Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Sharp (Jake Gyllenhaal) je charismatický gauner, který chystá největší bankovní loupež v dějinách Los Angeles a potřebuje spolehlivé parťáky. Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen) je jeho nevlastní bratr a válečný veterán, který potřebuje ranec peněz na náročnou operaci své ženy. I když Will ví, že spolupráce s Dannym smrdí průšvihem, v bezvýchodné situaci se dlouho přemlouvat nedá. Danny má totiž dokonalý plán, který se nemůže zvrtnout. Jenže se zvrtne a lupiči se ocitnou v pasti, v podzemních garážích banky, obklíčení armádou mužů zákona. Jedinou únikovou cestu představuje sanitka, která přijela pro těžce zraněného policistu. Will a Danny ji unesou, společně s postřeleným mužem a záchranářkou Cam Thompsonovou (Eiza González), která i v nelehkých podmínkách dělá všechno pro to, aby pacienta udržela naživu. To je ostatně v zájmu i obou řidičů. Dokud bude převážený muž žít, jeho kolegové si zachovají odstup. Danny ví, že potřebuje náhradní plán. Pokud možno naprosto geniální, což nebude uprostřed největší honičky, jakou kdy Los Angeles zažilo, vůbec jednoduché vymyslet. (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (389)

Hild 

všechny recenze uživatele

Tohle mohla být tak strašně fajn blockbusterová jízda a ten film měl k tomu hodně dobře nakročeno. Není to totiž úplně špatně napsané, má to fajn postavy, hudbu, akce vás pohltí a nepustí, nechybí ani dávka patosu, který od Baye ale tak nějak čekáte a vlastně i chcete. Ale může mi někdo vysvětlil, proč se Bay rozhodl tam vložit ten pitomý humor? Už dlouho jsem neviděla film, kde by ten humor byl tak mimo. Film jsem si užívala, ale pak například uprostřed vážného momentu přišla nějaká rádoby vtipná hláška úplně z ničeho nic, která mě totálně zarazila a dost odtáhla pozornost od filmu. Po nějaké době už to tak strašně otravovalo, že jsem nemohla film brát vážně a přitom by Bay tak chtěl, jelikož se tam pokoušel i o jistou osudovost mezi bratry, ale prostě ten naprosto nepasující humor sráží celý film dolů, a já se ptám proč? ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Až v poslední čtvrtině se postavy dostanou do situace, která mě začala vysloveně bavit. Všechno předtím je okoukaná rutina, zabalená do atraktivní Bayhem formy. A ani to ne pro každého. Epileptici to nedají. Co mi v Ambulanci chybělo nejvíc je důvtipnější scénář. Jediné, čím se film snaží akční jízdu sanitky posouvat dějově dál, je postupné odkrývání vztahů mezi postavami (kdo a proč koho odkud zná). A ty nejsou nijak zajímavé a do emocionálního drajvu filmu nic zásadního nevnáší. Nějaké emoce přijdou až v posledních minutách, ale jde pouze o tradiční, lehce trapný bayovský sentiment. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Michael Bay sa rozhodol trošku odbočiť od svojho najobľúbenejšieho remesla a priniesť niečo trošku iné. Nedá sa povedať, že by sa v "Ambulance" nenašli určité paralely s jeho režisérskym štýlom alebo aj spôsobom ako podáva príbehy, no mám tak trošku pocit, že chcel urobiť tento film trošku vážnejší, no súčansne nie moc vážny. A aj keď je tu veľká dávka humoru, nemám pocit, že by išlo o typický prvoplánový humor, aký Michael Bay do svojich filmov dáva bežne. Myslím si, že v porovnaním s napríklad jeho posledným filmom "6 Underground", tu ide o lepšie napísaný projekt. V úvode som si dokonca hovoril, že neverím, že takéto scénky si tu našli svoje miesto. Ako napríklad príbeh zraneného dievčatka v aute. A musím povedať, celkom ma ten moment zasiahol. Práca s kamerou je okrem toho v tomto filme veľmi dobrá. Niektoré zábery doslova letia celým priestorom a vďaka tomu vyzerá film oveľa lepšie, než som čakal. Občas to síce pôsobí, že sa dočkáme nie úplne prirodzených strihov, ale dokážem to nejako skusnúť. Jake Gyllenhaal dáva svojej postave Dannyho svoj typický šarm a vďaka tomu ma bol schopný baviť. Tempo mi absolútne nevadilo, neustále sa na obrazovke niečo deje, naháňačky sú super a okrem toho som nemal dokopy skoro ani miesto kde vydýchnuť. Okrem toho sa tu dostane aj niekoľko zaujímavých vyvrcholení príbehu, ktoré musím oceniť. Fakt klobúk dole. Na druhú stranu občas tu logika úplne nehrá... niektoré momentky by asi v realite dopadli úplne inak, film si musí dávať narážky na iné filmy Michaela Baya a niektoré vedľajšie postavy ma sledovať úplne nebavilo. No potom si aj povedal, že film nám nezodpovedal jednu dôležitú otázku. Čo bude s chudákom psom? Kto sa oňho po tomto filme postará? Za mňa je toto ale pohodová akčná oddychovka s dobrými prvkami drámy. A užil som si to naplno. Nenudil som sa a fungovalo to. Takto majú pre mňa filmy vyzerať. Michael Bay, takto skús aj pokračovať. Hodnotenie: B+ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když už Michael Bay pomrkvává v dialozích na své starší snímky, měl by si rozpomenout jak v nich natočil akční filmy, krásně, přehledně, dravě.  Bohužel tady v tom je jak nepříčetnej, zoom na všechno v opkolí 100 kilometrů, 20 střihů za sekundu, dronové nadhledy, pohledy a další obrazové laskominky mě začaly velmi brzy nasírat. Přitom se jinak jedná o našlapanej akční blázinec, kde o napaětí není nouze, přestřelky působí jako přestřelky a ne jako střelba na matějšký pouti. Líbilo se mě i pojetí hlavní hrdinky, na jednu stranu správná frajerka co si umí poradit ve vyhrocené situaci, na druhou ženská, která má strach a je zranitelná. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Takový obvyklý den v LA. I přes svoji (klasickou) délku, mě to nenudilo a film mi celkem rychle uběhl, ale čekal jsem teda o něco větší nářez od Baye, musím to napsat, ale akce byla maličko nudná (často zbrklá kamera i střih). Každopádně, asi ze z toho vytřískalo co se dalo, co jiného do toho ještě nacpat, když celé dvě hodiny sledujeme jenom to, jak se snaží se sanitkou setřást všechny poldy z města. Občas jsem měl pocit, že sleduju záměrně přehlídku, těch nejlepších, émerických, policejních aut, jakože MY jsme ti nejlepší na světě prostě. Top scéna -  kulomet, kartel, jinak ale žádná echt akční zapamatovatelná scéna tu prostě není. Gyllenhall zahrál parádně a samozřejmě bílej musí umřít, jo a nechápal jsem tu teploušskou vsuvku (FBI agent), to jako vážně ?! No, předešlý Bayovo 6 underground, se mi líbilo o dost více. (559. hodnocení) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Michael Bay míří na pole dokumentu

Michael Bay míří na pole dokumentu

09.08.2024

Jsou tomu dva roky, co jsme v našich kinech mohli vidět zatím poslední akční snímek předního blockbusterového režiséra Michaela Baye (Skála, Transformers), kterým byla zběsilá Ambulance pro studio… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Reklama

Reklama