Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková), sestru Jardy... Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky... Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého! (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (509)

Tosim 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž co seriál, jen s tím rozdílem, že dějová linka ohledně pokusu o Laviho změnu působí velmi jednoduše. Na fekálnosti už jsem asi starej, ale nevadily mi, mnohem víc mi bylo líto, že při prdu se smálo celý kino, kdežto sportovní narážky ("Pověsil jsem kopačky na Hřebík"), či subtilnější druh humoru ("Do legend se přece nekope"), nepobral téměř nikdo. Jediný vyložený klad vidím v tom, že tímto filmem zaplavala česká kinematografie do vod, kde se často neocitá. A říkám si...jací budou Tři tygři ve filmu?? ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Julius “Lavi” Lavický se vrací, avšak tentokráte ve filmovém zpracování, které je až po okraj napěchováno nekorektním humorem a gagy, jež dozajista potrápí Vaši bránici. Vyšehrad-Fylm plynule navazuje tam, kde původní seriál skončil, pročež vše působí vážně nenuceným a přirozeným dojmem, což výsledný dojem ještě více umocňuje. Zaujmou zde rovněž camea slavných fotbalistů a hokejistů a s tím spojené i některé narážky, což ve většině případů spolehlivě zaplnilo celý sál smíchem. Ve světle těchto pozitiv tedy snímku vcelku rádi odpustíte i velmi jednoduchou příběhovou linii, v níž jde o fotbal (překvapivě) až na druhém místě. Pokud tedy hledáte komediální jednohubku se silnou příchutí černého humoru a epickou kadencí sprostých slov, vězte, že jste ji právě našli. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar Čtyři Dvory České Budějovice) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úplně stejné, jako v seriálu. Jen natažené na velikost filmu a s rádoby příběhem, který má snahu to udržet po celou dobu a docela mu to i jde. Místy jsem se hrozně zasmál, místy to zase tak vtipný nebylo, i když být mělo. Prostě Lavi. Na druhou stranu si tady tím Kuba Štáfek vytvořil postavičku, která krásně paroduje české fotbalové prostředí, dělá to parádně a já mu za to děkuji. Za mě osobně tu ale kromě pár vysloveně parádních vtipů je nejlepší ten malej blonďatej kluk, ten se vysloveně povedl...a pak taky Šárka Vaculíková. Ta se taky vysloveně povedla :-) Nejsem si jist, kdo byl v českém filmu víc sexy za posledních padesát let než ona. Snad jedině Dáda v Návštěvnících. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

OK, má to srdíčko, což asi potřebuje cokoliv, co má být v českém fotbalovém kontextu úspěšné. Ale když "Vyšehrad: Fylm" v žánru fekální komedie porovnáme s "Párty Hárder: Summer Massacre", je to zoufale nevtipné. Ano, oba filmy střílí vtipy kadencí kulometu a oba občas vystřelí naslepo, ale zatímco Vyšehrad vlastně zůstává konvenční zábava pro masy (s předvídatelnými vtipy), Párty Hárder se nebojí tlačit vtipné situace do absurdity a vytasit s něčím opravdu šíleným. Takže když ve Vyšehradu dojde ke scénce, kde Lavi omylem zasune do mámy přítelkyně, tak je to sice legrační, ale zároveň čajíček oproti vrcholně překvapivýmu zásunu do vlastního otce (první Párty Hárd), což je scéna, která navíc korunuje hrdinovu cestu za ztrátou panictví. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Specifické mikroklima, kde často leje a všude samí kapříci, švábi, kokeš a píčoviny na hlavě. Zatímco jako satirický obraz českého fotbalového prostředí to šlape náramně (zajímalo by mě, jestli Rosa znal kontext své role), vyplňováním mustru sportovně-rodinných filmů se to zbytečně drží při zdi. Na tohle má Lavi čas, až naplní většinu citátů George Besta a bude vyskládávat zboží ve vyšehradské Bille. Tedy pokud to játra dovolí.. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (18)

  • „Po jedné společné scéně, kde si šíleně lezeme na nervy, jsem se ptal Kuby, jak se mu se mnou točí. Říkal, že takhle vřelej a hřejivej vztah jsme ještě nikdy neměli, takže jsem za tuhle roli moc šťastný,“ prohlásil David Prachař. (Duoscop)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama