Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 2

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynikající životopisné drama o velkých filmových legendách a jejich neobyčejném přátelství, které je veselé a zábavné, ale taky smutné a dojemné. A tak to má být. Steve Coogan a John C. Reilly jsou ve svých rolích naprosto neskuteční a dokonalí. Tak fantastický a přesný herecký koncert jsem dlouho neviděl, a tady jsou hned dva! Děj ovšem má semo tamo nějaký ten slabší moment, jako celek a spojení všeho a všech ale tenhle film ve výsledku funguje báječně. A já se na něj někdy znovu velmi rád podívám, 75%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film, který nás přivede zpět do dávných časů. Je zde takový spodní proud melancholie.Vizuální gagy fungují s pěknou nostalgii. Je to film neokázalý, ale velice dobrý. Coogan a O'Reilly mě přímo znovu přiváděli k životu. Stan a Ollie má co říct o věcech, které nás k druhým přivedou a které nás drží pohromadě s druhými . Které přátelství vydrží aspoň 16 let? ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

takový ten klasický životopisný kousek dnešní doby, který je po většinu času mile úsměvný, ale dokáže zahrát i na vážnější notu. Kdo by čekal, že se tu půjde víc do hloubky a nebo že se snad divák dozví o hlavní dvojici něco víc, bude zklamán. Film se zaměřuje na období, kdy kdysi závratná kariéra obou pánů pomalu ale jistě končí a oni se s tím musí nějakým způsobem srovnat. Příběhově tak Stan & Ollie nenabízí nic překvapivého. velké štěstí pro tvůrce je, že mají v hlavních rolích pány Coogana a C.Reillyho, kteří jsou skvělí a svým předobrazům snad z oka vypadli...60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Starneme. Ale ešte sme neskončili.“ Nie je to geniálny film, ale má veľké srdce a rozpráva silný a nezabudnuteľný príbeh o dvoch priateľoch, ktorí to spolu, až na pár výnimiek, ťahali celý život a prešli si zlým aj dobrým. A za to si ho vážim a mám ho veľmi rád. Neviem, či ma viac bavili postavy alebo herci, ale v tomto prípade je to tak nejak skvelým spôsobom jedno a to isté. P.S. – Dole klobúk ale i za ich manželky. Respektíve herečky, ktoré ich v tomto filme hrali. Hoci i v tomto prípade je to tak nejak skvelým spôsobom jedno a to isté. ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Nech sa páči Stan & Ollie. S otvorenou náručou ťa pozývam do smotánkovej spoločnosti tuláka Chaplina a Eda Wooda. Režisér a scenárista presne trafili to srdiečko, ktoré na tomto type filmov zbožňujem. Sympatickí herci, životný príbeh s nálepkou dramedy a slza na krajíčku. Isteže sa dalo z nerestí oboch pánov (alkohol, hazard) vytrieskať viac, ale keď si vezmem, že sa snímka objavila z čista-jasna bez akejkoľvek mediálnej bubliny, potom som od nej nemohol chcieť viac. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Film se inspiroval knihou „Laurel & Hardy - The British Tours“ (česky „Laurel a Hardy: Britské turné“), kterou napsal A. J. Marriot. (Rominator)
  • Když  manželky dorazí do Savoye, jejich auto zastaví před hotelem a čelí špatnému směru. Ve filmu auto přijíždí s obrubníkem vlevo. Ve skutečném životě je Savoy Court jedinou pojmenovanou ulicí ve Spojeném království, kde se jezdí vpravo místo vlevo. (sator)
  • Epilog říká, že Laurel (Steve Coogan) a Hardy (John C. Reilly) se po turné po Irsku v roce 1953 vrátili do Ameriky a už spolu nikdy nepracovali. Jejich poslední vystoupení na jevišti však bylo v Anglii v květnu 1954. Jejich jediné americké televizní vystoupení bylo v prosinci 1954. Jejich poslední společné veřejné vystoupení bylo natočené pro britskou televizi v roce 1955. (sator)

Reklama

Reklama