Reklama

Reklama

Červená tečka

  • Švédsko Red Dot
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Vydali se do hor, aby ve svém manželství opět rozdmýchali vášeň. Místo toho v nemilosrdné divočině prchají před neznámým střelcem, aby si zachránili holý život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si Červenou tečku pustil ihned po skvělém Arctic, tak nemohu jinak, než jít s hodnocením dolů. Mnohdy nelogické, mnohdy emotivně přehnané. Navíc s názvem, který nedává logiku. Jako když byste film pojmenovali Vepřový řízek jen proto, že hlavní hrdina si v jedné scéně v restauraci objednal vepřový řízek. Tady teda Švédové šlápli vedle. Netflix zřejmě nemá dost a pase i po kvalitě skandinávské kinematografie. Nebo je to o tom, že díky jeho distribuci se k nám dostane něco, co bych si asi jindy normálně nepustil? Bůh ví... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak dvě třetiny nic moc. Manželský pár si chce udělat pořádek ve vztahu a tak se vydá k polárnímu kruhu na dovolenou. Cestou překříží cestu několika místním vidlákům a pak už jde všechno z kopce. Zasněžená a mrazivá atmosféra je sice hezká, ale prostředí je jednoduše nudné. Navíc on je protivný posera a ona až moc duchapřítomná. Kdyby se bylo na co dívat, tak si toho člověk ani nevšimne, ale takhle to vypadá, jako by byl film poplatný dnešní společenským trendům. Nicméně v posledních cca dvaceti minutách přijde zvrat a je se konečně na co koukat. Film získá na dramatičnosti, dokáže zahrát na nervy a člověk těm postavám konečně může začít alespoň trochu fandit. Z tohoto pohledu potěší i závěr. Škoda, že to režisér nenakopl dřív. Bylo by z toho víc než jen průměr. 50% ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Podle (nejen) zdejšího hodnocení jsem čekala větší průšvih. Nebudu film obhajovat, protože ke konci to bylo hloupý až moc, ale pár světlých momentů tady bylo. Vlastně mi to pojetí bylo sympatičtější, než kdyby je celou dobu honila červená tečka. Na druhou stranu, když už je honila, představovala bych si to hutnější a zoufalejší. Takhle je z toho jakýsi hybrid a spokojený ve finále není skoro nikdo. Slabší 3* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Idealny je film teraz v zime, ked priroda je zasnezena. Reziser Alain Darborg urobil jednu sympaticku vec - porusil parvidlo multi kulti propagandy, ktore jede striktne. Svalnaty vysportovany cernoich spolus bielym dievcatom. Tu je to naopak, beloch spolu s cernoskou. Preto nadhodnocujem. Zo stretu civilizaci aj tak bude hovno, no a spekulantovi ako mne to nevadi, toto porusenie multikulti pravidla. Pomerne priemerny survival, hlavne ked sa divak zamysli, kopa scen nedava zmysel : 65 % ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Red Dot" je pre mňa ako survival thriller uspokojivý. Možno je pravda, že ten laser sa dal využiť lepšie a možno by bolo lepšie, keby nebol film trošku moc čitateľný. Hoci ma záverečných 20 minút celkom prekvapilo a záver filmu má skutočne svoju poetickú chvíľku, tak nám najprv podstrkuje riešenie, ktoré však z jedného prostého dôvodu bude nesprávne. Nebudem to vysvetľovať, aby som náhodou nedával spoilery pre filmy, no pri všetkých týchto thrilleroch platí jedno pravidlo. A ak na neho prídete, tak aj vy budete vedieť tieto filmy jednoznačnejšie čítať. Ako oddychový film na večer mi to plne stačilo. Sú tu dobré a silné scénky, film vie budovať v mnohých momentoch napätie a miestami vie byť aj celkom atmosférický. Jediné čo mi ozaj ale prišlo neprirodzené je scénka v zmrznutom jazere, ktorá v jednom momente pôsobila absolútne nereálne. Ale v rámci filmu je dobrá. A potom je tu záver filmu, ktorý na mňa úprimne zapôsobil. Posledné dialógy medzi Davidom a strelcom sú tak silné, že som skutočne nevedel čo na to povedať. Ako film na večer mi to úplne stačilo. Najmä to bol obrovský posun vpred oproti filmu, ktorý som pozeral predtým. To bez debaty. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • David mal v skľučovadle vŕtačky založený forstnerov vrták. Z vŕtačky ho nemal ako dostať dole a pri manipulácii ju nebolo vidno. Zároveň tento typ vrtáka nemá ostrie, ktoré by zvládlo prerezať tak silné plastové pustá. (Jumar)
  • Jedná se o první švédský film natočený pro Netflix. (Duoscop)

Reklama

Reklama