Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Sarah (Julia Sarah Stone) je obyčejná dívka, která řeší své problémy. Z neznámých důvodů se za každou cenu vyhýbá kontaktu se svou matkou. Uteče z domova, potuluje se a spí na hřišti. To vše se dalo ještě spolknout, kdyby nebyly opakující se noční můry. Jakmile Sarah usne, začne ji pronásledovat děsivá vize nekonečně vlhké chodby plné dveří, zvláštností, ošklivých těl a blikajících světel. Nejhorší částí toho všeho je však tajemná postava utkaná ze stínů, děsivá silueta se zářícíma očima, která ji pokaždé stojí v cestě. Unavená Sarah se jednoho dne rozhodne přihlásit do experimentální studie spánku. Ale místo odpočinku má ještě více otázek. Ukázalo se, že záměry vědců jsou nejasné, začínají se odvíjet další noční můry a stav teenagera se stále zhoršuje. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hypnotický zážitek v surrealistickém kabátě z divné Kanady. Pomalé, chladné, s uhrančivou hudbou nesedne jistě každému. Sarah odejde z domova a nestýká se s matkou. Proč? To se divák dozví až na samotném konci. Má problémy se spaním, a tak se přihlásí na spánkovou kliniku, kde doufá, že najde odpovědi. Její sny jsou tíživé a stále temnější. Ze stínů se postupně vylupuje záhadná postava, která je s každým dalším snem zřetelnější. Nakonec se zdá, že sen a skutečnost se začínají prolínat. Sarah vypadá jako z jiného světa a postupně jakoby získávala podobu androida. Odkazy na Rocky Horror Picture Show, Frankensteina, Terminátora, Víkend u Bernieho a pro mne také třeba na Hlad (1983). Působivé... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

O filmu vím už delší dobu ale tak nějak jsem ho pořád odkládal. Kdybych věděl co z toho nakonec vyleze nečekám ani minutu jelikož Come True bylo nakonec příjemným zakončením včerejšího dne(večera). Chytilo mě to hned o d začátku a nepustilo až do konce. Chválím výběr hlavní herečky. Ještě víc hudební/zvukovej doprovod. Není nouze o napětí a atmosféra je až paralyzující. Konec je samozřejmě nečekanej. Snový 4hvězdy. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zase budu dělat vlny, ale já jsem prostě čekala, že se z toho vytříská ještě mnohem víc. Snové sekvence jsou sice krásně hororově provedené, atmosféru to zajisté má, s vizuálem si vyhráli, ale například nejsem fanoušek toho hudebního doprovodu, hlavní herečka mi nesedla, ke konci mi to přišlo už fakt zdlouhavé, což bylo asi nejvíc na škodu, no a ta pointa... Spánkovou paralýzu mívám celkem často, proto si myslím, že to mohlo na tom prolínání s realitou ještě trochu víc zapracovat a ne pořád dokola opakovat ty stejné snové scény. Za mě to bylo málo. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma úplne minulo. Come True je divný film o jednej veľmi čudnej anorekticky vyzerajúcej tínedžerke menom Sarah, ktorá sa zapojí do experimentálnej štúdie spánku zaoberajúcej sa štúdiom snov. Toľko k deju. Celý film je veľmi nejasný, zmätočný a aj dosť tichý, resp. sa v ňom moc nerozpráva a obsahuje veľa dlhých záberov bez dialógov na hlavnú herečku a ešte viac snových sekvencií. O postavách a minulosti sa nedozvedáme takmer nič, podobne ako o dobe v ktorej sa film odohráva( tipol by som to podľa soundtracku, áut a počítačovej techniky vedcov na 80 roky, ale keďže majú niektoré postavy smartphony tak asi šlo o súčasnosť, čomu však potom nezodpovedá zobrazené okolie). Čo sa týka snových sekvencií. Sú vizuálne zaujímavo natočené a majú niečo do seba. Ale neprišli mi vôbec strašidelné ani desivé, a práve preto Come True pre mňa vlastne nebol ani hororom. Dejovo som si z toho tiež moc neodniesol, keďže v závere sa dočkáme prekvapivého twistu, ktorý nie že neodpovie na žiadne otázky ktoré sa počas sledovania vynárajú, ale naopak vytvára množstvo ďalších a vlastne necháva vysvetlenie diania úplne na vašej interpretácii. Alebo bolo všetko len obrazné a celý príbeh je len nejaká metafora? Kto vie, každopádne podobné otvorené závery, kde sa nič nedozvieme a nič sa nevysvetlí nenávidím. Celkovo teda pre mňa šlo o zbytočný film. Nezaujal ma príbeh, záver, atmosféra a nebol to pre mňa ani horor. Keď chcete vidieť horor so strašidelnými snovými výjavmi pustite si radšej Insidious. Toto zaujme hlavne fanúšikov artu a rôznych festivalových filmov. 15% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tajomné, mystické, záhadné, pomalé, zabalené do surreálneho kabátu, v doprovode výbornej hudby, ktorá všetkému dodáva ten správny “šmak”, pripominajúc snímky z 80’tok, vďaka čomu miestami samotný film pôsobí ako videoklip, čo rozhodne docení len hŕstka obecenstva. Ale pozor (!), toto rozhodne nie je pre niekoho, kto očakáva nejakú originálnu variantu duchariny, aj keď sa to tak spočiatku môže zdať. Ja osobne som veľmi milo prekvapený, lebo Scott Burns doposiaľ natočil dva horory (zombie + ducharinu), pričom oba boli tak dojebané, že “Come True” pôsobí ako výstrel na slepo. Tak som teda zvedavý, čo nám pripraví nabudúce, či si tú pozornosť skutočne zaslúži. Objektívne na tri, štvrtá na hrane, ale zrejme zaslúžená, i keď od záveru som teda očakával väčšie terno či zmysluplnejšiu pointu, lebo táto ma pomerne slušne odjebala do kategórie: “WTF”. PS: Film treba pozerať večer, ne-unavený (!!!), s využitím sluchatiek, či domáceho kina .. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama