Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako Ja sa priznám, dejovo som sa stratil, pričom buď si jednotku nepamätám, alebo mi komplet zajebalo, lebo námetovo mi toto pokračovanie prišlo tak patetické, ako keď Oľa(J)no neustále presviedča okolie, že robí "sociálnu" politiku. Ako Ja celkom rozumiem "otočke" okolo vnímania Esther, ktorá sa ocitá v úplne inom, rodinnom postavení. Lenže nestratilo sa práve tým to nastolené, pôvodné čaro z 09´? No a tých posledných 30 minút je hororom, či komédiou? Ako niééé, nie je to tak zlé, je to len iné, pričom prvotina je o viac ako Level, dva vyššie. Toto je len taká prihlúpla blbôstka, ktorá sa Vás bude snažiť presvedčiť, že je všetko možné, len netreba nad ničím premýšľať. Medzi dva-3. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já si vždycky říkám, jestli to ti tvůrci zpětně fakt nevidí, jak je to blbě udělaný nebo jsou jen líný to udělat pořádně. Tady jsem měla enormní problém už jen s tím, že řemeslně je to fakt bída. Ty stříhy na Ester zezadu a zepředu a to jak je pokaždé úplně jinak vysoká a jak jsou ty střihy prostě hrozně nepřirozené a je to celé prostě špatně natočené a ještě ty umělé hnusné kontaktní čočky tomu daly korunu. Za mě už to byl dávno blbej nápad točit něčemu tak skvělému jako byl Orphan prequel a zase jednou zruinovat povedenému, pro mě kultovnímu hororu pověst. Predikce se vyplnila a tomuto filmu jsem se během projekce musela škodolibě smát. Jediný světlý bod byl ten moment, kdy zaplaťpánbůh příšel dějový zvrat a pro mě docela vítané překvapení. Pak mě to "bavilo" asi dvacet pět minut a ten konec byl zas celkem trapárna, kterou jsme samozřejmě už taky věděli dopředu. No, nevím, jestli vám to vzkříšení za to stálo. Mně ne. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednička byla ve své době docela zjevením a to jednak co do atmosféry, ale hlavně díky skvělému hereckému výkonu tehdy dvanáctileté Isabelle Fuhrman. Ale už jen ten nápad, natočit pokračování po 13 (!) letech, které je navíc k původnímu filmu prequelem, je poněkud debi... umm, řekněme ambiciózní. No, samozřejmě to nemohlo skončit jinak, než naprostým bizárem. Různými filmovými triky zmenšená Isabelle v retro šatičkách a s culíčkama, jakkoli herecky stále s přehledem zvládá štěněčí kukuč a roztomilé "daddy," má kostnatý obličej a pevnou mimiku dospělé ženy, které pomalu táhne na 30, a cokoli, co předstíraným šišlavým hláskem pronese, působí... minimálně hrozně nevěrohodně. Přijde mi ale, že si toho tvůrci byli vědomi a nesnažili se o žádný velký psychothriller. Oproti jedničce na to nejdou příliš vážně a přizpůsobili tomu i zápletku, která mě... no, vlastně ve finále svým průběhem dost překvapila a díky tomu i bavila. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdepak. Ač se kameraman snažil sebevíc (hlavně optickými efekty, detailními záběry či rovnou dosazováním jiné dětské herečky), zakamuflovat skutečný věk hlavní hrdinky se mu zkrátka vůbec nepovedlo. Místy to totiž vypadá opravdu blbě. Pokud bych se od téhle skutečnosti dokázal oprostit (nedokážu, bije to do očí), stejně mi z tohodle prequelu vychází jen průměrný psychothriller, který si svou existenci obhájí pouze tím zábavným twistem v polovině filmu. Téměř geniální originál měl radši zůstat sám, bez pokračování. 50% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bez videnia filmu z roku 2009 nemá zmysel tento počin vidieť. Skôr ako horor je však sirotkin prequel čiernou komédiou, čo potvrdzuje aj miestami až nevhodná hudba. Twist v polovici filmu posúva dej nečakaným smerom, finále však nebolo veľmi vydarené. 25-ročná herečka, ktorá hrá 10-11 ročnú to sme tu asi ešte nemali a bolo to dokonca vďaka kamerovým záberom aj uveriteľné. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Z neznámých důvodů se na filmu nijak nepodílelo studio Warner Bros., které stálo za prvním dílem. O distribuci tohoto prequelu se nakonec postaral Paramount. (fiLLthe3DD)
  • Aby se Isabelle Fuhrman co nejvíce podobala Esther z předchozího Sirotka (2009), pokusili se jí tvůrci „omladit“ kombinací make-upu, souborem triků a prací s hloubkovou kamerou. Navíc měl štáb k dispozici dvě malé dublérky. (Robbi)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama