Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

10. srpna 2017 nastoupila mladá švédská novinářka Kim Wallová na palubu soukromé ponorky Nautilus vynálezce Petera Madsena, aby s ním udělala rozhovor. Když se ponorka následujícího dne nevrátila do kodaňského přístavu, byla prohlášena za nezvěstnou. Nautilus se na moři potopil, Peter Madsen byl vytažen z vody záchranáři a následně zadržen policií... Mrazivě autentická studie vyšetřování událostí na palubě ponorky z 10. na 11. srpna 2017 je nahlížena striktně skrze práci policejního oddělení vražd, námořnictva a dalších oddělení. Soustředěný, odhodlaný a nervy drásající boj za nalezení odpovědí v případu, který otřásl Skandinávií i zahraničními médii, přibližuje Tobias Lindholm především perspektivou postavy hlavního vyšetřovatele Jense Mollera. V hlavních rolích se představí přední severské hvězdy – Soren Malling, Pilou Asbaek či Pernilla Augustová. Pro Tobiase Lindholma je Případ: ponorka prvním seriálovým projektem v pozici showrunnera. Jako scénárista spolupracoval s Thomasem Vinterbergem na snímcích Hon či Chlast, v české distribuci silně zarezonoval i jeho celovečerní snímek Boj. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Čím sme civilizovanejší tým viacej hľadíme do tmy. Zaujímavý, tichý, depresívny a mlčanlivý seriál podľa skutočnej udalosti. Celé je to chladné, držiace si odstup od diváka ale bravúrne herecky zahrané. Chybička na kráse môže byť pre niekoho veľmi pomalé mlčanlivé tempo v ktorom sú často dlhé tiché pohľady kamery do neznáma. Nakoniec to ale hodnotím kladne a som rád, že tam nebol stres, burácajúca hudba a hluční ľudia. Nebol tu žiaden super cool detektív ktorý všetko o prípade vedel už 400 rokov pred Kristom. Za všetkým kladným aj záporným sú tu len obyčajní ľudia. 80 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem temnou severskou krimi, ale dostal jsem spíše velmi střídmou a realistickou rekonstrukci vyšetřování jedné podivné a nelehko prokazatelné vraždy. Šestidílnou podrobnou procedurálku na jednu stranou chladnou jak psí čumák, ale přesto vtahující a i přes pomalejší tempo zvědavost a dokonce i určité emoce vzbuzující. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Celý seriál sa nesie v duchu hľadania motívu, či získavania dôkazov, na ktoré má ako obžaloba, tak aj obhajoba - svoj vlastný názor. Je to komorné, bez výrazného tempa, no 4 hodinová stopáž je v tomto prípade ideálna. Za mňa ide o veľmi slušnú, originálnu rozpletačku zamotaného prípadu, v ktorom divák sleduje postupné kroky ľudí na strane zákona, ktorí sa snažia preukázať vinu páchateľovi. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velmi civilní a uměřené. Seriál, který nikam nespěchá a soustředí se na práci vyšetřovatelského týmu. Pachatel zločinu, který chtěl svým činem demonstrovat svoji moc i nepostižitelnost, a zajistit si tak pozornost médií, zůstává trvale nepřítomen. Největší prostor má sice šéf oddělení vražd Jens, ale autor scénáře a režisér v jedné osobě, Tobias Lindholm, se věnuje celému týmu a hlavní slovo v jeho projektu, dá-li se to tak vyjádřit, má propracovaný, dobře fungující a financemi skvěle promazaný systém. Zločince neporazil geniální detektiv, ale mašinérie, která byla ochotná a schopná nekonečné měsíce systematicky prohledávat rozsáhlé prostory mořského dna a zapojit do pátrání špičkové vědce z řady oborů. Tady je namístě srovnání s českými Devadesátkami, kde parta pražských kriminalistů je nucena neustále improvizovat a spoléhat na štěstí. Improvizace v dánské sérii nemá místo. Tam kraluje metodičnost a houževnatost. Rád bych Ponorce nadělil vyšší hodnocení, je tu nicméně jedno velké ale. Lindholm nikam nespěchá a dlouhých záběrů, odmlk a pauz, které mají zvěstovat, že hrdinové přemýšlí nebo že se vyšetřování ocitlo na mrtvém bodě, si užijete, až vás to místy bude mrzet. A to píšu jako divák, který obvykle s pomalým tempem nemívá problém. Každopádně Lindholmův kousek představuje protiváhu na efekt vystavěným dynamickým kriminálním sériím a s tím je nutné počítat. Celkový dojem: 65 %. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Největším problémem momentálně nejlepšího scenáristy je, když svoji práci svěří k režii někomu jinému. Pokud si natočí autorský film se svými dvorními herci, vznikne mimořádná záležitost, byť se jedná o televizní projekt. Systém ignorování zločince, který započal Greengrass v 22. červenci, dotáhl Lindholm k naprosté dokonalosti, až do samého závěru ignoruje i pouhé jméno pachatele. Věnuje se deprivující práci policistů a touze pozůstalých pro klid své duše zjistit o zločinu co nejvíce. Policejní práce je zde vykreslena jako mravenčí skládání stébla ke stéblu, narážení do zaslepených uliček, velká vítězství při hledání pravdy, která ji ve výsledku přiblíží pouze o píď. Všech šest dílů udržuje diváka v mimořádném napětí. Zdlouhavá pátrání potápěčů si nezadají s hledáním drog ve Francouzské spojce. Herecké výkony jsou jako vždy u severských počinů na velmi vysoké úrovni. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Interiérové ​​scény z policajnej stanice sa natáčali na chodbách dánskej televízie TV-Byen. (Arsenal83)
  • Mnohých potápačov v seriáli hrajú skutoční potápači, ktorí pracovali na pátraní po Kim Wallovej. Objavia sa aj psy, ktoré boli použité pri skutočnom hľadaní. (Arsenal83)
  • Podľa režiséra Tobiasa Lindholma jedinou požiadavkou, ktorú mali rodičia Kim na režiséra, bolo, aby pes rodičov v seriáli menom Iso bol skutočným psom Joachima a Ingrid Wallových. (Arsenal83)

Reklama

Reklama