Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (395)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Benzínový řetězovky se bojím neuvěřitelně, ale Koženáčovi bych s radostí pomohl s redukcí takových neuvěřitelných hovad, byť bych musel mít pilku lupínkovou, protože s elektrickou by mě limitoval prodlužovák. Spoiler!!!                                    Dal bych snad i 5 pizd, ale za to, že poslední nebinární pyča odjela v máslostroji Elona, tak nasrat! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Leatherface nikdy nebyl mou oblíbenou zrůdou a Svaté Trojici Myers-Krueger-Voorhees se vždycky bude dívat na záda, ale nemůžu říct, že by mě tady nepotěšil. Láme ruce, řeže hlavy, kuchá, mlátí a vůbec dává všem mimoňům ze severu najevo, že v Texasu platí staré jižanské hodnoty. Navíc všechno se to odehrává v opuštěném skoro až westernovém městečku a kolikrát jsem si říkal, jestli zpoza rohu nevykoukne Wyatt Earp, aby to do magora s pilou našil. Samozřejmě nějaké ty mouchy to má a zejména v závěru, kdy to měl Leatherface de facto spočítané a přesto to nepochopitelně přežil, jsem si málem ukroutil hlavu, ale úplný konec to plně vyvážil. Líbilo a hodnocení (46%) moc nechápu. Sakra je to o chlapovi, co krosí lidi motorovou pilou a přesně to dělá, tak co ku*va chcete? 80% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Leatherface a jeho texaský masaker pre mňa nikdy neboli až také žánrové ikony, ako tí známejší a charizmatickejší filmoví zabijaci, videl som originál a potom všetky diely natočené v tomto tisícročí, pričom vždy sa jednalo o obstojnú, ale nijak výnimočnú žánrovú zábavu, teda až na ten 3D diel, ktorý nestál za nič a síce ani tentoraz sa o žiadny zázrak nejedná, ale ja som náhodou celkom spokojný. Problém je, že toto je skutočne stále o tom istom, žiadny nový nápad, trochu iné smerovanie, vôbec nič, čím sa film rovno odstavuje od možnosti byť niečím lepším a je to príliš krátke. Skôr som mal pocit, že pozerám epizódu z nejakého hororového seriálu, než plnohodnotný film, kľudne by som uvítal aj dlhší úvod, kde by som sa trochu viac zoznámil s postavami na oboch stranách, toto už priamočiarejšie byť nemohlo. A aj tá línia s preživšou z originálu je tu úplne zbytočná, toto nefunguje. Ale na pomery žánru ma to nijak nerušilo, nenudil som sa, ja si moc nesťažujem. Len nerozumiem výberu prostredia, dej sa odohráva na jednej prázdnej ulici jedného asi mestečka so zanedbateľným množstvom miestnych a ja by som určite skôr ocenil to pravé špinavé južanské prostredie, kde sú práve aj tí miestni potenciálnou hrozbou. Ale zase tu má Leatherface aspoň nejakú normálnu motiváciu, partia mladíkov síce nie je moc sympatická, ale tiež tu prišla z rozumného dôvodu a medzi nimi sa nájde ešte pár postáv, ktoré tu tiež majú svoj význam. A film našťastie nesklame v tom hlavnom a je to skutočne masaker, obetí je dostatok a je to poriadne drsné a krvavé, často s praktickými efektami, ale ani tie digitálne ma nerušili. Vždy, keď sa tu Leatherface o niekoho postará sa je na čo pozerať. Len občas niektoré postavy prežijú až prekvapivo dlho a aj s úplnými devastačnými zraneniami sú schopné ešte niekomu zachrániť život. Režijne to síce nemá tú správnu atmosféru, ale technicky je to dobre zvládnuté, kamerou aj efektami. Takže ani tento nový Texaský masaker pre mňa nie je žiadny zázrak, ktorý by som si pozrel znovu, ale nemám s ním väčší problém, určite jeden z tých lepších krvákov za dlhú dobu. 63% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ničím extra a stejně zapomenutelný jak x předchozích sequelů. Nevím zda byl dobrá volba zrovna tenhle okruh otravných hipster postav, stejně jako odfláknutý návrat Sally. Ale jo, člověk si přijde na svý — motorovka, krev a brutalitky, cením masovou porážku v autobuse (tedy plusový bod za body count). Ten syrový psycho efekt originálu, to ani hodně zdaleka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asi největší vadou na kráse nového příběhu o starém Leatherfaceovi je Netflixem (jako už tradičně) podsouvané nabádání bílých holek k tomu, aby randily s černými. Ale budiž zase Netflixu dáno ke cti, že nechal pana Leatherface nemilosrdně a nápaditě odkráglovat nejen milého černouška i s jeho nastávající blondskou, ale i důkladně vykydlit obsah autobusu plného degenerátských "pokrokářských" pitomců z města, přišedších bohorovně na párty do nějakého texaského prdelákova, kde na návsi dosud nemají asfalt, zato tam mají sochu jakéhosi otrokáře na koni a z oken vlají vlajky Konfederace. Krom otravných angažovaných vsuvek o bělošském rasismu mě ještě vlastně silně rozladil fakt, že Leatherface měl na pile střídavě povolený (prověšený) a střídavě utažený řetěz, že mu v ní za tu spoustu let nezvodnatěl benzín, nebo že řezal podlahu i s kovovými trubkami jako rákos. Ale jinak samá velká pozitiva, přesně ten druh filmu, který mají dřevorubci rádi, v práci si o něm určitě hezky pokecáme. Vtipných momentů bylo tolik, že už si je ani všechny nepamatuju, ale myslím že vítězí úvodní vražda nešťastníka otevřenou zlomeninou jeho vlastní ruky. A skvělá byla královna Borgů Krige v roli matky, a taky zlověstně výrazná Fouéré v roli pomstychtivé oběti. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama