Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (395)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asi největší vadou na kráse nového příběhu o starém Leatherfaceovi je Netflixem (jako už tradičně) podsouvané nabádání bílých holek k tomu, aby randily s černými. Ale budiž zase Netflixu dáno ke cti, že nechal pana Leatherface nemilosrdně a nápaditě odkráglovat nejen milého černouška i s jeho nastávající blondskou, ale i důkladně vykydlit obsah autobusu plného degenerátských "pokrokářských" pitomců z města, přišedších bohorovně na párty do nějakého texaského prdelákova, kde na návsi dosud nemají asfalt, zato tam mají sochu jakéhosi otrokáře na koni a z oken vlají vlajky Konfederace. Krom otravných angažovaných vsuvek o bělošském rasismu mě ještě vlastně silně rozladil fakt, že Leatherface měl na pile střídavě povolený (prověšený) a střídavě utažený řetěz, že mu v ní za tu spoustu let nezvodnatěl benzín, nebo že řezal podlahu i s kovovými trubkami jako rákos. Ale jinak samá velká pozitiva, přesně ten druh filmu, který mají dřevorubci rádi, v práci si o něm určitě hezky pokecáme. Vtipných momentů bylo tolik, že už si je ani všechny nepamatuju, ale myslím že vítězí úvodní vražda nešťastníka otevřenou zlomeninou jeho vlastní ruky. A skvělá byla královna Borgů Krige v roli matky, a taky zlověstně výrazná Fouéré v roli pomstychtivé oběti. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo očekával masakr, nemohl být zklamán! Jakmile dojde k první gore scéně - zlomení ruky a následnému ubodání, snímek se hezky začne rozjíždět. Slunečnice odkvetly a Leatherface za doprovodu bouřkových mračen spěchá do městečka nastartovat pilu. Uvítal jsem, že palčivé slunce nahradily blesky a vydatný déšť. A noc. Vše dostalo ty pravé modročerné stíny, v nichž se krev barví do černa. Scéna v autobuse je samozřejmě parádní, dojde i na střeva ven, a pobaví černohumorná scénka s mobilními telefony a palci se srdíčky. Napětím nešetří scény pronásledování, kdy se pila zakusuje do podlahy, řeže trámy i trubky a nebohá oběť se snaží dostat z pasti ven. A líbily se mi i malé vizuální připomínky původního filmu, jako je třeba prádlo na šňůře vzdouvající se ve větru. Závěr zřejmě definitivně zařadil Leatherface mezi nesmrtelné postavy, které nelze zničit, jakými jsou Jason a Michael. Kdo by snad čekal intelektuální zábavu nebo ho děsí slovo Netflix, nechť zvolí zcela jiný film. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

50 let trvalo, aby Texaský masakr konečně obstál svého názvu.Z mého pohledu naprostá euforie a návrat 15 let zpět do doby kdy vznikaly pecky jako Haute Tension, Hranice smrti, Martyrs, Hills have Eyes apod. Explo/Hixplo je subžánr, který už pomalu v hororech mizí, ale tenhle comeback po snad 5 letech k žánru, který miluji naprosto vítám s otevřenou náručí.Kdo je pravý gore hound a má rád pořádnou chlapskou řežbu, tak nevěřím, že se při sledování neusmíval od ucha k uchu štěstím a radostí. LGBT komunita, intelektuální pozérové, vlhké teenky a nerdi omdlévající při první vraždě budou samozřejmě frfňat. protože po opětovném zhlédnutí Fathera jim na Netflixu automaticky načetl nejsledovanější film týdne a v domnění, že dostanou slow burn drama z Texasu o hnusném chlapovi prodávající motorovky v zapadlém krámě na konci města, chlastající pivo při západu slunce, při kterém bude vyslovovat filosofické úvahy o zániku světa a řešil každodenní dospělé překážky. Do toho se samozřejmě dozví, že má rakovinu a začínajícího Alzheimera a tudiž se nemůže nadále starat o své dva syny- autisty, tak všichni ti byli krutě vyvedeni z omylu, když se dozvěděli, že tohle nebude ten pravý film, který si pustí se svými prarodiči. Ták a teď konečně k filmu. Je to nádhernéj film! Excelentní módní přehlídka gore scén s bodycountem tak vysokým, že by si dokázal vytřít prdel s jakýmkoliv hororem za posledních 5 let po stránce Gore ( Zdravím Alvarézův Evil Dead) na nic jiného si nevzpomínám. Film má jen krátkých 80 minut a po 20 minutovém úvodu to začne. Leatherface nasadí svou nejvíc creepy masku ve své kariéře a jde to řezat hlava nehlava. Rozmašírované lebky, křupání kostí, mrzačení lidí na desítky způsobů, střeva, useklé hlavy, rozpůlené těla, useknuté končetiny. Kreativita a nápady v zabíjení lidí zde nemá žádné hranice, je to nekompromisní Rko-téměř NC17, což se dneska už prostě nenatáčí a já při sledování úplně OŽIL! Pochválit musím i kameru a hlavně soundtrack ( dojde i na pár jumpscarů a kdykoliv je Leatherface na scéně, tak je to intenzivní, syrové, evil, bezútěšné a chladné. Z postav jde cítit, jak jim vyhasíná život až hmatatelně a scéna v autobuse je už teď instant cult classic, která se za 10 let bude objevovat v různých Youtube videích.Je to hloupé, je to cheesy, postavy jsou nesympatické, ale je to kurva zábavné a tak moc brutální, že všechny tyhle nedostatky odpouštím s úsměvem na tváři. Tohle já můžu a kdo ne, tak dramat máte na skladě pořád dost. PS: Všichni, co dali 4 hvězdy mají mé sympatie a jsou zárukou, že true horror fans havenˇt died yet. Příběh 2/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 5/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8.5/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Proč natočit další sequel, prequel, restart, remake, nebo co to vlastně je, filmu který si už skoro nikdo nepamatuje. Nevím, každopádně nový texaský masakr není ani zdaleka tak povedeným filmem, jako nedávné pokračování Halloweenu, ale nudnou sračkou s nesympatickými hrdiny, kterým přejete tu nejhorší možnou smrt. Řemeslně překvapivě slušné a krvavé scény působí příjemně drsně a opravdu krvavě, ale koho to zajímá. Nuda, bez napětí a ani to násilí nebaví (snad jen autobus je mírnou satisfakcí). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V oblasti horrorovej kinematografie sa titul "Texaský masaker motorovou pilou" stal jedným z pilierov tohto subžánru. O vyčíňaní šialenej, zdegenerovanej rodiny z texaského vidieku bolo natočených mnoho snímkov. Všetko to začal v roku 1974 režisér Tobe Hooper, keď natočil pôvodný titul. Z toho sa stal kult. O dlhých dvanásť  rokov neskôr zrežíroval hodne uvoľnené pokračovanie "Texaský masaker motorovu pilou 2". Potom som videl nehorázne zmršený "Masaker v Texase" z roku 1994. To nestojí ani za reč. V roku 2003 sa však objavil hodne podarený remake. Ten má na svedomí Marcus Nispel. O tri roky neskôr bol vyprodukovaný prequel "Texaský masaker motorovou pílou: Počiatok". Nebolo to špatné. V roku 2017 som si pozrel ďalší kúsok z tejto kolekcie "Leatherface". No a teraz som sa dostal ku "Texaskému masakru motorovou pílou" z roku 2022. Scenár dosť povrchný, herci nie moc sympatickí, atmosféra takmer nulová. No musím oceniť rýchly spád, brutálne vraždy a krvavé gore. Leatherface sa tu poriadne odviazal. Bol to fakt nekompromisný masaker motorovou pilou. **** ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Kvůli odložení premiéry snímku Leatherface - zrození (2017) ztratily společnosti Lionsgate a Millennium Films práva na sérii Texaský masakr a získalo je tak studio Legendary. (fiLLthe3DD)
  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama