Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si asi po 10 letech zopakoval Spielbergovu variaci na dobrodružství Petera Pana a musím uznat, že zub času se na filmu dost podepsal. Pořád má ještě něco do sebe ale na druhou stranu je až moc dětinská a doslova přetéká moralizováním. Dnes bych tomu dal tak 3* ale z nostalgie tam přihodím i tu čtvrtou. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem měl tendenci tento film omlouvat, on totiž opravdu není určen pro zdravě smýšlející dospělé obecenstvo, ani zestárnutí Petra Pana nemůže změnit nic na tom, že Hook je film především o dětech pro děti. Pro děti, které nebudou řešit nekomplexnost fantasy světa, nejasnost jeho pravidel a celkovou scenáristickou improvizaci, namísto promyšlenosti... Bohužel později jsem dospěl k názoru, že takhle přerostlá klišé, emocionální otravnost a téměř až dějová nesmyslnost se nedají plně omluvit ničím. Pro dětičky průměrně zábavný pohádkový mišmaš, pro dospělé je Hook koukatelný pouze s vypnutým mozkem, popř. jako kulisa k jiné činnosti.... 5/10 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak jsem nečekal, ale přesto mě průměrnost celého snímku trošku zaskočila- rozhodně se jedná o zatím nejslabší Spielbergův film, jaký jsem viděl. Ale přesto bych ho v žádném případě úplně nezavrhoval. Vždyť už jen ústřední hereckou pětici je radost sledovat, především Hoffman a Williams vdechli svým rolím srdce i duši a jen jejich zásluhou vizuální stránka zcela nepřeválcovala tu příběhovou. Spielberg si chtěl evidentně udělat radost a natočil velmi pohodové a veselé dobrodružství, které u mě sice na vyšší hodnocení nedosáhlo, ale vzpomínat na něj budu vždy jen v dobrém. 65% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kouzla se s věkem ztrácejí. A stejně jako musel vyrůst Peter Pan, tak i já vidím v Hookovi čím dál víc negativ. Nejen, že je hlavní hrdina nepoměrně dlouho schován v otravně nekouzelné skořápce, ale děti nepříjemně rychle zapomínají na rodiče a v Nezemi se dokonce hraje baseball, což beru jako nejzákeřnější možnou anti-britskou scénáristickou zradu. Naštěstí ve mně pořád ta rozlétaná nálada zůstává, protože Zvoněnka nám zněžněla a Gwyneth Paltrow jako stárnoucí Wendy je něco tak půvabného, že kouzlo samotného vyprávění nemůže být vyjádřeno lépe. V důsledku 70% a zaokrouhlení nahoru za to, že každý z nás někdy nechtěl vyrůst. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už pěkně dlouho jsem neviděl poctivý rodinný film, kde vše jede podle šablony, kdy otec jen pracuje a děti mu musí připomenout, že na světě je toho mnohem víc. Ne, možná jsem jich pár viděl i minulý rok, nicméně si teď žádný nemůžu vybavit. Za to na tenhle film jen tak nezapomenu. Hook totiž ztělesňuje vše, co má rodinný fantasy film mít a ještě něco víc, když skončí, vy sami se cítíte, že jste opět malé děti, které nemají starosti a které si hrají v nekonečném světě plné vaší fantazie. A už za tenhle pocit prostě musím dát plný počet. Ani se k tomu nepotřebuju ohánět skvělým castingem či kouzelnou hudbou nebo precizní režií. Zkrátka a dobře, některé filmy si musíte k sobě pustit, aby vás okouzlily. Tenhle to svedl. 100 %. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V britském filmovém časopise „Film Review“ byl Hook ohodnocen pouze jednou hvězdou z pěti možných a byl označen za první nepovedený Spielbergův film. (Locksley)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama