náměstí v západočeském městě Plzeň. (Lynette)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama