Reklama

Reklama

Spiderhead

  • USA Spiderhead (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vězeň zavřený v supermoderní věznici začíná pátrat po tom, k čemu má vlastně sloužit droga na ovládání emocí, kterou testuje pro geniálního farmaceuta. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (210)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velice současné téma o lidské poslušnosti a našich ovladačích, ale v nekonzistentním kabátku, navíc bohužel s dost mdlým závěrem. Scénář zvolí laciné utíkací zakončení, místo toho, aby zkusil něco odvážnějšího. Přitom je to dlouhou dobou zatraceně slibné. Hemsworth si svou netradiční polohu vychutnává. Kosinsky točí líbivě, nádherný design vězení i okolní příroda, krása. Malinko naivně jsem si myslel, že bude chtít u menší produkce u Netflixu více experimentovat. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší Kosinskiho film, ale i přesto to má úroveň slušnou. Je tam fakt několik prvků, podle kterejch poznáte jeho rukopis. Silná hudba, parádní záběry na krajinu, a já si v tomhle případě vzpomněl na Nevědomí. Sice podle mě se z toho dalo udělat neuvěřitelně silný dílo, ale i tak je to v pohodě koukatelný. 60%. ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Já vlastně nevím, co si o této moderní verzi Mechanického pomeranče myslet. Zaprvé jsem většinu filmu jen s nadšením přežvykoval, ale ke konci jsem už přemýšlel, jestli je to vážné drama či vážnější komedie, které se tak jako tak vymknul konec z kontroly a vyvrbilo se z toho tohle. Většina toho filmu mi totiž přišla docela inteligentní, nápaditá a celkově čtyřhvězdičková. Konec se všechny informace, co nám za tuto krátkou stopáž byly naděleny, pokouší narvat do pěti minut (s šesti různými skladbami) a už to není ono. A přitom to mělo takovou zajímavou myšlenku; jak daleko dosahuje lidskost, apod. Jinak herci hrajou docela dobře (Chris Hemsworth je teda fakt úlet, hlavně na tom konci), výprava honosná (a netflixovská), efekty jako docela fajn, soundtrack můj nově oblíbený. Joseph Kosinski si toho letos naložil hodně, škoda že něco nezvládl... 6/10   videorecenze ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám jestli ten Netflix nesabotují samotní tvůrci, kteří byli podplaceni komerčním Amazonem nebo Disney+. Jinak si to totiž snad ani nedokážu vysvětlit. Kosinski má na kontě samé pecky v čele s TopGunem a v kombinaci s Hemsworthem a Tellerem jsem fakt čekam kvalitní kinematografii. To co jsem viděl k tomu má ale hodně daleko. Námět je sice solidní, ale všechno ostatní kolem je taková podivná TV břečka jak z DVD co si koupíte v trafice za 20ku. A je to fakt ukrutně nudné :( ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že Netflix zkurví už i režiséra, u kterého bych to jednoznačně nečekal. Podle ukázek to vypadalo dobře. Realita je ale tragická. Nápad super, herci super, zpracování a scénář pro ostudu. První polovinu filmu jsem doufal, že přijde scéna, která to zlomí a konečně dojde i k nějakému napětí. Když se to stalo, rozjela se série událostí, které z filmu udělaly hovadinu. Hovadinu s áčkovými hollywoodskými herci. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku, když hydroplán přilétá k molu, vystupují 2 zaměstnanci, aby zajistili hydroplán k molu. Ten je však již připevněn, přestože právě přiletěl. (BMW12)
  • Přestože Mark Paguio ztvárňuje postavu „Verlaine“, je po celou dobu filmu oslovován jako „Mark“ (hercovo skutečné křestní jméno). (BMW12)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Hemsworth, Smollett a Teller v nové sci-fi

Hemsworth, Smollett a Teller v nové sci-fi

01.10.2020

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick, Nevědomí) si vyhlédl další projekt. Podle serveru Deadline filmař nyní chystá sci-fi Spiderhead pro streamovací službu Netflix. Děj filmu je přirovnáván ke… (více)

Reklama

Reklama