Reklama

Reklama

Když Batman (Adam West) a Robin (Burt Ward) dostanou zprávu, že se komodor Schmidlapp (Reginald Denny) ocitl na palubě své jachty v nebezpečí, ihned se vydávají na záchrannou misi. Netuší, že je to dokonalá léčka zosnovaná čtveřicí nejmocnějších padouchů všech dob, jež touží po konečné porážce slavné dvojice! Zloduchové jsou vyzbrojeni vynálezem, který dokáže člověka vysušit na prášek, a chystají se ovládnout svět! Využije dvojice v pláštích svou nespornou odvahu a dokonalý arzenál technických vymožeností, aby Kočičí ženu (Lee Meriwether) zbavila drápků, zmrazila Tučňáka (Burgess Meredith), trumfl a Jokera (Cesar Romero) a zmátla Hádankáře (Frank Gorshin) dřív, než bude pozdě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu síla i na svou dobu, totálně naivní, tupé, praštěné s šílenými dialogy i scénkami. Což by jako parodie vůbec nevadilo, jenomže tvůrci to celou dobu myslí smrtelně vážně. Opravdu jsem se místy ani nezvládal dívat, protože jsem měl plno práce s tím, že jsem nevěřícně kroutil hlavou. To se více povedla i parodie na tento díl v Simpsonových. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Svatá sardinko! 99% budgetu muselo jít na drogy, protože tahle šedesátkově papundeklová parodie má doslova všechno: batmobil, batkopéru, batžebřík, batsprej proti žralokům, batkameru, batloď, batkufřík, batkompas, batskener, batplyn, batvýtah, a batmotorku. Ideální aprílová podívaná. Konzumace skéra výhodou. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jako dvacetiminutová jednohubka by to nemělo chybu, ale celovečerní stopáž je už moc. Ke konci mi scénky splývaly a na závěrečné titulky jsem čekal jako na vysvobození. Možná v šedesátých letech to fungovalo jako bláznivá parodie seriózního seriálu, ale dnes je film vtipný především celkovou stylizací, a ta se po určité době zevšední. Což je škoda, protože zpracování je podařené. Přesně takhle sem si vždycky představoval že by vypadal komiks převedený na filmové plátno doslovně, se svými úchylnými postavami, vyhroceně drsnými situacemi, a naivně stavěnou zápletkou s křečovitými zvraty. Joel Schumacher to koneckonců natočil skoro stejně. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Celovečerná verzia seriálového Batmana je ešte šialenejšia než Batman a Robin. Sú tam čtyria záporáci, kopec batvynáleyov (protižraločí batsprej a samozrejme vládne) , sebevražedný delfín ( škoda že mimo záberu), dedukčné schopnosti z ktorých by na riť padol aj Robert Langdon z DaVinciho kódu( napríklad odhalenie jedného záporáka " They are on the Sea" "Cíííí?" "Cííí for Catwoman"! ) a akcie takmer viac než v celej Nolanovej trilógii dohromady ( tá s neodhoditeľnou bombou je božská) . Úplná šialenosť s diabolským tempom a obrovskou dávkou chceného aj nechceného humoru .Akurát škoda že je to je také dlhé. 7/10 P.S. ako bonus to odhaľuje jeden skvelý fór z Kick Ass - keď je Nicolas Cage v kostýme tak rozpráva ako tento Batman - skvelá pocta ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl tenkrát řekl, že se jednou bude v kinech promítat třeba pět komiksových filmů ročně, budou mít stamilionové rozpočty a miliardové zisky? Že se z původně brakové literatury stane regulérní literární žánr....a že si podobně jako kdysi sci-fi, získá respekt a zájem širších mas. Kdyby jste viděli dospělé lidi létat na deštnících a slyšeli je pronášet absurdní dialogy, jistě by vás nenapadlo, že se jednou pozvedne souboj Batmana s Jokerem na epický thriller. Jenže k tomu vedla dlouhá cesta. Kdyby se tenkrát tvůrci neschovali za humor, nadhled a skoro až parodii, diváci by jim to nejspíš dali sežrat. Jedině humor byl pro tento žánr akceptovatelný. A v některých případech získal po letech skvělou patinu. Soudruhu Wayne, psali jsme o vás v časopise Polnica. Robine, podej mi odpuzovač žraloků. Jsou dny, kdy se člověk bomby nezbaví ... . Hlavní hrdinové nemají jen Batmobil, ale taky bat žebřík, bat kurz, bat délku... možná i bat toaleťák. Děj je standardně hloupoučký a všichni komiksově přehrávají, ale ve výsledku je to vlastně bžunda. Snad jen zbytečně dlouhá a místy nudná starožitnost, která ilustruje odkud a kam, se filmový komiks posunul. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (38)

  • Na konci filmu jeden z delagátů paroduje chování Nikity Chruščova na valném shromáždění OSN v roce 1960. (Caelos)
  • Lee Meriwether, představitelka Catwoman, vyhrála v roce 1955 Miss America. (Caelos)
  • Při závěrečném boji Batmana (Adam West) a jeho protivníků jeden z kaskadérů skočil po hlavě do vody, kde se udeřil a v bezvědomí musel být hospitalizován v nemocnici. (Caelos)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Reklama

Reklama