Reklama

Reklama

Galaxie teroru

  • USA Galaxy of Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film, díky kterému jsem si uvědomil, jak nesnáším atributy 80. let :) Hlavní macho hrdina je vykreslován, aby vynikl, v kontrastu s überdebilním chováním všech (což má smysl v kontextu zápletky, ale je to pruda). A teď ta horší zpráva, vypadá jako klon Schimanskiho, a to bohužel i chováním. Na tomto filmu je pozoruhodná vizuální stránka, skvěle vypadající kulisy. Kdyby byla časová posloupnost jiná, hodnotil bych kriticky jako silný a nedostatečný plagiát Vetřelců, takhle jen poznamenám, že Cameron se zúčastnil filmu, kde to udělali špatně, a napodruhé předvedl vlastním dílem, jak měl vypadat správně. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sci-fi horory odohrávajúce sa vo vesmíre či na ďalekých neznámych planétach úplne zbožňujem, Galaxy of Terror však má na míle ďaleko od toho, aby dokázala uspokojiť moje kinematografické chúťky... Očakával som sympatické zábavné béčko, dostalo sa mi však čosi, čo sa snaží tváriť k smrti seriózne a nie je to vtipné, akčné, tajomné, mrazivé, nedisponuje dobrými efektami... stále je to však o čosi málo lepšie než iný alienoidný "klenot" Creepozoids. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové sci-fi, na první pohled silně inspirované (a v mnoha ohledech ho nestydatě kopírující) Scottovým ´Vetřelcem´a produkováno béčkovým guru Rogerem Cormanem, které je v dnešní době zajímavé snad pouze ze tří důvodů : jednak bylo ve tři roky staré anketě filmových publicistů zařazeno mezi 50 nejhorších filmů všech dob, dále za jeho výpravu a podobu kulis byl zodpovědný tehdy neznámý začínající James Cameron a tu třetí pozoruhodnost si nechám na konec. Nutno říct, že oné kulisy, které v několika málo záběrech s podivem působí i nákladným dojmem, jsou to jediné řemeslně zvládnuté na celém filmu. Ostatní filmové složky patří někam do galaxie po bok Eda Wooda, Berta I. Gordona a další neumětelské legendy. Bráno ale okem nadšence pro B-movies, je to chvílemi i docela nechtěně zábavné, zejména některé vynalézavé mordy. Mezi nimi hraje prim smrt jednoho z členů posádky - černošského kosmonauta ozbrojeného samurajskými hvězdicemi (zatímco jeho kolegové třímají v rukách laseromety), když ho zabije jeho vlastní uříznutá ruka, která se plazí po zemi, sebere jednu z hvězdic a smrtícím hodem nebohého černocha skolí. Kdyby to bylo bráno s nadsázkou jako třeba Raimiho Evil Dead II. (na kterého jsem si při scéně s rukou nutně vzpomněl), nepůsobilo by to paradoxně tak směšně, jako u ´Galaxy of Terror´, které se celé tváří smrtelně vážně. Nicméně jeden primát přeci jenom toto Cormanovo produkční dítko má: je to bezpochyby jediný film z celé řady alien-klonů, kdy vetřelec v poměrně explicitním podání zabije jednoho z členů posádky, respektive členku, znásilněním. Pozorovat vetřelčí monstrum z předaleké galaxie, jak celé nadržené strhává skafandr z nebohé astronautky, je pro daný žánr pohled vskutku nevšední :o) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším zajímavá je vizuální (kulisová) stránka, která si půjčuje to lepší z prvního Vetřelce a uvidíme v ní také několik povědomých prvků z Vetřelců druhých, v té době ještě neexistujících - ano, v tvůrčím týmu Galaxie teroru totiž figuroval i James Cameron. Tím veškerá zajímavost končí, pokud pomineme extrémně stupidní chování všech členů posádky a vskutku úchylné scény jejich zabíjení. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

No takovouhle sracku jsem si rozhodne nemohl nechat ujit,abych se necitil ochuzeny o nejaky ten postarsi klenot.Nizky rozpocet je tu opravdu viditelny pri kazdem kroku posadky v jakemkoliv prostredi,triky i na svou dobu dosti odflaknute.Atmosferu to moc nema,ani napeti jsem jaksi nepocitil,no proste to musite videt!:)Kdyz jsem spatril na konci Cameronovo jmeno v titulcich ,tak jsem aspon mohl uznat ,jak velky krok kupredu od te doby udelal! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Svoju premiéru si vo filme odbil známy režisér David DeCoteau. Vo veku 18 rokov dostal funkciu produkčného asistenta. (beso74)
  • Sid Haig hrajúci postavu Quuhoda sa po porade s producentom Rogerom Cormanom rozhodol upraviť scenár a zahrať svoju postavu takmer bez slov. A tak počas celého filmu povie jedinú vetu. (beso74)
  • Taaffe O'Connell byl málem při scéně "přepadení červem" rozdrcen skoro tunu vážící rekvizitou. (Terva)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Reklama

Reklama