Reklama

Reklama

Červená tečka

  • Švédsko Red Dot
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Vydali se do hor, aby ve svém manželství opět rozdmýchali vášeň. Místo toho v nemilosrdné divočině prchají před neznámým střelcem, aby si zachránili holý život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Wow. Tady se stalo přesně to, co jsem u filmu I Care a Lot reklamoval. Prostě wow. Neřešíš. Ale problém Red Dot je, že to kolem okolo stojí docela za hovno a vlastně je to dost špatný. Škoda, podle mě se dalo z krásný severský krajiny a tý severský, trochu strašidelný nacistický nátury, vyždímat víc. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Název filmu silně nevyužit, protože právě tím zaváněla čerstvost a divák doufal, že to bude fakt nepříjemné a bezmocné. A opravdu i v té noční scéně jsem z toho měla nejsvízelnější pocity. Škoda, že to byla otázka asi tak pěti minut. Red Dot je sice fajnový průměrný survival, ale jeho největší slabinou je průhledný scénář. V okamžiku, kdy zazní jedna určitá věta, jsem přesně věděla o jakou půjde pointu a taky jsem se nemýlila. Když to ale porovnám třeba s nedávným Let It Snow, tohle je určitě lepší volba. Sice se tu nenajde nic originálního, ale jako film je to celistvé, smyslupné a až na fakt, že se zase nutně musel jako první zabít pes a nějaké ty kiksy v chování postav, to byl kousek, který sice za chvíli zapomenu, ale téměř ničím mě neštval. Možná až na tu volbu názvu no. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Väčšinou nezvyknem sympatizovať so zabijakmi a už vôbec sa neriadim extrémom "oko za oko, zub za zub", ale aj tak sa mi myšlienka filmu páčila. Minimálne to vďaka nej nebolo až tak monotónne a jednotvárne, čo považujem za dôležité plus. Naviac to malo pár nepredvídateľných častí a občas to aj niečim prekvapilo, takže v tomto ohľade Červená bodka (kto vie, prečo práve takýto názov, to už ten "Battlefield" by bol výstižnejší) fungovala na jedničku. V čom už však trošku Červená bodka zaostávala, bolo technické prevedenie, ktoré (celkom dosť) kazilo môj celkový zážitok. Kamera nič moc, ale to by som ešte nejako zvládol stráviť, ale strih bol naozaj príšerný a celkovo bol v postprodukcii riadny neporiadok. Často som mal pri pozeraní totižto pocit, že bol film natočený strašne narýchlo, akoby tvorcovia nemali dostatok času na prípravu a tak len urýchlene zbúchali pár scén, ktoré následne strihač nejak zlepil dohromady a voilà, film je hotový. Naviac ani herci nič moc nehrali, hlavne predstaviteľka hlavnej protagonistky bola mimoriadne príšerná. Takže summa summarum, priemerný survival thriller, ktorý obsahuje zopár silnejších momentov, ale väčšinou prevládajú tie slabšie. Nakoniec dávam slabé tri hviezdy, a aj to len kvôli prevládajúcim subjektívnym dojmom. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Celý komentář bude obsahovat SPOILERY! Takže... Bože, stačil kousek a jednalo by se snad o komedii, ne? Za prvé - neskutečně otravní a nesympatičtí multi-kulti protagonisté, kterým přejete to nejhorší zhruba od prvních pěti minut. Bačkora chlap, přechytralá ženská. Intro jak z nějakého Amerického zapadákova s dvěma "redneck brothers," kteří jako kdyby vypadli z Amerického masakru motorovou pilou. OVŠEM! Netrvá to dlouho a z "redneck brothers" se stanou de facto hrdinové a oběti filmu v jednom. Takže, naše dvojice naprostých idiotů se chová jako naprostí idioti a cestou jen tak mimochodem prvního redneck brothera, který je přijel zachránit, nejprve upálí světlicí a potom předhodí hladovému medvědovi, druhého prostě jenom bez váhání zabijou kamenem. Bylo mi obou opravdu líto a hned jsem si říkala, o kolik lepší film by to byl z jejich pohledu - dva lehce rasističtí balíci, kteří si jen tak v klidu na venkově vegetují, než přijede dvojice idiotů z města a nemilosrdně je rozpráší. No, a pak tu máme finální ZVRAT, který je známý asi už od půlky každému, kdo alespoň trochu přemýšlí. A ten už tomu vážně nasadí korunu, protože z dvojice idiotů udělá definitivně záporáky, a to se mi na tom filmu líbilo asi úplně nejvíc. Velice doufám, že to od Darborga byl záměr, abychom je nenáviděli a na konci jim přáli smrt (u mě to zabralo) a nikoliv, že jsme s nimi snad měli soucítit, protože pak je to celkem odvážný tah a za to klobouk dolů. Bohužel skutečný pronásledoval - přes jeho oprávněný vztek - žádné sympatie také nevzbuzuje a tak je vám vlastně úplně jedno, kdo nakonec vyhraje. Líto mi bylo pouze obou "redneck brothers," kteří v tom skutečně byli nevinně a jsou tak jediné nevinné oběti v tom masakru. Ale palec nahoru za stopáž, tyhle filmy, které mají pod hodinu a půl, mi vážně velmi chybí. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedná se o první švédský originální film na Netflixu a tak, aby si to s liberálním chlebodárcem Švédi hned nerozházeli, hlavní postavy v podobě manželského páru jsou opět rasově smíšení. Porušili však zavedené pravidlo a tak pro změnu je bílý manžel a černá manželka. Dramatický thriller jeví se být zajímavý, ale zas až tak ohromná pecka to není. Dějově jsou manželé prostě na výletě a někdo je začne ohrožovat střelnou zbraní, čímž veškeré etudy plné strachu a beznaděje skončí tak, jak to prostě skončit mělo. Žánrová šablona je zachována, čímž se bude dějový vývoj filmovým fanouškům jevit předvídatelný. A tak vlivem toho jen budou čekat, kdy se stane co. I když co se týče toho dějového vývoje, no, spíše převládá značná monotónnost. Manželé jsou pro někoho neznámého v palebném poli a jen se snaží utéct, což se jim nedaří. Nic víc, nic míň. Skutečně se jedná o poměrně slabý filmový artikl, který je navíc zprasený liberální rasovou politikou, takže nezbývá nic jiného, než se vrátit k osvědčenému snímku od Joela Schumachera 'Telefonní budka' (2002). Ten zatím stále nijak neztrácí na své působnosti. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první švédský film natočený pro Netflix. (Duoscop)
  • David mal v skľučovadle vŕtačky založený forstnerov vrták. Z vŕtačky ho nemal ako dostať dole a pri manipulácii ju nebolo vidno. Zároveň tento typ vrtáka nemá ostrie, ktoré by zvládlo prerezať tak silné plastové pustá. (Jumar)

Reklama

Reklama