Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (237)

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho žena si vrzla s policajtem, přišel o oblíbenou kšiltovku, neustále přemlouvá autistického bratrance, aby nastoupil zpátky do auta, v gumách na „vypůjčeném“ autě veze cosi cenného a navíc v kufru najde problémového zlodějíčka. Postavy v tvorbě Jana Prušinovského často zažívají nějakou neveselou životní situaci. Nespolehlivý egoista Kryštofa Hádka určitý čas seděl, autodíly nebo motokrosové závody jsou mu bližší než vlastní děti, manželce típá telefon a teď se díky výhře v televizní soutěži podívá do Španělska na závody F1. Jenže cesta se od začátku sype, postavy překážky překonávají nahodile, zatímco jiné se doma v Čechách zaměřují na „vyšetřování“ zločinu. Výsledek je překvapivě plynulý a přehledný, ale zároveň naprosto zbytečný. A nevtipný. Navíc s postavami, které jsou nám absolutně ukradené. Potenciál to přitom mělo. Prostě pár nápadů poslepovaných dohromady, na které zatraceně rychle zapomenu. Oproti celovečerním Třem tygrům mi pošuk Štěpána Kozuba sednul, Robin Ferro vůbec, Hádek si odehrál svůj standard, Anna Kameníková mile překvapila, Tatiana Vilhelmová a zdrogovaná troska? To mi k sobě prostě nešlo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Důchodce, s plnou taškou jídla a funkčním tabletem, vydrží na jednom místě velmi velmi dlouho." Tak poučení jsem dostal, ale kde je ta komedie? Kdepak se nám ta potvůrka schovala? V pneumatice? Nebo ji ukradl Štětka? Nevím, asi ji někde vyklepali cestou, což je pro mě problém. Já jsem se totiž chtěl bavit a k tomu ústřední trio v sestavě Kousavej Mentál, Ožralej Dement a Agresivní Kretén nijak nepřispělo. A po sexu s černou velrybou jsem se už jen vyděšeně snažil najít alespoň jednu sympatickou postavu. Marně. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Štěpána Kozuba a vlastně i dalších z Tygrů začalo být po covidu poněkud moc. Navíc jejich výkony oscilují mezi podařeným humorem, celkem solidním herectvím, ale i trapností. Ono je to asi dáno hlavně tím, že jejich specializací je improvizace. Ta docela funguje v jednotlivých skečích, ale hůře už jako celovečerák ze skečů slepený. Myslím si, že o tom své ví sám slovutný Rowan Atkinson alias Mr. Bean. Kdo s tímhle problém nikdy neměl jsou Monthy Pythons, ale to je už jiná liga. Měl jsem tedy trochu obavy co z tohohle bude. Poslední jejich celovečerák  Tři Tygři ve filmu: JACKPOT byl u mně za odpad. Ale mám rád roadmovie, slyšel jsem, že v tom T. Dyková hraje hodně solidní fetku a i účast Blaníka Marka Daniela a hlavně Kryštofa Hádka dávala záruky koukatelnosti. Nebudu dlouho napínat, je to dobré. Zasmějete se u toho. Kozub tu moc netlačí na pilu a přesto že opět hraje wxota je to vtipné. Syková, to je na nějakou cenu. jednak maskérů a potom i pro ni. :-). jako... tohle bylo fakt na úrovni! Kryštof Hádek si drží (a snad i bohudík) role dost podivnejch týpků, pořád mám ještě spadlou bradu z filmu Kobry a Užovky a tady opět zahrál naprosto luxusně borce z autobazáče. U Ferra mohu konstatovat, že když chce, tak hrát umí. A jelikož moc nových českých komedií není u kterých bych se za poslední dobu zasmál, tak budu velkorysý a dávám za 4 pneumatiky Dunlop. * * * * ()

William_ 

všechny recenze uživatele

4/10. Kdybych zde napsal, že jsem se ničemu ve filmu nezasmál nebo že mě film ničím nezaujal a aspoň chvíli nebavil, lhal bych. Ve filmu jsou světlé chvíle, které mě jako prostého člověka co chtěl vypnout u tohoto filmu bavily. Že bych ale film musel vidět znovu, to tedy ne. Kozub v jeho klasické roli a pokud Vám ten chlápek už dlouhou dobu nesedí, od tohoto filmu dejte ruce pryč. Ostatní si jedou svojí klasiku a nikdo tak nepřekvapí/nenadchne. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ne, pro mě fakt Prušinovský zůstane jen režisérem jednoho skvělého filmu a ten zbytek už asi budu ignorovat. Tady mě nalákalo hlavně zařazení mezi road movie, kterou to naštěstí opravdu je, ale jinak na to, že to má být komedie, mě tam trochu pobavily snad jen tři gagy a jinak jsem měl spíš tak trochu depku z ústředních postav, které jsou jedna nesympatičtější než druhá a se kterými trávit čas mi přišlo spíš otravné než cokoli jiného. Já vím, že Prušinovský tyhle "divné burany" má rád a točí o nich snad každý film, ale nějak mám problém si k jeho postavám najít cestu a vůbec jim něco přát nebo se prostě jen o jejich osud zajímat - pokud to teda není podané jako Kobry a užovky. Tohle má sice skvělé herecké výkony (i když teda Kozub hraje svoji roli z reklam na Fio, ale budiž, naopak takového Kryštofa Hádka jsem už dlouho neviděl tak dobře hrát), dobrý nápad a pár povedených scén (SPOILER třeba Emilovo splnění snu KONEC SPOILERU), ale jako celek jsem z toho žádný výraznější dojem neměl, funkčních vtipných scén bylo pomálu a celý ten scénář je tak laxně vykonstruovaný, že když už v něm dojde k nějakému posunu charakterů ústředních postav, stane se tak vlastně náhodou, bez většího opodstatnění. Pro vyšší hodnocení nevidím důvod, ale aspoň to nepovažuji za úplnou ztrátu času. Lepší 2* ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Na internetu byla spuštěna sbírka, ve které chtěli tvůrci na film vybrat 2 miliony korun. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy na začátku filmu vyhodí Štětka psa z okna auta, se jedná o dva různé psy. Jeden pes sedí nejdříve vzadu v autě, ten je bílý, při vyhazování z okna se už jedná o jiného psa – zlatavé barvy a jiné rasy. (Dawe2)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 10 milionů korun. (SONY_)

Reklama

Reklama